Hoe je vriendelijk kunt zijn in deze (soms) harde wereld

intro-vriendelijkheid-Gift-Avenue

De wereld kan soms een wrede plaats lijken, maar het is belangrijk om je hier niet teveel op te focussen. In plaats daarvan is het belangrijk te focussen op de aardige acties die elk moment van de dag plaats vinden. Hoe meer we ons richten op de negatieve en harde aspecten van de wereld, hoe meer we ons voeden met dit soort energie. Dit betekent niet dat je je moet afwenden van de onrechtvaardigheden in de wereld, beter kun je je concentreren op verandering en productieve oplossingen in plaats van vast te zitten in het ‘wiens schuld is het` en hoe corrupt de dingen zijn.
Dit is niet zo makkelijk, vooral wanneer we het nieuws aanzetten en alleen maar vreselijke dingen zoals oorlog, verwoesting, honger en pijn zien. Naar mijn mening kan het heel giftig voor je geest en hart zijn om naar het nieuws te kijken. Maar verandering zit in jezelf! We zijn allemaal met elkaar verbonden en allemaal één… wat betekent dat wanneer je eerst aan jezelf werkt en jezelf eerst aardig begint te vinden, het een energie creëert die wordt uitgezonden naar het universum. Je inspireert anderen om ook te veranderen. Zoals moeder Theresa ooit zei:
‘Het is makkelijk om mensen die ver weg zijn lief te hebben, het is niet altijd makkelijk om je naasten lief te hebben. Het is makkelijker om een kopje rijst weg te geven om honger te bestrijden, dan om de eenzaamheid en pijn te verlichten van iemand die geen liefde kent in je eigen huis. Breng liefde eerst in je eigen huis want dit is waar liefde voor elkaar begint.’

WAT BETEKENT HET OM AARDIG TE ZIJN?
Vriendelijk zijn betekent jezelf en anderen met respect behandelen. Vriendelijk zijn is een tweerichtingsverkeer. Vriendelijkheid komt uit het diepste van je hart en stroomt naar buiten. Deze energie heeft het vermogen om je te voeden en te helen en de persoon of situatie waar je mee te maken hebt. Vriendelijkheid is niet alleen beperkt tot je interacties met andere mensen, het omvat ook hoe je dieren en planten, eigenlijk alles van Moeder Aarde, behandelt. Vriendelijkheid ontstaat door jezelf lief te hebben en begrijpen dat we allemaal met elkaar verbonden zijn. Want alleen met dit bewustzijn kan echte vriendelijkheid ontstaan.

break1-vriendelijkheid-Gift-Avenue

 

WEES AARDIG ZELFS WANNEER ANDEREN GEMEEN ZIJN
Het is heel makkelijk om boos te worden of je te willen doen gelden wanneer iemand gemeen is of iets gemeens doet. Maar hierdoor wordt je positieve energie alleen maar minder en je voelt pijn. Hoe mensen je behandelen is hun verantwoordelijkheid en karma en vice versa! Ongeacht wat anderen doen, je hebt altijd de keuze om te handelen vanuit een plaats met aardigheid en respect. Veel mensen beschouwen dit als zwak maar dat hoeft niet zo te zijn. Vriendelijk zijn betekent niet dat je niet voor jezelf hoeft op te komen en de waarheid spreekt, het betekent alleen dat je het met vriendelijkheid doet. Het leven zal je niet altijd in contact brengen met mensen die bereid zijn hetzelfde te doen voor jou, en dat is goed. Zolang jij maar doet wat juist is vanuit je hart. Het zal niet makkelijk zijn en soms kan woede de overhand nemen, maar probeer te onthouden dat je iedereen met vriendelijkheid behandelt om zo een verandering in de wereld aan te brengen.

VIND HUMOR IN DE IRRITATIES VAN HET LEVEN
Het is heel makkelijk om geïrriteerd te raken door anderen en het leven wanneer je niet lekker in je vel zit of gevoelig bent. Het beste wat je kan doen wanneer je geïrriteerd bent is je focussen op de humor ervan. Er zit zoveel kracht in leren hoe je moet lachen om jezelf en situaties zo nu en dan, dat je na een poosje niet eens meer een herinnering hebt aan hetgeen je irriteerde. Het leven is veel te kort om je druk te maken om kleine dingen en we nemen heel vaak de omstandigheden ook veel te serieus.

LEER OM TE VERGEVEN
Dit is één van de krachtigste lessen die we kunnen leren. Wanneer je kunt vergeven kun je bijna alles. Vergeving heeft betrekking op acceptatie en loslaten. Wanneer je vergeeft, geef je die persoon of situatie feitelijk vrij uit je leven zodat het niet langer een last voor je is. Wanneer je vergeeft helpt het je te bevrijden van woede of andere wrok waaraan je misschien vasthoudt. Na verloop van tijd zal vergeving je ook toestaan om vriendelijkheid te omarmen als een automatische en oprechte reactie voor wanneer het leven je confronteert met een vijandige of moeilijke situatie.

break2-Gift-Avenue

 

VIND HET LICHT IN ANDEREN
Iedereen heeft zijn eigen pijn en gevechten, en we kunnen ons niet voorstellen wat iemand heeft meegemaakt of waar ze doorheen gaan. Niet dat dit altijd maar een excuus is voor slecht gedrag, maar vaak heeft de manier waarop iemand met iets omgaat heel weinig te maken met ons en heel veel met hen. Mensen die anderen pijn doen, worden vaak zelf gepijnigd. Mensen die gemeen en vijandig zijn tegenover anderen, zijn vaak gemeen en vijandig tegenover zichzelf. In plaats van te oordelen of toe te staan dat ze je pijn doen, kan reageren met vriendelijkheid nieuwe energie in de situatie brengen en kan het helpen om dingen op een natuurlijke manier te veranderen. Bevriend zijn met iemand die pijn heeft gaat over handelen zonder oordeel en met respect naar hun standpunt luisteren. Het is ook goed om te weten dat er altijd twee kanten aan een verhaal zijn dus sta open voor hun kant van het verhaal en erken hoe zij zich voelen.

AARDIG ZIJN BETEKENT NIET DAT JE ALTIJD MOET GEVEN
Vriendelijk zijn betekent niet dat je elke dakloze een kamer in je huis moet geven met een warme maaltijd erbij. Natuurlijk dat is geweldig, maar je hoeft het niet te doen om vriendelijkheid te tonen! Soms is een simpele glimlach en een teken van erkenning en/of respect alles wat er nodig is om vriendelijkheid te laten zien. In feite kan elke glimlach, elk knikje, elke begroeting een wereld van verschil maken in iemands leven. Door anderen met vriendelijkheid en mededogen te behandelen kunnen we een golfbeweging in het universum starten. Zelfs als het lijkt of het je niets oplevert in het begin… uiteindelijk zal deze energie door je realiteit waaien en een nieuw venster creëren waardoor je kunt kijken. Vriendelijkheid is één van de krachtigste vibraties die je de wereld kunt bieden. Wanneer je de kans hebt wees vriendelijk en zie hoe de wereld waarin je leeft verandert.

-X- Mariëlle

test