Híerom zijn katers erger naarmate we ouder worden

intro-kater-Gift-Avenue

Waarom lijkt alles lastiger te gaan naarmate we ouder worden? Sporten wordt lastiger, je slaap lijkt vaker te worden onderbroken en wat te denken van afvallen…haast onmogelijk ; Onthouden wat er op je to-do lijst staat is ook een hele opgave. En dan heb je nog katers… waarom worden die met elk jaartje erbij steeds erger?

De effecten van een iets te gezellig feestje kunnen enkele uren aanhouden terwijl je lichaam probeert zich te ontdoen van de margarita’s en martini’s van de vorige avond. Het is normaal om hoofdpijn, dorst, vermoeidheid, misselijkheid, duizeligheid en nog andere niet zo leuke bijwerkingen te ervaren. En dit lijkt dus ieder jaar een beetje erger te worden, deels omdat je metabolisme vertraagt. En deze vertraging zorgt voor de ellende.

Een paar jaar geleden kon je misschien drinken wat je wilde, en nu hoef je maar naar een glas wijn te kijken of je voelt al een hoofdpijn opkomen. Je lever is je natuurlijke detox motor, het verwerkt en filtert gifstoffen zoals alcohol uit je bloedbaan. Naarmate je ouder wordt is dit proces niet meer zo efficiënt en duurt het dus langer voordat de alcohol is afgebroken.

Omdat alcohol langzamer wordt afgebroken en gifstoffen dus langer in je systeem blijven ervaar je heftigere katers en dus zijn de symptomen zoals hoofdpijn en misselijkheid ook erger.

En dan heb je nog de kwestie van gewichtstoename. Heb je bij elke verjaardag ook een kilo cadeau gekregen? Dan is de kans groot dat deze toename van lichaamsvet ook wat problemen veroorzaken. Vet kan geen alcohol opnemen, en hoe meer lichaamsvet je hebt hoe lager je alcoholtolerantie (en hoe heviger de kater dus ). Wat kun je eraan doen? Hoewel het geen garantie is, zijn er een paar algemene dingen die je kunt doen voor en na het drinken van alcohol om zo de effecten te minimaliseren.

 

 

break-kater-Gift-Avenue

 

* Drink veel water voordat je alcohol gaat drinken.
* Eet goed voordat je drinkt. Alcohol wordt sneller opgenomen als je maag leeg is.
* Probeer om af en toe een glas water tussen je alcoholische drankjes te drinken.
* Probeer voordat je gaat slapen minstens 2 flinke glazen water te drinken.

De waarheid is als je gaat drinken en je hebt een bepaalde leeftijd bereikt dan ga je je niet lekker voelen de volgende ochtend 😉 Maar je weet nu tenminste dat het niet aan jou ligt, maar aan je leeftijd!

-X- Mariëlle

test