Wat je allemaal niet kan doen met een bananenschil!

Wist je dat bananenschillen bomvol met vitaminen en mineralen zitten? Vitamine B12, magnesium en kalium, het is zonde om ze weg te gooien! Het klinkt misschien vreemd, maar banenschillen hebben o.a. grote voordelen voor onze beauty routine dus gooi ze niet meer weg de volgende keer. Kijk maar eens mee wat je er allemaal mee kan doen.

intro-Gift-Avenue

1. TANDEN WITTER MAKEN
Simpelweg met de binnenkant van de bananenschil over jouw tanden wrijven start al het proces om jouw tanden witter te maken. Doe dit een week lang dagelijks en je zal verschil zien.

2. ANTI ACNE
Bananenschillen staan al sinds lange tijd bekend om het genezen van acne. Wrijf een schil op het gebied waar je acne hebt en het zal acne voorkomen en de bestaande acne genezen. Doe dit elke avond voordat je naar bed gaat.

3. RIMPELS VERMINDEREN
Wist jij dat bananenschil het uiterlijk van rimpels en fijne lijntjes kan verminderen? Wrijf met de schil rondom jouw ogen, mond of waar dan ook. De vitamine en mineralen in de schil helpen om cellen te regenereren, vertragen het verouderingsproces en verminderen fijne lijntjes.

4. PIJN VERLICHTING
Heb je een zere, beurse plek en wil je de pijn verminderen? Bananenschillen zijn hier geweldig voor! Plaats een bananenschil op de zere plek en laat het daar ongeveer een half uurtje zitten. De pijn zou snel minder moeten worden.

5. PSORIASIS
Omdat bananenschillen heel hydraterend zijn, zullen ze goed werken bij psoriasis! Plaats een bananenschil op de getroffen plek om het rustiger te maken en te hydrateren.

huid-Gift-Avenue

6. POETS
Grappig genoeg zijn bananenschillen ook geweldig om leer, zilver en schoenen mee te poetsen! Wrijf met een bananenschil over één van de genoemde oppervlakten en ze zullen zo goed als nieuw worden.

7. INSECTENBEET
Gebeten of gestoken door een of ander insect? Wrijf met een bananenschil over de pijnlijke beet om de jeuk te verzachten en om toekomstige beten te voorkomen.

8. WRATTEN
Een wrat simpel en pijnloos verwijderen? Knoop een bananenschil om de plek heen en laat het de hele nacht zitten, in de ochtend zou je al moeten zien dat de wrat kleiner is geworden. Met een paar dagen deze behandeling zou je binnen no time van de wrat af moeten zijn.

9. ZON BESCHERMING
Wanneer je in de zon ligt kunnen UV stralen ernstige schade toebrengen aan jouw ogen! Wrijf een bananenschil over jouw ogen om ze te beschermen en fijne lijntjes te voorkomen!

10. ETEN
Geloof het of niet maar je kunt bananenschillen gewoon eten! Omdat ze hoog zijn in vitamine B gebruiken veel culturen over de hele wereld ze in hun kookkunsten. Bananenschillen zijn ook heel goed om kip zacht en mals te maken (doe ze in de pan erbij om te smoren). Ook kan je ze gerust gebruiken in een smoothie (ofwel je doet de banaan erin met schil en al, wel even de eindjes eraf snijden). Je kunt ze bakken tot ze knapperig zijn. Wel de schillen goed wassen als je ze gebruikt in jouw gerechten.

-X- Mariëlle

test