Hoe je vriendelijk kunt zijn in deze (soms) harde wereld

intro-vriendelijkheid-Gift-Avenue

De wereld kan soms een wrede plaats lijken, maar het is belangrijk om je hier niet teveel op te focussen. In plaats daarvan is het belangrijk te focussen op de aardige acties die elk moment van de dag plaats vinden. Hoe meer we ons richten op de negatieve en harde aspecten van de wereld, hoe meer we ons voeden met dit soort energie. Dit betekent niet dat je je moet afwenden van de onrechtvaardigheden in de wereld, beter kun je je concentreren op verandering en productieve oplossingen in plaats van vast te zitten in het ‘wiens schuld is het` en hoe corrupt de dingen zijn.
Dit is niet zo makkelijk, vooral wanneer we het nieuws aanzetten en alleen maar vreselijke dingen zoals oorlog, verwoesting, honger en pijn zien. Naar mijn mening kan het heel giftig voor je geest en hart zijn om naar het nieuws te kijken. Maar verandering zit in jezelf! We zijn allemaal met elkaar verbonden en allemaal één… wat betekent dat wanneer je eerst aan jezelf werkt en jezelf eerst aardig begint te vinden, het een energie creëert die wordt uitgezonden naar het universum. Je inspireert anderen om ook te veranderen. Zoals moeder Theresa ooit zei:
‘Het is makkelijk om mensen die ver weg zijn lief te hebben, het is niet altijd makkelijk om je naasten lief te hebben. Het is makkelijker om een kopje rijst weg te geven om honger te bestrijden, dan om de eenzaamheid en pijn te verlichten van iemand die geen liefde kent in je eigen huis. Breng liefde eerst in je eigen huis want dit is waar liefde voor elkaar begint.’

WAT BETEKENT HET OM AARDIG TE ZIJN?
Vriendelijk zijn betekent jezelf en anderen met respect behandelen. Vriendelijk zijn is een tweerichtingsverkeer. Vriendelijkheid komt uit het diepste van je hart en stroomt naar buiten. Deze energie heeft het vermogen om je te voeden en te helen en de persoon of situatie waar je mee te maken hebt. Vriendelijkheid is niet alleen beperkt tot je interacties met andere mensen, het omvat ook hoe je dieren en planten, eigenlijk alles van Moeder Aarde, behandelt. Vriendelijkheid ontstaat door jezelf lief te hebben en begrijpen dat we allemaal met elkaar verbonden zijn. Want alleen met dit bewustzijn kan echte vriendelijkheid ontstaan.

Marielle

by Marielle

Marielle geeft je elke week de leukste beauty tips! Daarnaast is ze ook een vaste kracht in het Gift Avenue team.