Ben jij extra gevoelig voor veranderingen in het weer?

 

wolken-Gift-Avenue

De laatste tijd is er een merkbare toename van natuurrampen over de hele wereld geweest. In feite sinds de zonsverduistering in augustus lijkt het wel of er elke week een aardbeving , overstroming of orkaan is geweest. Volgens astrologen kunnen zonsverduisteringen de natuurlijk cycli en weerpatronen van de planeet verstoren. De zonsverduistering was ook een groot energetisch reset punt voor ons allemaal. En het lijkt erop dat Moeder Aarde deze verschuivingen ook voelt!

We zijn allemaal verbonden , dus als er chaos of verschuiving in ons eigen leven is zal de Aarde dit voelen en andersom…wanneer er een verschuiving plaatsvindt op Aarde zullen we dat ook voelen.

Met alle natuurrampen van de laatste tijd lijkt het dat onze planeet zeker reageert op iets of ons leidt om ons iets te laten zien in ons eigen leven. Er is ook een psychische energie die deze natuurrampen met zich meebrengt en een fluctuatie van frequenties die zeer gevoelige mensen (HSP-ers /empathen) van slag brengt.

Niet alleen is er een toename van angst in de getroffen gebieden, maar de veranderingen in temperatuur en druk kunnen leiden tot een toename van psychische activiteit en kan een zwaar gevoel in jouw energiecentra of chakra’s veroorzaken.

Deze verhoogde gevoeligheid voor natuurrampen is vrij ‘normaal’ onder gevoelige mensen, maar er zijn veel mensen die op elk moment van de dag gevoelig zijn voor het weer. Als de druk daalt en er een storm op komst is of wanneer er een plotselinge temperatuursverandering optreedt merken sommige mensen dat ze zich ziek voelen en of migraine krijgen. Zó gevoelig zijn voor het weer wordt wel geosentient genoemd (weersgevoelig ).

 

 

Mensen die weersgevoelig zijn voelen in wezen een verschuiving in het weer op een psychisch, emotioneel, energiek en spiritueel niveau. Ze kunnen zich ook op allerlei manieren uit balans voelen voordat er een natuurramp plaatsvindt.

regen-Gift-Avenue

En hoewel elk persoon die weersgevoelig is dingen anders zullen ervaren, meestal net voor het weer verandert of voordat een natuurramp plaatsvindt, zullen ze allemaal de volgende symptomen voelen;
* Zwak of moe voelen
* Hoofdpijn of zelfs migraine
* Het voelen van sterke emoties
* Het voelen van een opbouw van druk/energie
* Overactieve psychische capaciteiten

Veel mensen die weersgevoelig zijn zeggen dat deze symptomen bijna onmiddellijk voorbij gaan wanneer de veranderingen in het weer stabiel worden of consequenter worden. Weersgevoeligen zijn meestal ook verbonden met de Maan en voelen de maancyclus ook heel sterk vooral wanneer er een volle of nieuwe Maan aankomt. Ook zien en voelen ze de Aarde als een bewust, levend en ademend organisme. Ze voelen zich zeer verbonden met de Aarde en vinden het erg aanneembaar dat een deel van hun ziel ook als missie heeft de aarde te helpen en beschermen.

De meeste dieren zijn ook weergevoelig. Dieren hebben veel meer geavanceerde zintuigen dan de meeste mensen hebben wat betekent dat ze de mogelijkheid hebben om subtiele veranderingen in druk en omgevingen op te merken. Hun gevoel hiervoor is zo accuraat dat ze vaak natuurrampen kunnen voorspellen voordat deze gaan gebeuren. De wetenschap heeft dit natuurlijk ook bestudeerd en hebben gezien dat dieren zich op de meest vreemde manieren gedragen voor een natuurramp zoals bijvoorbeeld een aardbeving.

We hebben allemaal de mogelijkheid om deze subtiele veranderingen in Moeder Aarde op te merken, het is gewoon zo dat we er niet op letten of niet beseffen dat we het kunnen.

Heb jij last van weersgevoeligheid?

-X- Mariëlle

test