Wat je lichaamstaal & houding over je zegt

Zoals je al weet is lichaamstaal belangrijk! Onze woorden ‘tellen’ maar voor 7% wanneer we tegen iemand praten. Het grootste deel van wat we werkelijk bedoelen valt af te lezen uit de manier waarop we ons lichaam bewegen. Flirten is niet voor niets zo effectief door alleen een oogopslag, knipoog etc., daar zijn geen woorden voor nodig. Er zijn manieren om te weten hoe we ons zelf naar buiten brengen en daardoor kan je dus ook controle hebben over de manier hoe mensen je zien. Ook kan de manier waarop je je fysiek ‘draagt’ invloed hebben op de chemische samenstelling van je hersenen. Bepaalde houdingen bijvoorbeeld geven meer testosteron af, terwijl andere weer cortisol stimuleren! Dus we kunnen ook de manier waarop we naar onszelf kijken verbeteren door middel van onze lichaamstaal, en dát is eigenlijk de belangrijkste reden! Kijk maar eens mee.1. JE POSTUUR
postuur-gift-avenueDe kracht hiervan ligt voor het merendeel in je schouders! Je schouders recht terwijl je met iemand praat is een teken van respect en een signaal dat je klaar bent voor hetgeen ze te zeggen hebben. Stel je bent met een groep vrienden en er komt een nieuwe kennis aan. Door je schouders 45 graden hun richting op te draaien nodig je ze vriendelijk uit om deel te nemen aan de groep! Ben je een beetje slungelig in sociale situaties, dan kan het overkomen als dat je geen zelfvertrouwen hebt. Open je borst door je schouders naar achteren te duwen, dit betekent dat je klaar bent om vragen te beantwoorden. Haal diep adem om zo een punt van ontspanning te bereiken en maak je lang. Wanneer je zit maak je schouders dan weer recht (vierkant vorm) om zo kracht en energie uit te stralen. Mensen met een sterke houding worden eerder aangenomen bij een sollicitatie! Leun je een beetje weg van degene die het sollicitatiegesprek houdt dan zeg je eigenlijk al twee dingen, ik ben niet zo geïnteresseerd in wat je te zeggen hebt of ik voel me geïntimideerd door je. Draai je schouders recht naar degene die het gesprek houdt en zit rechtop!

2. JE BENEN
benen-gift-avenueWanneer je met je benen dicht naast elkaar staat impliceert dit eerbied. Wil je sterker overkomen probeer dan eens om je benen op schouderbreedte afstand te brengen, hierdoor straal je vastberadenheid en vertrouwen uit. Ben je bijvoorbeeld op je werk en je hebt een meningsverschil dan zal deze houding je een extra boost van energie geven om je mannetje te staan! Leun je vaak met je gewicht op een been? Probeer je gewicht over beide benen te verdelen om meer competent over te komen.

Marielle

by Marielle

Marielle geeft je elke week de leukste beauty tips! Daarnaast is ze ook een vaste kracht in het Gift Avenue team.