9 manieren om op een natuurlijke manier tandpijn aan te pakken

Tandpijn is ontzettend pijnlijk en vervelend! Het kan het gevolg zijn van verschillende dingen…tandverlies, letsel of een infectie. Vaak wordt tandpijn verergerd door bijvoorbeeld bijten, koud of warm voedsel etc. En vaak komt het ook doordat je een gaatje hebt. Hieronder 9 manieren om op natuurlijke wijze je tandpijn aan te pakken (het kan zijn dat je eerst een paar manieren moet proberen om te kijken welke het beste bij je past).

intro-Gift-Avenue

1. KOUD OF IJSWATER & CITROENSAP
Van citroensap is bewezen dat het tandproblemen kan aanpakken. Meng een beetje citroensap met koud of ijswater en spoel 3 tot 4x per dag. Ook kan ijs worden gebruikt als pijnstiller! Wikkel een paar ijsblokjes in een dunne doek en leg dit op de plek van de pijnlijke tand. Het verdooft de pijn.

2. CRANBERRY SAP
100 tot 125 ml cranberry sap drinken kan sommige bacteriën die tandbederf veroorzaken voorkomen. Pas wel op en raadpleeg eerst je arts want teveel cranberry sap kan slecht zijn voor mensen met nierproblemen en mensen die bloedverdunners gebruiken.

3. VITAMINE D
Uit onderzoek is gebleken dat mensen met een hoger vitamine D niveau minder kans hebben op het ontwikkelen van tandvleesproblemen en tandbederf. De oplossing is hier dus vrij simpel…ga lekker de zon in! Mocht dit niet lukken (hallo Nederland) dan kun je altijd nog supplementen innemen.

4. BRENG ALCOHOL AAN
Nee we bedoelen niet dat je een hele fles wijn achterover moet klokken 😉 maar het toepassen van pure alcohol kan op korte termijn tandpijn verlichten. Gewoon een kleine hoeveelheid rechtstreeks op de pijnlijke plek aanbrengen.

5. TEA TREE OIL
Deze olie heeft pijnstillende en antibacteriële eigenschappen! Ook dit breng je rechtstreeks aan op de pijnlijke plek.

6. SPOELEN MET ZOUT WATER
De combinatie van wam water en zout (bij voorkeur zeezout) verlicht sommige vormen van tandpijn. Het is vrij eenvoudig; meng een klein glas met een theelepel zout en spoel 30 seconden. Niet doorslikken 😉

7. POETSEN MET MOSTERDOLIE
Klinkt niet zo aantrekkelijk, maar mosterdolie is nog zo’n product met pijnstillende eigenschappen! Meng mosterdolie met citroensap en poets 2 tot 3x per dag om zo de pijn te verlichten. Mosterdolie kun je bij de natuurwinkel halen en volgens mij ook bij de AH.

8. TARWEGRAS
tarwe-gras-Gift-AvenueYup…tarwegras, of tarwegras sap! Ook dit bevat elementen die pijn verlichten. Tarwegras kun je kauwen, drinken en zelfs consumeren. Ook bevat het stofjes die tandbederf voorkomen.

9. CITROEN
Dit fruit bevat sterke antibacteriële eigenschappen die op veel manieren gunstig zijn. Simpelweg op een stukje citroen kauwen kan al veel bacteriën `opruimen’. Ook kun je je tanden poetsen met citroensap om tandbederf te voorkomen.

-X- Mariëlle

 

test