5 planten voor in de slaapkamer die je helpen beter te slapen

Wanneer je moeite hebt met slapen, wat doe je dan normaal gesproken? Sommige mensen proberen hun gedachten op orde te krijgen door te mediteren, anderen luisteren naar muziek om zo rustig te worden en lekker weg te kunnen doezelen. Wist je dat er enkele kamerplanten zijn die je in je slaapkamer kan zetten waardoor je beter kunt slapen?! Wil je de kwaliteit van je slaap verbeteren én je slaapkameromgeving frisser maken dan kan je één van deze planten gaan halen.

1. LAVENDEL
lavendel-Gift-AvenueDeze plant van origine uit Frankrijk, doet het goed in je slaapkamer. Lavendel staat bekend om zijn aroma dat rustgevend is. Hierdoor ben je kalm waardoor je beter kan slapen.

2. ENGELSE KLIMOPPLANT
engelse-klimop-Gift-AvenueAls je een plant zoekt die je makkelijk kan laten groeien, dan moet je gaan voor een Engelse klimopplant. Deze doet het goed als luchtreiniger en helpt je ademhaling te verbeteren, vooral wanneer je last hebt van astma. Ook vermindert het schimmelvorming. Binnen 12 uur is je lucht gezuiverd in de slaapkamer!

3. SANSEVIERIA
sanseveria-Gift-AvenueEen veel voorkomende huisplant, dit omdat het makkelijke planten zijn om te verzorgen. Ook deze helpen enorm bij het zuiveren van lucht. Planten geven zuurstof af terwijl je slaapt, waardoor je beter zal slapen.

4. JASMIJN PLANT
jasmijn-Gift-AvenueDeze plant afkomstig uit zuidoost Azië, die bekend is door zijn prachtige bloemen. De geur van Jasmine is niet te ontkennen, sommige vinden het te sterk maar het kan de kwaliteit van je slaap enorm verbeteren. Het brengt je tot rust wanneer je gaat slapen. Ook heel goed tegen stress en angst.

5. ALOE VERA
aloe-vera-Gift-AvenueOok dit is een plant die weinig onderhoud nodig heeft. ’s Nachts laat Aloë Vera een flinke hoeveelheid zuurstof vrij die de luchtkwaliteit in je slaapkamer verbetert. De plant heeft weinig water en weinig zonlicht nodig dus ideaal voor mensen die niet zo’n groene vingers hebben 😉

-X- Mariëlle

test