De 7 gouden regels voor echte vriendschap!

Vriendschap zou je geluk, comfort en veiligheid moeten brengen! En natuurlijk heel veel plezier 😉 Waardeer alle dingen die je vrienden in je leven brengen, en vice versa! Wil je een supervriendschap? Dan zijn dit toch wel de gouden regels:

1. BEHULPZAAM
behulpzaam-Gift-AvenueEen van de dingen die je als vrienden moet doen is elkaar helpen! Kijk lekker bij elkaar kletsen en samen tijd doorbrengen is één ding. Maar hoe fijn is het om daadwerkelijk tegen een vriend te kunnen zeggen ‘ik ben er voor je` wanneer hij of zij hulp nodig heeft. Of dit nu is dat je een dag vrij neemt om te helpen verhuizen, helpen shoppen voor een perfecte outfit of gewoon simpelweg iemand een lift geven.

2. TOEGEWIJD
afspraken-Gift-AvenueEn dan in de zin van dat je niet constant een dubbel spel moet spelen met je andere vrienden om te kijken wie het leukste idee heeft voor bijvoorbeeld het weekend. Wanneer je met een vriend een afspraak hebt gemaakt moet je je daar ook aan houden en niet opeens gaan switchen als een andere vriend een leuker plan heeft. Verdeel je tijd daarom goed tussen je vrienden en hou je aan de plannen die je hebt gemaakt.

3. OORDEEL NIET
oordelen-Gift-AvenueEen vriendschap moet een veilige zone zijn waarin ieder zijn dromen, verwachtingen en doelen kan delen. Ook al zijn dit absoluut niet jouw ambities je zou je vrienden er nooit of te nimmer om mogen veroordelen. Je vrienden krijgen al genoeg commentaar van bijvoorbeeld familie, op het werk etc. Dus een echt vriend moet je steunen en niet veroordelen!

4. BESCHIKBAAR
bellen-Gift-AvenueMaak jezelf meer beschikbaar voor je vrienden! Dit betekend niet dat je elkaar elke dag hoeft te zien, maar kleine dingen zoals ervoor zorgen dat je ook echt reageert op een bericht van je vrienden. Of gewoon een dagelijks telefoontje van een paar minuten om te kijken hoe het gaat. We hebben het allemaal druk, maar tijd vrij  maken voor je vrienden is een pré!

5. GEHEIMEN
geheimen-Gift-AvenueDe basis van elke sterke vriendschap berust op het vermogen om geheimen te kunnen delen én bewaren! Vaak zijn je vrienden de enige mensen die je een geheim wil/durft te vertellen en vice versa. Dus laat ze ook duidelijk merken dat ze met deze geheimen altijd bij jouw terecht kunnen en ze ook veilig zullen zijn bij je.

6. EMOTIONELE BAND
emotionele-band-Gift-AvenueNatuurlijk, het is belangrijk om veel plezier te hebben met je vrienden. Maar om je vriendschap naar een volgend level te brengen een betere nauwere band, heb je een bepaalde emotionele band nodig die vertrouwen, begrip, sympathie, empathie en alle diepere gevoelens herbergt!

7. POSITIVITEIT
positief-Gift-AvenuePositiviteit is de sleutel om een vriendschap blijvend te maken. Negatieve mensen zijn nu eenmaal geen pretje om bij in de buurt te zijn. Probeer wanneer je samen bent met je vrienden zo vaak mogelijk optimistisch te zijn. Deze positieve instelling zal overslaan naar je vrienden en zo een fijne liefdevolle band kweken.

-X- Mariëlle

 

BEKIJK OOK:

test