Nieuwjaarsvoornemens: zo houd je ze in 2017 wél in stand!
”Bye bye 2016, hello 2017! Wat is afgelopen jaar toch voorbijgevlogen! Maar het goede nieuws is: een nieuw jaar betekent 365 nieuwe dagen. En wat brengt dat met zich mee? Nieuwe voornemens!’’

Cliché of niet, iedereen heeft stiekem wel wat voornemens. De een heeft maar één doel, de ander heeft een waslijst vol. Het hebben van juiste intenties, dat hebben we wel met elkaar gemeen, maar het volhouden blijkt soms toch wel moeilijker dan verwacht. Of je nu per 1 januari vaker naar de sportschool wilt gaan, je wilt stoppen met roken, vaker op tijd naar bed wilt gaan of meer wilt sparen, met deze handige tricks en tips houd jij jouw voornemens het hele jaar vol.

6 tips om jouw goede Nieuwjaar voornemens in stand te houden:

1. Wees realistisch
Voornemens moeten makkelijk meetbaar en te realiseren zijn. Als je de lat voor jezelf te hoog legt en je niet snel genoeg resultaat ziet, werkt het alleen maar demotiverend. Je kan beter met kleine stapjes beginnen en het van daaruit steeds uitdagender voor jezelf maken.

2. Stapje voor stapje
Als je een groot doel voor ogen hebt, probeer deze dan onder te verdelen in kleinere doelen (of stapjes) die je uiteindelijk naar je grote doel brengen. Het afstrepen van de kleine doelen geeft je een kick, een overwinningsgevoel. Ook al ben je nog niet zo ver als je zou willen zijn, de dan al behaalde kleinere doelen geven je in ieder geval een gevoel van vooruitgang.

Trap

3. Schrijf ze op
Heb je ook altijd het gevoel dat wanneer je iets opschrijft je het beter onthoudt? Doe dat ook met jouw voornemens. Het voelt bovendien officiëler dan wanneer je het enkel probeert te onthouden. Je zult merken dat je meer toegewijd zal zijn.

Carian Wientjens

by Carian Wientjens