Zomer 2007. Greet en Sven hebben zich na hun mislukte kinderwens volledig op hun beider succesvolle carrières gestort en hun drukke sociale leven. Inmiddels gepokt en gemazeld door alle gebroken relaties om hun heen, beschouwen ze zichzelf als een happy couple. Ze genieten volop van het leven en gaan geregeld op vakantie. Hun beste vrienden zijn Bram en Luc, een homostel dat tegen alle vooroordelen in al een langdurige, steady relatie heeft. Zoals inmiddels traditie geworden is, komen ze ook dit jaar aan het eind van de zomervakantie met een stel vrienden bij elkaar in St. Tropez. Echter een dag voor de vakantie krijgen ze het shockerende nieuws, dat Luc verliefd is geworden op iemand anders en Bram met een gebroken hart achterblijft. Na een paar ampele mislukte lijmpogingen, berusten Sven en Greet zich – onder protest – in de situatie. Onder protest, want een jaar lang wordt Wim, de nieuwe liefde van Luc, als niet welkom beschouwd in hun anders zo gastvrije huis. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan en de liefde tussen Luc en Wim blijkt meer dan een korte affaire, dus een introductie in huize Sven & Greet is onvermijdelijk. En hoe Greet ook haar best doet om Wim niet leuk te vinden, er is vanaf de eerste ontmoeting een klik.

De jaren daarna ontstaat er dan ook een hechte vriendschap, met de nodige turbulente periodes die deze vriendschap keer op keer versterken. Zo wordt Luc na 5 jaar opnieuw verliefd op iemand anders en laat deze keer Wim met een gebroken hart achter. In huize Sven & Greet wordt dit hartstochtelijk uitgehuild en verwerkt. Deze twee hebben inmiddels zelf ook al een serieuze relatiecrisis achter de rug, maar zijn op dat moment redelijk stabiel, alhoewel er nog wel wat achterstallig onderhoud weg te werken is. Wim verhuist naar een royaal huurappartement in de binnenstad en pakt van daaruit zijn drukke zakelijke en sociale leven weer op.

Dan komt eind 2014 de onheilstijding: Greet heeft borstkanker. Sven ontpopt zich meteen tot steunpilaar en zet alles op alles om ervoor te zorgen dat Greet de best denkbare behandeling krijgt. Dat lukt gelukkig ook. Na een pittig jaar van een chemokuur, operatie, teleurstellende uitslag, opnieuw chemo, operatie en bestraling, viert Greet uitbundig samen met Sven geheel in stijl op grootse wijze haar 50e verjaardag, maar vooral de overwinning op deze rotziekte. Wim en Greet’s beste vriendin, Karen, worden daarbij benoemd tot masters of ceremonies. Sven moet hartelijk lachen om al het gedoe rondom dit feest, maar staat trots naast Greet te schitteren tijdens de party. Het jaar wordt dan ook vrolijk uitgeluid en uitbundig afgesloten: op naar 2016!

Deze pret mag echter maar kort duren als nog geen twee maanden later Sven met een hartinfarct wordt opgenomen in het ziekenhuis. Opnieuw moeten Sven & Greet, wederom gesteund door enorme, warme support van familie en vrienden, knokken op leven en dood, deze keer voor de gezondheid van Sven. Echter na 2,5 week ziekenhuis is er nog steeds geen uitzicht op een goede behandeling, omdat men de risico’s hiervoor te groot acht. Een meer geavanceerd ziekenhuis in Amsterdam wordt ingeschakeld, die de zo gewenste behandeling hopelijk wel uit durft te voeren. In afwachting hiervan mag Sven naar huis, met strenge leefregels en een batterij aan medicijnen. Echter nog dezelfde nacht gebeurt het zo gevreesde: Sven krijgt een hartstilstand en overlijdt in Greet’s armen. Greet, familie en vrienden zijn ontroostbaar. Op grootse wijze wordt door de gezamenlijke vrienden een prachtig afscheid georganiseerd, waarbij Wim en buurman Olivier de plechtigheid begeleiden.

Greet probeert na alle tragedies zo goed en zo kwaad als het kan haar leven weer op te pakken. Haar bedrijf, dat al averij had opgelopen door de crisis en haar verminderde aandacht hiervoor de afgelopen periode, verkeert in zwaar weer. Ondanks alles worden alle zeilen bijgezet, om de zaken weer op koers te krijgen, maar medio 2017 moet die hoop worden opgegeven en gaat ook het bedrijf ter ziele. Greet ziet haar toekomst somber in. In de tussentijd is Wim, die goed zaken doet, op zoek naar een koopwoning, ook omdat zijn huurappartement verkocht wordt. De intensieve huizenjacht leidt alleen nog niet tot het gewenste resultaat en de datum, waarop hij zijn appartement dient te verlaten, komt naderbij. Ondertussen raakt Wim voor de tweede keer in zijn leven serieus verliefd. Dit keer op Maarten, die in Amsterdam woont. Deze relatie lijkt toekomst te hebben, dus daar wordt in de huizenjacht even voorzichtig rekening mee gehouden. Greet biedt aan dat Wim, zolang hij nog niets gevonden heeft, sowieso bij haar in kan trekken. En zo geschiedde.

Meer weten over de personages uit Wim & Greet? Of alle afleveringen lezen? Klik op één van de onderstaande afbeeldingen.

test