In deze wekelijkse soapserie spelen uiteraard Wim en Greet de hoofdrollen. Daarnaast zijn er een aantal vaste terugkerende personages. Lees hier meer over alle personages.

De hoofdpersonages

GreetGreet is de oudste dochter van een liefdevol, traditioneel gezin. Ze heeft drie jongere zussen, waarvan de jongste twee een eeneiige tweeling vormen. Haar meisjesdroom is om ballerina of balletlerares te worden, maar dat lukt helaas niet. Aangemoedigd door haar ouders doet ze een HBO-opleiding gericht op marketing. Het ondernemersbloed zit er al van jongs af aan in. Het begon met de droom van een eigen balletschool, maar werd voor het eerst in praktijk gebracht door de oprichting van een eigen modellenbureau. Welke laatste door verschillende omstandigheden al snel een zachte dood stierf. Uiteindelijk maakt ze carrière in de mediawereld, waarna ze in 2002 haar eigen mediabureau start. Privé trouwt ze met haar jeugdliefde, waar ze na 13 jaar van scheidt, omdat haar ambities niet zijn te combineren met zijn wens een gezin te beginnen. Een jaar later ontmoet ze haar grote liefde Sven, waarmee ze gaat samenwonen en hun droomhuis koopt. Met hem wil ze wel graag kinderen, maar helaas moeten ze deze droom na tig mislukte IVF-pogingen laten varen.

 

Wim heeft een jongere broer en komt eveneens uit een warm en harmonieus gezin. Zijn jongensdroom is om nieuwslezer te worden, maar studeert in de tussentijd rechten. Na een jaar doceren aan de Universiteit wordt hij een succesvol advocaat. Na bij twee advocatenkantoren in dienst te zijn geweest, besluit hij – gestimuleerd door zijn omgeving – zijn eigen praktijk te starten. Hierbij werkt hij nauw samen met een jong kantoor én de buurman van Sven en Greet, Olivier, welke eveneens jurist is. In de tussentijd hoopt hij nog steeds ontdekt te worden als nieuwslezer. Met de liefde daarentegen wil het niet echt vlotten. Na een kortstondige relatie van een half jaar met Charlotte, komt Wim kort daarna, geheel volgens verwachting van zijn omgeving, op 19-jarige leeftijd uit de kast. Hij experimenteert wat met deze nieuwe status en scharrelt wat rond, tot hij in 2007 tegen zijn eerste grote liefde aanloopt: Luc. Met hem gaat hij voor het eerst ook samenwonen.

 

 

Sven was de grote liefde van Greet, die haar helaas veel te vroeg ontvallen is. De herinneringen aan hem worden door haar en haar omgeving nog met liefde gekoesterd en zijn energie is ook nog steeds voelbaar. Sven was een sociaal mens, met een grote mond, maar een klein hartje. Hij hield ervan om iedereen in zijn omgeving gevraagd óf ongevraagd van zijn ongenuanceerde mening en (heel vaak goed) advies te voorzien. Hij was directeur van een commerciële organisatie, wat veel van zijn tijd en energie opslokte. Eenmaal thuis ontspande hij het liefst door te klussen, bij hen zelf en bij anderen. Hij hield daarnaast van gezelligheid, snelle auto’s, mooie ‘klokjes’ en uiteraard van Greet, Sheriff, zijn familie en vrienden. Een speciaal plekje in zijn hart was gereserveerd voor petekind Sarah, dochter van Tante Cor, welke hij zijn prinsesje noemde. Later heeft ook Sjors zijn hart permanent veroverd.

 

Huisdieren: Greet heeft twee katten en een Labradoodle, genaamd Sheriff. Sheriff was een kadootje van Greet aan Sven, die al jaren graag een hondje wilde en werd door hen ook wel liefkozend ‘ons harig zoontje’ genoemd. Wim heeft ook een kat, maar om situaties te voorkomen is deze voorlopig bij buurman Olivier ondergebracht.

 

 

 

 

 

Terugkerende personages

Familie Knots
Familie Knots is een samengesteld gezin en bestaat uit de volgende gezinsleden:

 

 

Tante Cor (eigenlijk Cornelia, maar voor insiders dus Tante Cor): zus van Sven en daarmee schoonzus van Greet. Greet en Tante Cor lijken qua uiterlijk wel echte zusjes en worden zo ook vaak aangesproken. Buiten de uiterlijke overeenkomsten, voelen zij zich zelf ook als echte zussen verwant. Tante Cor is gescheiden van de vader van haar puberdochter en directeur van een callcenter.

 

 

Kees: partner van Tante Cor, toegewijde vader van een zoon uit een eerdere relatie en zelfstandig meubelmaker. Wordt ook wel de houtkunstenaar genoemd. Heeft een groot gevoel voor humor en dat heeft ie ook wel nodig, om te kunnen dealen met het pittige karakter van Tante Cor.

 

 

 

 

Sarah: puberdochter van Tante Cor en petekind van Sven en Greet. Dol op dieren (vooral paarden), fröbelen en shoppen. Dat laatste wordt ook wel de invloed van Greet genoemd 😉

 

 

 

 

 

Sjors: zoon van Kees en 3 jaar jonger dan Sarah. Houdt van voetballen, gamen en stoere jongensdingen. Helpt ook graag zijn vader een handje met knutselen.

 

 

 

 

Takkie: teckel van de familie Knots. Naast Takkie maken ook nog twee katten en twee tamme ratjes deel uit van het gezin.

 

 

Olivier, de buurman
Olivier is de gescheiden buurman en huisvriend van Greet en net als Wim advocaat. Hij is altijd gekleed in driedelig pak, zelfs als hij in de tuin gaat werken. Dat laatste tot grote hilariteit in de vriendenkring. Hij is altijd opgewekt en houdt van een glaasje wijn, een sigaretje, humor en een goed gesprek over van alles en nog wat. Hij is, net als Greet, ook een echte family man en zijn volwassen zoon en dochter staan dan ook met stip bovenaan zijn prioriteitenlijstje.

Nel, de werkster
Nel is al bijna 10 jaar de werkster van Greet. Nel is van de oude stempel en heeft overal een uitgesproken mening over, die ze ook graag duidelijk ventileert. Nel komt 2x per week bij Greet en steevast beginnen die ochtenden met een kop koffie, een sigaretje (of in het geval van Nel, een shagje) en een gesprek over wat er zich dan weer in de wereld heeft afgespeeld.

test