Waarom gevoelige mensen telkens vallen voor de ‘gewonde narcist’

Narcisten en empathische mensen zijn op vele manieren tegenpolen, dus als deze 2 een relatie aangaan kan dat voor veel problemen zorgen. Met een empathisch iemand zijn is als hemel op aarde voor een narcist, die zich zal zwelgen in de aandacht en liefde die een empathisch persoon meer dan genoeg zal geven. Maar voor een empathisch persoon zal dit een helse ervaring zijn die kan leiden tot mentale en emotionele angst. Dus als het zo’n ramp is voor empathische mensen waarom zijn ze schijnbaar dan zo aangetrokken tot narcisten?

Empathische mensen zijn open en houden van mensen, ze willen van nature de pijn van anderen overnemen en doen laten verdwijnen. Vol compassie en met een gave om zichzelf in andermans schoenen te plaatsen, zullen ze heel ver gaan om dingen voor anderen beter te maken…zelfs als dat betekent dat ze hun eigen welzijn hiervoor op moeten offeren. Ze geloven dat er diep van binnen in iedereen wat goeds zit!

break-Gift-Avenue

Als het gaat om narcisten, hebben gevoelige mensen moeite met hen te accepteren als alleen maar egoïstische mensen. In plaats daarvan zullen ze zichzelf overtuigen dat hun gedrag komt vanuit pijn, meestal vanwege een diepgeworteld trauma uit het verleden en dat ze dit wel oplossen. Narcisten zijn ‘nemers’, die alles pakken wat ze kunnen pakken van een persoon zonder zich schuldig te voelen of consequenties te vrezen. Ze hebben er geen problemen mee om misbruik te maken van de goede natuur van empathische mensen.

Marielle

by Marielle

Marielle geeft je elke week de leukste beauty tips! Daarnaast is ze ook een vaste kracht in het Gift Avenue team.