Opvoeden is soms een behoorlijke uitdaging ;). en natuurlijk is het ene kind het andere niet! Dus luister niet al te veel naar andere ouders en het consultatiebureau en alle anderen die het beter denken te weten ;). Je voelt zelf heel goed wat je kind nodig heeft of juist niet. Hieronder ook nog een klein inzicht in het teken van je kind gebaseerd op welk teken hij of zij is:

1.VUURTEKEN KINDEREN: RAM – LEEUW – BOOGSCHUTTER
Deze krachtpatsertjes hebben heel veel energie en hebben behoefte aan veel fysieke activiteiten. Ze profiteren van het sporten op jonge leeftijd. Hun benadering van het leven is om te zoeken en uitdagingen aan te gaan, ze hebben hierdoor best een competitiedrang! Ze houden niet van verliezen en kunnen goed omgaan met spanning. Een beetje sparring is normaal voor vuurteken kids, zo ontwikkelen ze hun gevoel voor eigenwaarde. Hoewel je geen oorlogsgebied in je huis wilt is het wel aan te raden om je vuurkind hun assertiviteit te laten uiten. Hun zelfvertrouwen zal hen later op weg helpen. Help ze te leren hoe ze moeten leiden, hoe ze om moeten gaan met andere mensen en verantwoordelijkheden… zo zal hun agressiviteit ook getemperd worden.
Ouders die zelf een vuurteken zijn óf een luchtteken kunnen makkelijker overweg met vuurteken kinderen!
vuurtekens-Gift-Avenue

2.AARDETEKEN KINDEREN: STIER – MAAGD – STEENBOK
Aardeteken kinderen zijn meestal gereserveerd en kan verlegen overkomen. Ze hebben behoefte aan routine en willen zich veilig voelen, dus consistentie met name rond de dagelijkse routine is een must! Het zijn praktische kinderen die liever bezig zijn, ze leren ook het beste door het te doen in plaats van het alleen maar te vertellen. Aardeteken kinderen zijn gevoelig voor aanrakingen. Deze aardse kinderen kunnen gehecht raken aan dingen en zullen bijzonder beschermend zijn tegenover hun favoriete speelgoed of kledingstuk evenals jongere broertjes of zusjes. Delen kan lastig zijn ze hebben een sterk gevoel van eigendom. Kalmeer je aardeteken kind met knuffels en aanrakingen als ze overstuur zijn. Ze werken hard en zijn ambitieus maar kunnen soms een grote druk op zichzelf leggen. Laat ze weten dat ze geliefd zijn ondanks hun prestaties.
Ouders die zelf een aardeteken zijn óf een waterteken kunnen gemakkelijker omgaan met aardeteken kinderen.

aarde-tekens-Gift-Avenue

Lees verder op de volgende pagina!

Marielle

by Marielle

Marielle geeft je elke week de leukste beauty tips! Daarnaast is ze ook een vaste kracht in het Gift Avenue team.