Het eerste wat jij ziet in deze foto onthult jouw diepste onbewuste angst

 

GIFT-AVENUE-FOTO-ZIEN

Waarom zijn we angstig?
Dit is het natuurlijke antwoord van je lichaam op iets waar je niet zeker van bent. Er zijn tijden wanneer onze onopgeloste emoties ervoor zorgen dat we bang zijn voor dingen die we niet kennen. Je ziet hierboven een foto met verschillende items erin, probeer je te concentreren en kijk welk item je het eerste opmerkt. Je kunt nog wel eens verbaasd zijn hoe nuttig deze psychoanalyse is! Dus kijk naar de foto en focus je op het eerste wat je ziet. En? Wat viel je als eerste op?

HET KLEINE MEISJE
Wanneer het kleine meisje het eerste was wat je opviel kan dit betekenen dat je iets in je kindertijd hebt ervaren dat je probeert te onderdrukken. Verschillende gebeurtenissen in je leven hebben je gemaakt tot de persoon die je nu bent. De relatie die je met je moeder hebt kan het verschil maken in het type emotionele ontwikkeling dat je hebt. Als je bijvoorbeeld niet echt close was met je moeder terwijl je opgroeide, kan dit je gemarkeerd hebben als persoon. Er zijn momenten waarop het trauma dat je hebt ervaren niet direct uit je kindertijd is, het kan teruggaan naar toen je nog een baby was of zelfs van tijdens de bevalling.

DE VLINDER
Je denkt misschien dat de vlinder een actief symbool is, maar in dit geval kan het iets negatiefs betekenen. De vlinder kan het begin en het einde van iets betekenen. Er is een grote mogelijkheid dat je een doel in je leven hebt gehad dat je zou kunnen hebben bereiken maar er niet de kans voor had. En omdat de vlinder een symbool is van zowel het begin als het einde kan het ook zijn dat je bang bent voor de dood. Het kan ook zijn dat je gevoelens van verdriet onderdrukt doordat mensen die je nabij stonden zijn overleden.

DE AARDBEI
Het opmerken van de aardbei was misschien vrij makkelijk voor je aangezien deze in het midden van de afbeelding staat. Het centrum vertegenwoordigt altijd het hart, dus is er een kans dat je problemen hebt gehad met hoe liefde werd geuit in je huishouden toen je jonger was. Als je een vreselijk gebroken hart hebt ervaren in je jeugd toen je voor het eerst verliefd was kan dit ook de reden zijn dat je juist naar dit item keek.

DE SPIN
Er zijn heel veel mensen die spinnen haten. Wanneer je angst voelt is dit je verdedigingsmechanisme, zodat je je meer bewust bent van de dingen die om je heen gebeuren. De spin kan betekenen dat je voelt dat je huidige omgeving niet veilig voor je is. Het kan zijn dat je tijdens het opgroeien het gevoel had altijd onveilig te zijn en dat je altijd op je hoede moest zijn. Er is een kans dat je alles in je leven overdenkt. Je raakt vooral in paniek wanneer je op een onbekende plek bent.

DE BOMEN
Er zijn veel mensen die bomen tekenen wanneer ze zich zorgen maken over iets. Veel mensen hebben angst om te beslissen. Dat je de boom als eerste zag betekent dat je een innerlijk conflict hebt dat je zo snel mogelijk wilt oplossen. Er zijn tijden dat je beide bomen tegelijk zou kunnen zien, dit geeft aan dat je bang bent voor emotionele splitsing. Er zijn onzekerheden die je liever niet wilt laten zien, vooral als anderen je wijzen op je tegenstrijdigheden.

DE KNUFFELBEER
Als dit je als eerste opviel weet je dat je dit item veel hebt gebruikt toen je jonger was. Terwijl je als kind met je knuffelbeer speelde had je zelfs het idee dat je beer je beter begreep dan wie dan ook. Maar de knuffelberen op de foto zien er iets anders uit, ze zullen je niet het comfort geven wat je gewend bent. Daarom kan dit duiden op iets wat er met je is gebeurd als kind. Het kan misschien een situatie zijn geweest waarin je bang was en er niets was wat je angst weg kon nemen.

Wat vinden jullie van de uitkomst? Klopt het een beetje bij jou?

-X- Mariëlle

test