De zoete inval bij Wim & Greet zorgt er ook voor dat de wijnkast regelmatig overuren draait. Het maakt niet uit wat voor dag het is, er lijkt altijd wel een goede reden voor een glaasje wijn of meer. Op één of andere manier heeft Wim zich vanaf de dag dat hij bij Greet is ingetrokken, als taak toebedeeld om het daarbij behorende glaswerk keurig naar de glasbak te brengen. Iets wat Greet zich dankbaar laat aanleunen. Zelfs in de periode dat Wim zelf geen druppel tot zich nam, in verband met de voorbereiding op de marathon, bracht hij trouw de stille relikwieën van de vele ‘spontane’ avondjes van Greet en hun vrienden op zijn fiets weg.


Hij doet dit traditiegetrouw met zijn onafscheidelijke HAK-tas. Greet heeft geen idee hoe hij hier ooit aan is gekomen, maar de jute tas van het bekende groente-in-glas-merk is door Wim verheven tot een fashion must have en style statement. Echter de zware wekelijkse last leek de HAK-tas teveel te worden. Zo’n style statement is natuurlijk officieel ook niet bedoeld om als ordinaire transporttas te fungeren. Toen de hengsels van de tas het definitief leken te begeven, was Wim dan ook oprecht verdrietig. Dat kon Greet natuurlijk niet aan zien en bovendien was ze natuurlijk bang, dat het Wim de lust zou ontnemen om zich ook in de toekomst van zijn taak te blijven kwijten. Dus Greet heeft de tas naar het plaatselijke naaiatelier gebracht, met het verzoek deze te herstellen. Daar werd even gefronst en gevraagd of ze dit serieus meende. ‘Maar natuurlijk’, antwoordt Greet, ‘hier hangt echt veel van af hoor!’ En de iconische tas werd gerepareerd. Het behoeft geen nadere uitleg dat Wim als een kind zo blij was en daarmee Greet ook, om meerdere redenen 😉 Wel adviseerde Greet hem, om wellicht de tas voor andere doeleinden te gebruiken, zoals de sportschool, en voor het zwaardere werk toch maar een meer conventionele shopper in te zetten.


En dat advies heeft Wim maar ter harte genomen. Niet alleen om het behoud van zijn geliefde tas, maar ook om minder op te vallen in de buurt bij zijn regelmatige transportklus. Want dat is ook wel een dingetje. Om namelijk geen praat te krijgen in de buurt, dat hij waarschijnlijk een doorgewinterde alcoholist is, kiest hij ervoor om niet steeds naar dezelfde glasbak te fietsen. Hij spreidt dit tussen verschillende glasbakken in de buurt. Maar toen hij laatst zelfs twee keer achter elkaar het glas moest wegbrengen, heeft hij er tenslotte maar voor gekozen dit volledig incognito te doen. Gewapend met muts, zonnebril, sjaal voor zijn gezicht én neutrale tas in plaats van zijn HAK-tas heeft ie zich volledig ingedekt tegen ieder denkbaar gerucht. Althans, dat hoopt hij. Proost!

Klik op één van de afbeeldingen hieronder, om meer te lezen over de personages van Wim & Greet, hoe ze elkaar ontmoet hebben of om naar alle afleveringen te gaan.


    

test