Dit vinden mannen blijkbaar behoorlijk irritant aan ons dames 😉

Laten we eerlijk zijn, wij vrouwen kunnen soms behoorlijk irritant zijn. 😉 En aangezien onze blogs niet alleen meer gelezen worden door vrouwen, en wij ook mannen tot onze ‘vrienden’ mogen rekenen (hey guys alles goed?), willen we hen laten zien dat we heus wel weten dat we niet altijd even eh..
ja cute zijn als dat we eruit zien.. hahahaha. Wij hebben al genoeg mogen mekkeren over onze mannen, dus guys deze is voor jullie.. we weten het (of we er iets mee doen is de volgende vraag). Dit is dus wat mannen af en toe heel vervelend vinden aan ons (maar we leggen wel gelijk even uit waarom dat is heren!).

1. UREN DE TIJD NEMEN OM JE KLAAR TE MAKEN
klaarmaken-Gift-AvenueLuister, het valt niet mee om een vrouw te zijn! We hebben van die onmogelijke beauty standaarden waaraan we proberen te voldoen, en het is verrekte veel werk om eruit te zien als een covermodel. 😉 We worden overspoeld met beelden van perfecte vrouwen, overal waar we kijken staren ze ons aan en mannen dus ook! En even zo vaak hebben we het idee dat we er net zo goed moeten uitzien voor een man om aantrekkelijk gevonden te worden. Er ligt een grote druk op vrouwen om er op een bepaalde manier uit te zien en dat betekent en heleboel werk heren! Scheren, make-up, haren doen, en andere geheimen die we jou niet gaan vertellen. Dus ben je weer eens boos op jouw vriendin of vrouw omdat het zo lang duurt voordat ze klaar is? Geef dan even lekker de maatschappij de schuld en laat die arme vrouw lekker tutten. 🙂

2. KNUFFELEN NA DE SEX
knuffelen-Gift-AvenueSommige mensen willen knuffelen en andere zijn helemaal klaar met al dat aanraken. 😉 Maar wil jouw vriendin/vrouw lekker knuffelen na de daad dan kan daar een goede reden voor zijn. Bij sex en opwinding komt het knuffelhormoon vrij (oxytocine). Oxytocine bevordert een gevoel van binding en intimiteit met een partner. Dus in wezen wil jouw vriendin/vrouw knuffelen na de sex in naam der wetenschap!!!! Maar gelukkig voor jou onthult de wetenschap ook dat koppels die meer fysiek contact hebben na de seks tevredener zijn met hun seksleven en hun relatie in het algemeen. Dusssss….

3. KLAGEN DAT ZE VERSIERD WORDEN
versieren-Gift-AvenueVind jij dat vrouwen geen compliment kunnen ontvangen? Denk je dat ze dankbaar moeten zijn omdat mannen achter hen aan zitten? Vind je dat hun ‘geklaag’ daarover hen ondankbaar maakt of zelfs ‘bitchy’? Nou het is niet zo eenvoudig als het lijkt! Voor veel vrouwen is omgaan met volhardende, opdringerige commentaren van mensen die ze niet kennen een vast onderdeel van hun dag. En dit kan best bedreigend voelen. Soms als mannen denken dat ze ons een compliment geven, kan het ervaren worden als intimidatie. Plus dat we niet weten wanneer een ‘onschuldig compliment’ kan escaleren tot een fysiek geweld, alleen maar omdat we niet geïnteresseerd zijn in de man die het geeft.

4. ZEUREN OVER ALLES
zeuren-Gift-AvenueOver het algemeen zijn jullie mannen niet gewend om rond gecommandeerd te worden, vooral niet door vrouwen. Dat komt omdat tot op heden de wereld vooral meer mannen in dominerende posities heeft dan vrouwen. Dus vaak als een vrouw jou dan herinnert om iets te doen, vooral als ze het meer dan één keer vraagt, wordt dat gezien als zeurend gedrag, terwijl wij jou alleen maar in de juiste richting sturen! En bovendien, als je gewoon dat ene ding zou hebben gedaan toen jij zei dat je het ging doen, dan zou ze het niet nog eens één (of twee, drie, vier..)  keer aan jou hoeven te vragen en is het hele ‘zeuren’ probleem opgelost!

5. VRAGEN `LIJK IK DIK IN DEZE OUTFIT?’
outfit-Gift-AvenueBeschouw dit als ‘vissen naar complimentjes’. Sinds er zoveel waarde wordt gehecht aan hoe vrouwen eruit zien (zie punt 1) betekent het voor ons heel wat wanneer onze partner ons er leuk vindt uitzien! En het hele ‘lijk ik dik’ in vergelijking met ‘zie ik er goed uit’ dat is een ander verhaal, maar we willen gewoon een complimentje van onze vent.. niet moeilijk doen oké? 🙂

6. DINGEN IN GROEPJES DOEN
groepjes-Gift-AvenueIn een wereld die vaak niet zo veilig is voor ons dames, hebben we op jonge leeftijd geleerd hoe we onszelf veilig kunnen houden. Niet alleen naar buiten in het donker, niet alleen gaan reizen enz. Het zit gewoon ingebakken in ons brein van kleins af aan. En zo is de kans dat we lastig gevallen worden op straat ook een stuk minder en ook in de kroeg gaan we met een hele sliert naar het toilet ja.. dan worden we niet lastig gevallen! Plus het geeft ons een paar minuten om over jou te praten. 😉

7. CONSTANT VRAGEN ‘WAT IS ER?’ OF ‘WAAR DENK JE AAN?’
vragen-Gift-AvenueLaten we eerlijk zijn, jullie mannen hebben niet zo goed geleerd hoe je moet communiceren en ook werden jullie niet aangemoedigd om over jullie gevoelens te praten. En misschien wist je dit niet, maar wij vrouwen kunnen geen gedachten lezen (ja ik weet het.. je bent in shock hè). Wanneer we deze vragen aan jou stellen, vragen we eigenlijk gewoon of je met ons wilt praten. We willen dat jij ons een kijkje in jouw binnenste geeft, vertelt wat jou dwars zit, zo werken relaties nou eenmaal! We kunnen jou niet steunen (of iets oplossen wat wij misschien verkeerd hebben gedaan) als we niet weten hoe jij je voelt over iets.

Dus lieve mannen, het is allemaal niet zo moeilijk hoor! En mocht ik nog wat punten vergeten zijn laat het dan vooral weten, kom maar op.. 😉

-X- Mariëlle

test