Wat je lichaam je probeert te vertellen wanneer je midden in de nacht wakker wordt

Waarom hebben we soms (of vaak) moeite met het in slaap vallen? Of waarom worden we wakker in het midden van de nacht en kunnen we niet meer slapen? Traditionele Chinese geneeskunde zegt dat het antwoord daarop afhangt van de tijdstippen waarop je wakker wordt. Op basis van dit idee stimuleren de verschillende organen van je lichaam specifieke emoties en spirituele staten.

Slaap wordt hoog gewaardeerd en is een cruciaal aspect van ons welzijn in de Chinese geneeskunde. Een theorie die door artsen wordt gebruikt om onze slaapcyclus uit te leggen is Shen, wat de gedachten , bewustzijn en mentale functies beschrijft.

intro-Gift-Avenue

Onze lichamen zijn ontworpen om een natuurlijk ritme te volgen, en Shen volgt daar nauw mee. Het is de bedoeling dat we ’s nachts in slaap blijven, om energiek te zijn tijdens onze dagelijkse bezigheden. Wanneer er rusteloosheid optreedt tijdens de tijd dat je slaapt wordt je Shen gestimuleerd, waardoor slaapproblemen ontstaan.
Als je regelmatig om dezelfde tijd ’s nachts wakker wordt, moet je de signalen van je lichaam niet negeren. Afhankelijk wanneer je gestoord wordt in je slaap, proberen de organen in je lichaam je iets te vertellen. Kijk maar eens mee.

PROBLEMEN MET IN SLAAP VALLEN TUSSEN 21:00 EN 22:00: JE BENT GESTREST
Wanneer je naar bed gaat om te rusten kunnen gedachten je hoofd vullen, waardoor je geen goede nachtrust kunt krijgen. Problemen op je werk, je kinderen, je eigen gezondheid, de lijst gaat door en door. Probeer dit te bestrijden door te mediteren voordat je gaat slapen. En iedereen kan het doen! Meditatie laat je lichaam in een staat van rust en vrede komen, waardoor je de stress de dag van je af kunt laten glijden. Je kunt beginnen met bijvoorbeeld een half uurtje van tevoren te luisteren naar rustgevende muziek. Dit helpt om je hersenactiviteit te vertragen als voorbereiding op een lange nachtrust. Neem ondertussen langzaam en diep adem om je hartslag te vertragen.

WAKKER WORDEN TUSSEN 23:00 EN 01:00 UUR: JE VOELT EMOTIONELE TELEURSTELLING
Traditionele geneeskunde schrijft deze tijd toe aan je galblaas, het deel wat je emoties beheerst. De galblaas is verantwoordelijk voor passie in je leven, actie en assertiviteit volgens deze geneeskunde. Als je galblaas evenwichtig is voel je je blij en tevreden. Maar ervaar je een gebrek aan passie, heb je problemen met beslissingen nemen of angst dan is je galblaas uit balans.

WAKKER WORDEN TUSSEN 01:00 EN 03:00 UUR: JE BENT BOOS
Vergat je vriend/man voor de 100e keer zijn rommel op te ruimen? Heeft die vervelende collega op je werk ervoor gezorgd dat ze ten koste van jou een promotie heeft gekregen? Sneed iemand je af op weg naar je werk vanmorgen? Yup je bent boos! Woede wordt geassocieerd met je lever. Wanneer je gevoelens van wrok hebt die je niet uitspreekt dan bouwen deze gevoelens zich op in je lever. Dus wanneer je probeert te slapen herinnert je lichaam je aan deze nijpende situaties nacht na nacht. Om dit te overwinnen is het belangrijk te erkennen dat je je emoties moet uiten. Wanneer je je gevoelens uit geeft dit je de mogelijkheid om je relaties te versterken en negatieve energie uit je lichaam te laten. Het vasthouden aan negatieve emoties leidt tot een constant zware last die tijdens je rust naar boven zullen komen.

slapeloosheid-Gift-Avenue

WAKKER WORDEN TUSSEN 03:00 EN 05:00: EEN HOGERE KRACHT WIL JE IETS VERTELLEN
Dit is de tijd waarop je longen het meest actief zijn. In de tradionele Chinese geneeskunst zijn de longen verantwoordelijk voor het verplaatsen van energie door het hele lichaam, evenals het versterken van je immuunsysteem. Ook staan ze bekend om het signaleren van verdriet en depressie. Als je door een moeilijke tijd in je leven gaat en het lijkt alsof je de grip die het op je heeft niet kan ontsnappen dan kan het je goed doen om te ontdekken of een hogere kracht je iets wil zeggen. Wanneer je rond deze tijd wakker wordt , neem dan een moment om te relaxen, ademen en overdenk (bid) door je verdrietige moment(en).

WAKKER WORDEN TUSSEN 05:00 EN 07:00 UUR: JE HEBT EMOTIONELE BLOKKADES
Wanneer je rond deze tijd wakker wordt ( zonder dat je je wekker hebt gezet 🙂 ) is je darm overactief. Als lid van een imperfecte wereld wordt je vroeg of laat pijn gedaan. Moeilijke ervaringen kunnen naar binnen slaan, en je vertrouwt alleen nog op jezelf in plaats van weer pijn te worden gedaan. Als je moeite hebt je open te stellen voor andere mensen of dingen niet los kunt laten, is je dikke darm mogelijk niet in balans. Het basis doel van de darm is om afval te verzamelen en je te ontdoen van alles in je lichaam wat je niet nodig hebt. Het emotionele doel van je darm is los laten van de dingen die ons niet dienen. Dus wanneer je vaak wakker wordt rond deze tijd kijk dan eens naar wat het is dat jij opkropt.

-X- Mariëlle

test