Opgezwollen ogen in de ochtend? Misschien moet jij jouw levensstijl aanpassen

Weet je nog die ochtenden dat jij zeker weet dat je goed hebt geslapen, maar toch wakker werd met opgezwollen dikke ogen? Natuurlijk zijn jouw ogen altijd iets dikker wanneer je net wakker bent, maar als ze echt enorm gezwollen zijn (alsof je de hele nacht hebt gehuild) dan is dat meer dan vochtophoping die normaal is en veel voorkomt. Opgezwollen ogen kunnen ook komen door dieper gelegen problemen. Het goede nieuws is dat als we beter luisteren naar de kleine dingen die ons lichaam ons probeert te vertellen, je dit kunt voorkomen. Kijk maar eens mee naar een paar redenen waarom jouw ogen zo opgezwollen kunnen zijn.

1. TEVEEL ZOUT
zout-Gift-AvenueWanneer je teveel zout in jouw lichaam hebt, veroorzaakt dit zwelling of oedeem. Om dit te compenseren moeten we voldoende water drinken en onze zoutinname beperken. Als we een teveel aan zout in ons lichaam hebben en een tekort aan water dan houdt het lichaam vocht vast om uitdroging te voorkomen, wat weer opgezwollen ogen veroorzaakt. De meeste zoutinname komt door bewerkt eten zoals magnetronmaaltijden, bacon, brood en drinken. Hoe minder bewerkt eten jij eet, des te lager is jouw inname van zout. Dus eet gezond (en vers) en drink veel water.

2. GEBREK AAN EIWIT
Gebrek aan eiwit in jouw bloed, wat veroorzaakt kan worden door ondervoeding of nier- en leverziektes, zorgt voor zwelling in jouw lichaam. Dit komt door lage albumine (een eiwit) in ons bloed. De taak van albumine is om het lichaam te ontdoen van teveel aan vocht. Zorg er dus voor dat je een gezond voedingspatroon hebt, zodat jouw lichaam al de albumine kan produceren die nodig is.

3. SLECHTE NIERFUNCTIE
Opgezwollen ogen in de ochtend kan ook een teken zijn van een nierziekte. Wanneer jouw nieren niet goed werken kunnen ze het teveel aan zout in jouw bloed niet verwerken en kunnen ze er ook voor zorgen dat albumine jouw lichaam verlaat, waardoor je problemen krijgt met extra vocht. Andere symptomen van een chronische nierziekte zijn misselijkheid, vermoeidheid, braken, gezwollen voeten en enkels, gebrek aan eetlust, droge en jeukende huid, pijn in de rug en pijn bij het plassen. Dus als jij enkele of alle symptomen hebt met ook nog de opgezwollen ogen erbij dan zou jij je moeten laten testen op nierfalen.

4. TEVEEL KOOLHYDRATEN ETEN
aardappelen-Gift-AvenueWanneer jouw voedingspatroon hoog is in koolhydraten dan scheidt jouw lichaam meer insuline af en houdt het zout vast. En hoe meer zout in ons lichaam des te meer het vasthoudt aan het vocht wat we hebben. In bewerkte voedingsmiddelen zitten ook veel koolhydraten. Het is aan te raden om jouw koolhydraten in een zo natuurlijk mogelijke vorm binnen te krijgen, zoals bijvoorbeeld het eten van aardappels en minder brood.

We zijn wat we eten en wat we eten heeft effect op hoe we eruit zien en hoe we ons voelen. Kleine dingen in onze verschijning kunnen al een signaal zijn dat er iets mis is in ons lichaam. Gelukkig heb je zelf de controle over wat jij eet! Luister en kijk dus goed naar jouw lichaam of je iets moet veranderen.

-X- Mariëlle

This entry was posted in Health.
test