De feestdagen zijn achter de rug en Wim & Greet blikken vooruit op 2018. Het waren heerlijke dagen met familie en vrienden. Maar, zoals waarschijnlijk zo’n beetje iedereen, snakken ze weer naar de normale routine. Volgens de jaarhoroscoop van Greet wordt het voor haar een kabbelend jaar. Nou, dat zou een welkome afwisseling zijn na drie enorm hectische jaren. Echt voornemens maken, daar doet Greet dan ook al een paar jaar niet meer aan. Op één cliché voornemen na dan: afvallen! Want toen ze zich als gastvrouw van een geweldig Oud & Nieuw feest bij hen thuis ging optutten voor de avond kwam ze, ondanks een warm bad, toch van een koude kermis thuis.

Even ter toelichting: Wim organiseert al jaren het jaarwisselingsfeest bij hem thuis. Eén van de vaste ingrediënten is dat er een spel gespeeld wordt. Dit jaar viel de keuze op het moordspel. Hierbij krijgen alle gasten van tevoren een rol toebedeeld, waarnaar ze zich ook moeten kleden. Via de groepsapp van dit evenement bleek al snel dat iedereen dit ook bloedserieus nam. Daar kunnen de gastheer en gastvrouw natuurlijk niet bij achter blijven.

Greet’s eerste keuze viel op een lange zwarte avondjurk. Aangekleed met flink wat bling bling én een roze boa. Na de laatste hectiek omtrent de andere voorbereidingen, geniet ze van een heerlijk warm bad én de voorpret op wat komen gaat. Dan het moment: the dress. Echter kwam ze al snel tot de ontluisterende conclusie, dat haar bourgondische levensstijl van de afgelopen jaren de jurk echt teveel waren geworden. Balen, maar ach het was ook niet helemaal realistisch om te denken dat ze een jurk van meer dan 10 jaar oud nog moeiteloos zou passen. Dan outfit 2. Een zwarte kanten rok (met elastische tailleband, goddank), met daarop die mooie designers top van haar verjaardag 2 jaar geleden. Ook dit kostte wat moeite om zich erin te wurmen, maar het ging. Ademhalen en eten zou een uitdaging worden, maar wie mooi wil zijn … In de spiegel keurt ze haar outfit nog een keer en dan aaargh!!!! Wat hangt daar over de rand van haar top onder haar oksel???? Het lijkt wel een kipfiletje. Door de korsetwerking van de top had wat overtollig huid de enige weg naar buiten gezocht. Zeker geen optie dus. Een jurk van 10 jaar oud te klein, daar is nog mee te leven, maar what happend the last two years?
Wim komt ondertussen even poolshoogte nemen bij Greet, want de gasten arriveren inmiddels. Ze vertelt over haar outfit stress, waarop hij meewarig antwoordt: “Tja, dat wil je niet”. Greet kijkt hem een tikkeltje verontwaardigd aan. Hij heeft makkelijk praten, want hij loopt uiteraard weer helemaal te shinen in zijn strakke outfit met afgetraind lijf. En dat terwijl hij de laatste maanden ook niet bepaald op brood en water heeft geleefd. Tis oneerlijk. Maar Greet neemt zich wel zich heilig voor: dit is de bloody limit. Afvallen wordt het devies in 2018. Althans na alle nieuwjaarsborrels en gezellige etentjes, om die saaie januari maand te overbruggen. Of in ieder geval na carnaval … Nee, nee, stop, er moet echt een strak regime komen, wil ze niet permanent te strak in alle kleding zitten!

Klik op één van de afbeeldingen hieronder, om meer te lezen over de personages van Wim & Greet, hoe ze elkaar ontmoet hebben of om naar alle afleveringen te gaan.


    

test