‘Koffie dutjes’….de nieuwe manier om productiever te zijn?


In een ideale wereld zouden we geen dingen uitstellen…daar zijn we lekker productief! Maar ja, terwijl we nog steeds wachten op iets of iemand die de perfecte balans kan vinden tussen het gedaan krijgen van dingen en genoeg slaap, hebben we wellicht de ‘next best thing’ gevonden;
zeg hallo tegen de koffie dutjes 😉

Zo zou het moeten werken; drink een normale kop koffie en doe meteen daarna een dutje. De cafeïne zal de eerste 30 minuten niet binnendringen in je lichaam…(de ideale tijd voor een effectief dutje) dus je zou meteen kunnen slapen als het goed is. De cafeïne zal zijn werk doen als extra energie boost zodra je wakker wordt, waardoor je niet alleen lekker hebt kunnen uitrusten maar ook meteen weer productief bent.

 

break-Gift-Avenue-2
Ja het klinkt tegenstrijdig om een stimulant zoals cafeïne te nemen net voordat je een lekker dutje wilt doen, maar er zijn een paar studies gedaan die aangeven dat het echt werkt. Een studie wees uit dat volwassenen die 2 kopjes koffie dronken voor een dutje beter presteerden bij een gesimuleerde rijtest, dan degene die hetzelfde dutje hadden gedaan zonder de koffie. Echter zijn sommige artsen weer sceptisch omdat ze bang zijn dat het voor die personen lastiger zal zijn om ’s avonds in slaap te vallen.

Dus hoewel het misschien niet het definitieve antwoord is voor onze hectische schema’s, kan het wel iets zijn wat het proberen waard is. Misschien werkt het voor jou wel.

Laat je het ons weten als je het geprobeerd hebt?

-X- Mariëlle

test