Wow híer kun je citroenen allemaal voor gebruiken… naast dat je ze eet!
Al sinds vroeger weet men de kracht van citroenen te waarderen. Op zee tijdens ontdekkingsreizen werden ze gebruikt als middel tegen scheurbuik bijvoorbeeld! In de Victoriaanse tijd waren ze een statussymbool en lieten ze citroenplanten in hun huizen groeien ( ‘ik ben rijk want er staat een citroenboom in mijn eetkamer’ 🙂 ). Ook werd de vrucht in de oude tijd gebruikt als tegengif voor diverse gifstoffen, als geneesmiddel, schoonmaakmiddel en insecticide. En tegenwoordig wordt de citroen nog steeds als superhulpje ingezet op diverse gebieden. Kijk maar eens mee.

intro-gift-avenue

GEZONDHEID

KEELPIJN
drankje-gift-avenueEen combinatie van honing en citroen kan tijdelijk zorgen voor een verlichting van keelpijn i.p.v. stroperige keeldrankjes. Meng citroensap en honing in een glas warm water en neem hier slokjes van. De honing verzacht de keel en de citroen elimineert slijm.

PUISTJES
Het zuur in de citroenen helpt tegen puistjes. Meng een deel citroensap met een deel honingwater, laat dit minstens een half uur op de puist(jes) zitten voordat je het schoonmaakt. Doe dit 2x per dag!

VERMOEIDHEID
Middagdip? Citroenolie stimuleert de hersenactiviteit. Wrijf een paar druppeltjes op je polsen en je kunt weer door tot een uur of 5. 😉

GRIEP EN VERKOUDHEID
Elke paar uur een citroen uitpersen in je kop thee of warm water zorgt voor een flinke dosis vitamine CD. De truc is om direct te beginnen zodra je je iets of wat niet lekker voelt.

INSECTENBETEN
Last van een bijen- of muggensteek? De pijn kun je verzachten met een paar druppeltjes citroenolie vermengd met een theelepel honing. Smeer dit mengsel op de bult(en) en masseer het goed in.

Marielle

by Marielle

Marielle geeft je elke week de leukste beauty tips! Daarnaast is ze ook een vaste kracht in het Gift Avenue team.