Wow dit gebeurt er met jouw lichaam na slechts 2 dagen niet douchen

We kennen allemaal wel iemand (of hebben het vermoeden!) die het niet zo nauw neemt met persoonlijke hygiëne. 😉 Die vindt dat hij/zij best een dag of twee zonder douchen kan, eh nee doe maar niet!

Je lichaam begint namelijk lichaamsgeuren te ontwikkelen die op zijn minst gezegd niet aangenaam zijn, je haar wordt vetter (maar dat hoef je echt niet elke dag te wassen) en je kunt zelfs oneffenheden krijgen. En na 2 dagen niet douchen wordt het pas echt een vieze boel!

Heel veel mensen vinden het fijn om hun dag te beginnen met een verfrissende douche. Je wordt er lekker wakker van en je kunt met een fris gevoel de dag beginnen. Voor baby’s is dit echter een ander verhaal, hun huidje is nog niet zo goed ontwikkeld. Het is nog heel gevoelig en functioneert nog niet als onze huid. Ze zeggen dat een baby maar 2 à 3 keer per week hoeft te baden.

Je haar wassen is ook zoiets! Het beste is dit maar zo’n 2 à 3 keer per week te wassen om het gezond te houden. De natuurlijke oliën hun werk laten doen is goed voor je haar.

douchen-Gift-Avenue

Ons lichaam creëert constant nieuwe bacteriën die op onze huid leven. Er zijn altijd zo’n 1.000 verschillende soorten bacteriën, en zo’n 40 soorten schimmels aanwezig op jouw huid. Dit klinkt behoorlijk goor hé?! Maar deze bacteriën zijn goed voor ons, ze zorgen ervoor dat we gezond blijven. Ze vernietigen namelijk schadelijke micro-organismen en dagelijks douchen zorgt voor een extra verdedigingslinie voor deze schadelijke organismen! Wanneer je jouw douchebeurt slechts een keer overslaat creëer je eigenlijk al een open voedingsbodem voor bacteriën.

Combineer verhoogde niveaus van bacteriën met het feit dat jouw huid dagelijks zweet en je hebt een extra conditie gecreëerd voor bacteriën om te groeien, hierdoor verhoog jij de kans op het ontwikkelen van een bacteriële of schimmelinfectie.

Als we douchen wassen we alle viezigheid van ons af die in de loop van de dag op ons lichaam is gaan ‘groeien’. Ook al heb jij je amper fysiek ingespannen of ben je haast niet buiten geweest, jouw lichaam produceert nog steeds een laagje vuil.

Dus dagelijks douchen is lekker èn gezond! Kijk.. JIJ weet dat wel, maar die nasty collega of huisgenoot niet echt.. dan kun je deze blog ‘toevallig’ even onder hun aandacht brengen. You’re welcome hahah

-X- Mariëlle

 

test