Meer nog dan bij oud&nieuw sta ik ieder jaar rond mijn verjaardag even stil bij de tijd. Wat heeft afgelopen jaar gebracht en waar hoop ik volgend jaar te staan? Één ding is zeker, het lijkt ieder jaar sneller te gaan. Persoonlijk heb ik niets met leeftijd of ouder worden. Tenslotte willen we allemaal uiteindelijk (gelukkig) oud worden en daarvoor moet je nu eenmaal iedere mijlpaal voorbij. Dus leeftijd is niet meer dan een getal. Dit jaar vier ik mijn verjaardag vrij sober, want volgend jaar staat er een nieuwe mijlpaal voor de deur en die moet als t aan mij ligt uitbundig gevierd worden. Bovendien heb ik dit najaar zoveel feestjes staan, dat het me helemaal prima lijkt om mijn eigen verjaardag klein te houden. Gewoon een gezellig etentje met de family, home cooked door mijn mannetje. Komt bij dat ik gezegend ben met een redelijk groot gezin plus lieve schoonfamilie, dus al met al inclusief aanhang, neefjes en nichtjes én mijn allerliefste vriendinnetje, die inmiddels ook familie is geworden, hebben we het nog steeds over een kleine 20 man. Dus echt klein is dat ook weer niet.

birthday

Zoals ieder jaar ben ik ook lekker vrij op mijn verjaardag. Das al een kadootje op zichzelf. Zeker omdat het nu op maandag valt, dus even geen blue monday voor mij vandaag. Beetje uitslapen, gezellig taartje eten en de avond instuif voorbereiden. En natuurlijk afwachten wat voor verrassingen er komen gaan. Ik weet dat mijn man iets heeft ‘geknutseld’ voor mij op de zaak. Ben echt zeer benieuwd, want is eigenlijk echt niets voor hem. Daarnaast is mijn petekind al de hele week geheimzinnig aan het doen en wordt er met iedereen gesmiespeld. Ze moest er zelfs over ‘vergaderen’, dus daar staat me ook nog iets leuks te wachten. Heerlijk, roept dat gevoel van vroeger op, dat je de nacht voor je verjaardag bijna niet kon slapen.

birthday

Even terug naar mijn overpeinzingen. Wat heeft afgelopen jaar gebracht? Toch een paar nieuwe inzichten. Onvermijdelijk lijkt het namelijk met ouder worden gepaard te gaan, dat je steeds een beetje meer mijmert over ‘de goede oude tijden’. Maar dat is natuurlijk de allergrootste valkuil. Want zelden levert dat een positieve kijk naar de toekomst op. En welbeschouwd waren die goede dingen uit het verleden in een nog iets verder verleden ook ooit de toekomst. Vergeef me even deze filosofische redenering. Hoort bij dit moment. Maar vasthouden aan het oude, remt wel een optimistische kijk op wat er voor je nog kan liggen. Ik las straks een prachtige uitspraak: een mind is hetzelfde als een parachute, het werkt alleen als hij open staat. Daar ben ik het hartgrondig mee eens. Dus das mijn les van afgelopen jaar: je als een kind blijven openstellen. Geen garantie voor een gelukkig leven, maar biedt wel de grootste kans erop.

birthday

Dus als een kind kijk ik naar mijn verjaardag en stel me open voor alles wat er komen gaat. Naar mijn verjaardag en naar mijn nieuwe levensjaar. Zodat ik volgend jaar hopelijk kan mijmeren over wat een verrassend en leuk jaar dat was. Daar ga ik vanavond op proosten, met mijn lieve familie. En volgend jaar is iedereen welkom, om te proosten op een fantastische nieuw decennium.

Happy birthday 🙂

birthday

 

 

Bekijk ook:

test