Zoals ieder jaar viert Wim tijdens de jaarlijkse kermis op vrijdag zijn verjaardag. Deze keer is het tevens de cooling down van zijn appartement, want hij trekt de volgende dag tijdelijk bij Greet in. Het dak gaat er af en trots stelt Wim zijn nieuwe liefde Maarten aan al zijn vrienden voor. Het feest wordt afgesloten op de kermis en de drank vloeit rijkelijk.
Dan de volgende dag: au, au. Maar toch moet er verhuisd worden. Wim en Maarten herpakken zich en Maarten laat zien dat hij, ondanks een kater, niet voor een kleintje vervaard is en sjouwt goed mee. Uiteraard wordt er na afloop op passende wijze geproost op de intrek van Wim bij Greet en ondanks de ‘schade’ van nog de avond ervoor, glijden de bubbels heerlijk naar binnen. De volgende ochtend genieten ze met zijn drieën van de door Greet gebakken eieren met spek en Greet mijmert nog: “Dit is een gezellig tafereeltje” en ziet uit naar nog vele van dit soort momenten in de toekomst.

Een week later dient het volgende evenement zich aan: de Gay Pride in Amsterdam. Wim en Greet hebben zich een tijdje geleden al ingeschreven op de boot van Luc & Lars (ja inderdaad de ex van Wim en zijn lover, waar Wim indertijd voor is ingewisseld ;). Maarten, die in Amsterdam woont, heeft zich ook ingeschreven, maar op de boot van iemand anders. Wim gaat al op vrijdag naar Amsterdam om bij Maarten te zijn en blijft daar het hele weekend. Greet brengt hem naar het station. Amper een uur later belt Wim haar. Hij vraagt of ze zit? Greet denkt aan vervelend nieuws omtrent de liquidatie van haar bedrijf, dat nog in volle gang is en waarbij Wim voor haar optreedt als advocaat. Maar nee. Maarten heeft het uitgemaakt! Hij voelde het niet meer, was zijn uitleg. Ongeloof, verbijstering en woede maken zich van Greet meester. Waarom laat hij Wim gepakt en gezakt helemaal naar Amsterdam komen, om het dan vervolgens 5 minuten later uit te maken? Wat een slappe zak zeg. De ontluikende vriendschap is meteen over en ook Wim kan het niet bevatten. Wim besluit om toch in Amsterdam te blijven en gaat logeren bij een vriendin. Greet en hij zullen elkaar de volgende dag op de boot van Luc en Lars treffen. Wim probeert ondertussen zijn verdriet weg te drinken.


Op zaterdag vertrekt ook Greet naar Amsterdam. Op de boot is het feest al in volle gang. Greet zoekt Wim op. Die staat te kletsen met een vriend, die hij aan Greet voorstelt. Hierop vraagt deze vriend aan Wim: “Is dit nu je hospita?”. Greet, licht geïrriteerd, zegt: “We kennen elkaar al hoor. Van de feestjes bij Wim.” De vriend: “Oh, was jij daar ook?” En tegen Wim: “Wat leuk dat je je hospita overal mee naar toe neemt.” Wim komt niet meer bij. Maar Greet’s irritatie heeft haar hoogtepunt bereikt en het liefst had ze deze jonge kerel in de Amsterdamse grachten gesmeten. Het blijkt niet haar dag. Want even later komt er een jong homootje voorbij gehuppeld met een kwast met glitterpoeder. Hij vraagt of hij haar ook, net als de rest, mag voorzien van wat glitters. Greet is de flauwste niet en staat het toe. Dan zegt hij ineens: “Jij hebt een mooi gebit…” Greet glimlacht door dit compliment, waarop hij vervolgt: “… voor een oude vrouw.”

Serieus! Op dat moment wil Greet het liefst zichzelf in de gracht gooien en bedenkt zich dat ze wellicht toch iets te oud wordt voor dit festijn. De anekdote verspreidt zich uiteraard als een lopend vuurtje onder de vriendengroep, die dit hilarisch vindt en Greet’s nieuwe bijnaam is geboren: de oude hospita met een mooi gebit.

Klik op één van de afbeeldingen hieronder, om meer te lezen over de personages van Wim & Greet, hoe ze elkaar ontmoet hebben of om naar alle afleveringen te gaan.


    

test