Waarom een hond NOOIT je baby’s gezichtje mag likken!
Je schattige fluffy hond en pasgeboren baby kunnen de beste vriendjes zijn, maar als het gaat om de natte neus tegen het mollige snoetje van je baby zijn er een paar redenen waarom je je hond niet aan het gezichtje van je baby moet laten likken. Je hond is alleen maar nieuwsgierig naar het nieuwste lid van de familie, en je merkt dat hij alle gelegenheid aangrijpt om dicht in je baby’s buurt te komen. En hoewel de aanblik van de twee lekker knus bij elkaar een waar fotomomentje is, is het toch het beste om je hond bij je baby vandaan te houden, omdat je hond niet zo schoon is als je denkt, of zo onderdanig.

baby-hond-gift-avenue

Jij en je partner zullen jullie pup/hond waarschijnlijk vaak overladen met kussen wanneer je weer thuiskomt van werk, maar het immuunsysteem van je baby is nog niet zo effectief als dat van een volwassene. We hebben allemaal de mythe gehoord dat de mond van een hond schoner is dan die van een mens, maar de harde waarheid is toch even anders. Studies hebben aangetoond dat ziekte-veroorzakende bacteriën zowel in de mond van een mens als van een hond aanwezig zijn. Honden zijn alleen minder kieskeurig waar ze hun tong in steken. 😉 Hun tong is hun soort van wc-papier, omdat ze deze gebruiken om hun achterste schoon te likken.
Daarom kan een simpele lik ernstige gevolgen hebben als het gaat om het overbrengen van veelsoortige microben van hond tot mens. Studies hebben deze blootstelling bevestigd, en het kan leiden tot mond- en tandvlees infecties of zelfs systemische infecties. Een ander gezondheidsprobleem kan het dieet van je hond zijn. Als je hond op een rauw dieet is of een stukje rauw vlees op de grond vindt, kan je hond dus bacteriën zoals E coli, salmonella of zelfs wormen overdragen. Houdt dus de mond van je hond weg van de slijmvliezen van je baby omdat het speeksel van de hond op die plekken sneller geabsorbeerd wordt… brrrr!
lik-gift-avenue

Veiligheid is ook belangrijk wanneer het op honden en baby’s aankomt. Hoewel de meeste honden het gezicht van een mens likken als onderdanig gebaar, doen sommige het om een reactie te krijgen van ‘hun’ mens. En dit ‘kijk eens naar mij’ gedrag is weer een teken van dominantie! Ook is het aanraken van mensen met hun mond bij sommige honden een bazig gedrag. Experts raden aan om je hond te trainen om onderdanig te zijn aan je kind. Zonder die voorzorgsmaatregel kan het uit de hand lopen. Je hond kan te beschermend worden over jou als baasje en proberen je te verdedigen door je kind aan te vallen als die schreeuwt of huilt of zelfs wanneer je kind met je speelt.

Dus de volgende keer dat je hond zijn puppyoogjes op je baby laat vallen, zorg er dan voor dat hij zijn liefde van een afstandje uitdrukt!
Wat denk jij hiervan?

-X- Mariëlle

BEKIJK OOK:

test