Enige tijd geleden besloot Greet om een deel van haar spaargeld in Bitcoins te beleggen. Ze volgde de ontwikkelingen al een tijdje en gelooft heilig in het idee achter een universele digitale munt. De toenemende globalisering, digitalisering en het afgenomen vertrouwen in het bankwezen sinds de crisis lijken haar voldoende argumenten voor de levensvatbaarheid van crypto munten. En alhoewel ze zichzelf geenszins als een beleggingsexpert beschouwd, houdt ze daarnaast wel van een klein beetje risico. Langs de afgrond bloeien toch vaak de mooiste bloemen, nietwaar? Bovendien doet ze het met een deel van haar spaargeld, dat ze voorlopig niet nodig denkt te hebben. Ze had het afgelopen jaar al verschillende momenten gehad, dat ze wilde instappen. Maar toen het onderwerp zelfs bij Jinek in de talkshow aan bod kwam, besloot ze daad bij het woord te voegen. Want, zo redeneerde zij, dan kan het zomaar opgepikt worden door het grote publiek en dat zal de koersen wel verder opdrijven. Die filosofie leek niet meteen te werken. Op het moment dat Greet instapte, leken veel beleggers juist hun winst van dat jaar te verzilveren, dus de koersen duikelden omlaag. Dat was jammer, maar Greet bleef vol vertrouwen.


Uiteraard werd dit nieuwe beleggingsavontuur in de familiekring gedeeld. Wim vond het maar niks en zei dat hij dat nooit zou durven. Er werd tenslotte aan alle kanten gewaarschuwd voor een mogelijke zeepbel. Buurman Olivier was aanvankelijk ook wat sceptisch, maar kwam daar na wat navraag bij deze en gene toch op terug. Tante Cor, die meestal graag op zekerheid speelt, was ook wat huiverig, maar het triggerde haar wel. Greet spoorde haar aan, om ook voor een klein deel mee te doen, zeker omdat de koers nu nog gunstiger was dan toen zij instapte. Maar Tante Cor durfde het nog niet helemaal aan. Wel kwam ze er steeds op terug, zeker toen de koersen weer fors stegen.


Ondertussen had Greet, zonder dit verder aan de grote klok te hangen, ook nog wat andere crypto munten gekocht. Echter door haar onervarenheid leek ze hier een misser te hebben gemaakt. De nieuwe munten kwamen maar niet aan in haar ‘wallet’ (een digitale portemonnee voor crypto munten). Bleek dat haar wallet die nieuwe munten niet accepteerde en het leek dat deze ethervoer waren geworden. Dat durfde ze natuurlijk aanvankelijk niemand te vertellen. Gelukkig was de koers op de Bitcoin dermate gestegen, dat ze daarmee dit verlies compenseerde. Tante Cor kreeg inmiddels ook steeds meer de goudkoorts te pakken en wilde maar eens gaan meedoen. Greet adviseerde haar nog heel even te wachten, omdat de koers weer aan het dalen was als gevolg van een mislukte splitsing. Maar Tante Cor vond dat ze al te lang had gewacht en wilde per se instappen. En ja hoor, na haar instapmoment maakte de koers wederom een duikvlucht.


Ondanks wat cynische grapjes, speelde ook de vrees voor het verlies van zuurverdiende spaarcentjes een rol. Greet voelde zich schuldig dat ze Tante Cor niet wat harder had tegengehouden. Of dat had geholpen, is overigens maar zeer de vraag. Want als Tante Cor eenmaal een besluit heeft genomen, is ze daar maar met grote moeite van af te houden. Toch leken de tijden te keren. De koers herstelde zich alweer vrij snel en nieuwe records werden gebroken. Tante Cor en Greet hebben dagelijks contact over hun ‘nieuwe hobby’ en Tante Cor overwoog om nog meer te investeren. Dit weet Greet tot op heden wel tegen te houden, want het gevaar van een zeepbel is er nog steeds. Bovendien zijn ze het samen eens, een tevreden mens telt voor twee. Of zoals een bekende uitdrukking luidt: Wie rijk wil zijn, moet niet zijn vermogen, maar zijn hebzucht verminderen. Amen 😉

Klik op één van de afbeeldingen hieronder, om meer te lezen over de personages van Wim & Greet, hoe ze elkaar ontmoet hebben of om naar alle afleveringen te gaan.


    

test