6 tekenen van glutenallergie die je misschien negeert

Mensen die zeer gevoelig zijn voor de eiwit bevattende stof die bekend staat als gluten  – die je vindt in rogge, gerst en tarwe –  kunnen heftige reacties krijgen (soms heel extreem) nadat ze het eiwit hebben geconsumeerd. De symptomen die door deze intolerantie kunnen ontstaan, kunnen leiden tot o.a. depressie, vermoeidheid, pijn in de gewrichten, opgeblazen gevoel, onvruchtbaarheid en nog veel meer. Hieronder 6 tekenen dat je misschien last hebt van een glutenallergie (ook wel coeliakie genaamd), want je kunt die ook op latere leeftijd nog ontwikkelen. Vaak weten mensen niet eens dat ze een glutenallergie hebben en nemen de symptomen voor lief, omdat ze denken dat het om een tijdelijk ongemak gaat.

1. CONSTANTE HOOFDPIJN OF MIGRAINE
migraine-Gift-AvenueHeb je hoofdpijn of extreme migraine die je volledig verzwakt dan kan het zijn dat je een intolerantie voor gluten hebt. Migraine komt namelijk gek genoeg zeer vaak voor bij mensen met een glutenallergie.

2. MOND PROBLEMEN
Mensen met een glutenallergie kunnen ook last hebben van ‘aphthous stomatitis’, een aandoening waarbij je voortdurend last hebt van zweren en aften in je mond. Ook heb je vaker moeite met het gezond houden van je gebit, omdat je door je glutenintoleratie veel minder calcium binnen krijgt.

3. PLOTSELINGE GEWICHTSTOENAME
gewichtstoename-Gift-AvenueEen van de symptomen die de meerderheid van mensen met een glutenallergie toch wel verbijstert, is een plotselinge onverklaarbare gewichtstoename! Dit kan het gevolg zijn van twee dingen. Ze hebben systematische ontstekingen die òf getriggerd zijn door gluten òf door de slechte vertering van voedsel en/of het lekkende darm syndroom (je darmwand laat meer door dan de bedoeling is), wat beide bijwerkingen zijn van een glutenallergie.

Bekijk de andere tips op de volgende pagina!

Marielle

by Marielle

Marielle geeft je elke week de leukste beauty tips! Daarnaast is ze ook een vaste kracht in het Gift Avenue team.