Na de surprise stress staat kerst alweer voor de deur. En dan gaat Greet altijd helemaal los. Want haar huis moet dan omgetoverd worden in winter wonderland. Dit jaar helemaal, want ze heeft haar keuken begin van het jaar verbouwd en zelfs stopcontacten aan laten brengen op hoogte, om daar kerstverlichting op aan te kunnen sluiten. Tot grote hilariteit van haar omgeving, want wie denkt daar nu aan tijdens een verbouwing in het voorjaar? Nou, Greet dus. Wim moet hier ook hartelijk om lachen, maar aan de andere kant is hij één van de weinigen die het ook snapt, want ook voor hem is het zeker met kerst niet snel over the top.


Terwijl Greet druk bezig is om haar huis in kerststemming te brengen, met alle grijsgedraaide kerstklassiekers van Sky Radio op de achtergrond, is Wim druk aan het werk nog. Beslagje hier, dagvaardinkje daar, Wim is nog alles behalve in kerststemming. Hij kijkt uit naar de paar vrije dagen, die hij gepland heeft tussen kerst en oudjaar. Want hij heeft dit jaar wel een ‘stickertje’ verdiend alles bij elkaar, vindt hij zelf. Daarnaast is hij druk doende met zaken rondom zijn nieuwe huis te regelen. Ja, je leest het goed, Wims huizenjacht is succesvol afgerond. Hij heeft een fantastisch huis gekocht in het centrum. Oplevering is pas in het voorjaar, dus de wintermaanden bivakkeert hij nog gezellig bij Greet.

Hier is Greet wel blij mee, want dit is de tweede winter zonder Sven. En alhoewel het al wat beter gaat, blijven dit moeilijke dagen. Vooral ook nog eens omdat Sven’s verjaardag vlak voor kerst valt. Dat is daarom nog steeds tevens de deadline voor Greet’s kerstversiering. Voor zijn verjaardag zorgde zij altijd dat het huis helemaal in kerstsfeer was en dat moet zo blijven. Er staat een mooie foto van hem bij het oude kerststalletje, met een kaarsje erbij. Net als vorig jaar is besloten om met de families van Sven & Greet bij haar samen te eten op deze dag. Een warme traditie, die als het aan Greet ligt, nog lang in stand blijft.
Nadat Greet bijna een week op een enorme trap heeft gebalanceerd, om alle kerstversiering op te hangen en haar kerstboom van zo’n 3 meter hoog op te tuigen, is ze tevreden met het resultaat. Er kan natuurlijk altijd nog meer, maar voor dit jaar is het goed zo. Overal twinkelen lichtjes, tot op de WC toe. In dat laatste is ze wellicht een klein beetje doorgeslagen volgens Wim. Want als hij nu moet plassen, krijgt hij zowat epilepsie. Tja Wim, choose your battles, maar deze zou ik even laten lopen, om je eigen woorden maar eens te gebruiken ;).

Klik op één van de afbeeldingen hieronder, om meer te lezen over de personages van Wim & Greet, hoe ze elkaar ontmoet hebben of om naar alle afleveringen te gaan.


    

test