Het samenwonen bevalt Wim en Greet intussen stiekem goed. Zelfs zo goed dat de omgeving de zogenaamde huizenjacht van Wim niet al te serieus meer neemt. Langzamerhand worden ze steeds vaker als een ‘echt’ stel gezien. Zo is Wim voortaan ook vast van de partij bij het wekelijkse etentje van Greet bij de Familie Knots. Dit is altijd gezellig, maar ook zeer hectisch. Want rond etenstijd is het daar altijd spitsuur. Tante Cor komt steevast op haar hakken al telefonerend binnen gerend en begint meteen (nog steeds druk bellend) dingen op te ruimen, die dochterlief Sarah meestal heeft laten slingeren, vaatwasser in- en/of uit te ruimen en liefst nog haar grootste hobby – stofzuigen – uit te oefenen. Dat laatste is geen grapje. Stofzuigen is zo neurotisch bij haar geworden, dat Kees een keer als surprise een gouden stofzuiger-trofee voor haar heeft gemaakt.Ondertussen is dan Kees bezig het eten te bereiden (ja gelukkig Kees, want Tante Cor’s culinaire kunsten zijn redelijk beperkt), zit Sjors te gamen of TV te kijken en is Sarah al fröbelend aan het facetimen met haar hartsvriendin, terwijl ze eigenlijk haar huiswerk zou moeten maken. Dit wordt terloops door Tante Cor ook nog gecheckt én op niet mis te verstane wijze gecorrigeerd. Al met al een idyllisch tafereeltje, waar je ook lekker even rustig je verhaal kwijt kunt. Not. Maar goed als dan na wat luidruchtige aansporing hier en daar, iedereen uiteindelijk aan tafel zit, keert de rust voor even terug. De kids worden af en toe nog even geattendeerd op de juiste tafelmanieren en iedereen geniet van het lekkere eten en geanimeerde gesprekken over van alles en nog wat. Na het eten begint weer een nieuwe ratrace. Want er moet onmiddellijk opgeruimd worden, Sarah moet toch echt haar huiswerk afmaken, Sjors mag nog even het gepauzeerde TV-programma afkijken, Kees en Greet laten Sheriff en Takkie uit en daarna moet gezorgd worden dat de kinderen op tijd naar bed gaan, wat uiteraard ook stelselmatig met name door Sarah gesaboteerd wordt, want ze wil graag overal bij zijn en begint ’s avonds natuurlijk pas echt op te leven.

Maar als dan alles onder de 1,50m in rust is, zoals Tante Cor doelend op kinderen en huisdieren dat noemt, kan ook zij even ontspannen. Althans als ze niet door één van haar medewerkers nog gestoord wordt met een probleem op de zaak dat nog even tussen neus en lippen moet worden opgelost. Over het algemeen wordt de avond in ieder geval gezellig afgesloten op het compacte bankje van de familie, waar buiten de volwassenen ook Sheriff, Takkie en de oudste kat een plekje zoeken. Tante Cor laat ondertussen aan Greet nog een heerlijk recept voor een volgende maaltijd zien op Facebook. Greet reageert verrast: “Volg jij kookpagina’s??? Je geeft toch niets om koken?” Waarop Tante Cor de legendarische woorden uitspreekt: “Ik kook wel niet, maar volg wel van alles.” Greet moet hartelijk lachen om deze ontboezeming. Er wordt nog een aflevering van een favoriete serie gekeken en dan is de avond echt ten einde. Iedereen, ja ook Wim en Greet, moe maar nog steeds one happy family 😉

Klik op één van de afbeeldingen hieronder, om meer te lezen over de personages van Wim & Greet, hoe ze elkaar ontmoet hebben of om naar alle afleveringen te gaan.


    

test