Aangezien Wim officieel is ingeburgerd bij de familie Knots, mag hij dit jaar ook deelnemen aan de surprise avond. Of hij dat als een zegen of als een vloek beschouwt, laten we hier maar even achterwege. En zo werden er eind oktober de beruchte lotjes getrokken. Nadat drie keer op een rij iemand zichzelf had getrokken, ging het de vierde keer goed. Vervolgens begon meteen het speculeren over wie, wie had. Sarah was duidelijk teleurgesteld over degene die zij had getrokken en uitte dat ook. “Nou”, zei Greet, “das ook niet aardig, want die persoon zit er wel gewoon bij hè.” Maar Sarah legde snel uit, dat het niet was omdat ze die persoon niet leuk vond, maar omdat ze het moeilijk vond om voor die persoon iets te bedenken. Greet begon daardoor in haar gedachten meteen uit te sluiten wie zij dan waarschijnlijk niet zou hebben. Ook de reacties van de andere familieleden gaven haar een hint van wie mogelijk wie had getrokken. Ze noteert dit keurig op een briefje, dat ze veilig verstopt.

De weken er na is de surprise avond regelmatig onderwerp van conversatie. Tante Cor heeft werkelijk geen idee wat ze moet maken. Samen met Greet googlet ze wat op surprise maken ter inspiratie. Voor de lol googlen ze eens ‘surprise maken voor …’ en dan met steeds een andere familienaam. Sarah kijkt mee en vraagt of Tante Cor ook eens ‘surprise maken voor een homo’ wil googlen. Greet moet hartelijk lachen, want dat klopte precies met haar vermoeden: Sarah heeft Wim.

Greet was in ieder geval enthousiast over wie zij dit jaar had en ook zonder Google borrelen de ideeën voor surprise en cadeaus flink op. Bovendien heeft ze, doordat ze momenteel geen vast werk heeft, ook nog eens alle tijd om zich uit te leven. Wim daarentegen ergert zich groen en geel aan het enthousiasme van Greet. Allereerst heeft hij het momenteel wél mega druk met zijn werk en daarnaast is creativiteit niet zijn sterkste kant. Een gedichtje, dat schudt ie zo nog maar uit zijn mouw, maar een surprise bedenken en vooral in elkaar knutselen, dat is voor hem een geheel andere league. De dagelijkse confrontatie met de toespelingen van Greet over hoe leuk zij allemaal bezig is, irriteren hem daarom mateloos. Als hij dan ook nog eens door zijn uitstelgedrag noodgedwongen het laatste vrije weekend voor Sinterklaas de stad in moet voor cadeaus, zakt zijn humeur onder het vriespunt. Geen doorkomen aan natuurlijk.

Behalve bij Sarah en Sjors, beheerst ook de surprise stress bij Tante Cor en Kees de gedachten. Bij Tante Cor om dezelfde redenen als Wim, met daarbij voor haar zelfs de extra handicap, namelijk het maken van een gedicht. Bij Kees, die met zijn handigheid sowieso ieder jaar super creatief uitpakt, zit de surprise stress hem in een ander fenomeen. Hij is vergeten wie hij getrokken heeft en heeft zijn lotje uit veiligheidsoverwegingen al weggegooid. Omdat deze en gene inmiddels ver gevorderd zijn met hun surprise ideeën, is opnieuw trekken geen optie. Dus of hij herinnert zich per ongeluk goed wie hij heeft, of één familielid krijgt een dubbele surprise en één krijgt helemaal niets. Dat wordt misschien nog wel de grootste surprise van dit jaar 😉

Klik op één van de afbeeldingen hieronder, om meer te lezen over de personages van Wim & Greet, hoe ze elkaar ontmoet hebben of om naar alle afleveringen te gaan.


    

test