Brownie-vanille ijs sandwiches

 




Ingrediënten:

  • 130 gram bloem
  • 4 eetlepels boter
  • 1 grote eetlepel cacao
  • 450 gram chocolade chips (naar keuze)
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel vanille extract
  • 90 gram bruine suiker
  • 300 gram kristalsuiker
  • 3 eieren
  • 1,5 liter vanille ijs (of de smaak die je wilt)

LET OP: Je hebt 2 brownie ‘bodems’ nodig; dus je hebt de ingrediënten 2x nodig! En dan kan je ervoor kiezen om de bodems apart te maken of de ingrediënten meteen te verdubbelen en dan gelijkmatig te verdelen en tegelijkertijd te bakken.

brownie-ice-Gift-Avenue

Bereiden:
Verwarm de oven voor op 170 graden. Smelt in 2 aparte kleine kommetjes de boter en de chocolade chips. In een grote kom meng je alle ingrediënten daarna goed door elkaar. Giet het beslag op een met bakpapier beklede bakplaat (9×9) of brownie schaal. Bak ongeveer 25-35 minuten, prik er met een satéprikker in en zodra deze er droog uitkomt is het goed. Laat de brownie volledig afkoelen! Herhaal ondertussen hetzelfde proces nog een keer (mocht je het niet tegelijk hebben kunnen bakken). Laat 1 brownie op de plaat en schep er het ijs bovenop. Uitsmeren met een spatel. Haal de andere brownie met bakpapier en al van de plaat en leg deze bovenop het ijs en druk het zachtjes aan. Vries de brownie vanille ijs sandwiches ongeveer 4-6 uur in. Snijden en serveren, eventueel kun je er nog wat snoepjes of hagelslag op strooien. Enjoy!

-X- Mariëlle

BEKIJK OOK:

test