Heilbot met eigen gemaakte salsa

heilbot-salsa-Gift-Avenue

Voor de salsa:
1 grote mango, geschild en in blokjes gesneden
1 grote avocado, geschild en in blokjes gesneden
50 gram rode kool gesneden
10 gram verse koriander
1 sjalot gesneden
2 theelepels fijngehakte verse jalapeno peper
1 eetlepel limoensap
1 eetlepel extra virgin olijfolie
snufje gemalen komijn

Voor de vis:
3 eetlepels olijfolie
200 gram heilbotfilet zonder vel

Verwarm de oven voor op 220 graden. Meng alle salsa ingrediënten door elkaar in een medium schaal. Voeg eventueel zout en peper toe voor extra smaak. Dep de vis droog en verwarm in een ovenvaste koekenpan de olijfolie op middelvuur. Leg de heilbotfilet in de pan en bak ze om en om voor ongeveer 3 minuten. Zet de pan in de oven voor ongeveer 5 minuten totdat de vis gaar en goudbruin is. Haal de pan uit de oven en keer de heilbot om en laat even rusten zodat de andere kant nog wat kan bakken in de olie. Roer de salsa nog een keer goed door en schep deze dan over de vis.

Smakelijk eten!

 

 

BEKIJK OOK:

test