Met deze 5 oefeningen hou jij je ogen gezond

Onze ogen zijn niet alleen de spiegels van onze ziel maar ook één van onze meest waardevolle zintuigen! En daarom moeten we ze goed beschermen! Er zijn oefeningen die je kunt doen om je visie sterker te maken en je ogen gezond te houden. Benieuwd hoe je dat doet? Kijk maar eens mee.

KNIPPEREN VOOR GEZONDE OGEN
Je realiseert je misschien niet hoelang je naar een computer, tv of mobieltje staart zonder te knipperen. Dit is een simpele manier om je ogen fris te houden en ze in staat te stellen om voor langere tijd ergens op te kunnen focussen. Deze oefening is vooral goed voor mensen die veel achter de computer zitten. De oefening is simpel, knipper 3 tot 4 seconden snel met je ogen en knipper daarna 30 seconden niet met je ogen! Herhaal dit een paar keer.

HANDPALMEN
Dit is een geweldige oefening om je ogen én je geest tegelijkertijd te ontspannen. Ontspan, sluit je ogen en bedek ze dan met je handen. Je vingertoppen moeten op je voorhoofd liggen en je handpalmen rusten op je jukbeenderen. Dit zorgt voor duisternis en rust voor je ogen waardoor ze even kunnen ontspannen.

gezond-Gift-Avenue

ACHT
Door je ogen een figuur 8 te laten maken oefen je je oogspieren en verhoog je de flexibiliteit. Het kost je geen enkele moeite. Stel je een grote 8 voor en volg deze met je ogen, doe dit een paar keer voor het beste effect.

VER EN DICHTBIJ
Kijk naar een voorwerp wat dicht bij je staat voor een paar seconden en daarna richt je je ogen op een voorwerp wat verder weg staat. Hierdoor merk je meteen dat je ogen zich aanpassen en hiermee train je je visie.

INZOOMEN
Ook dit is eenvoudig meer zeer effectief. Steek je arm uit terwijl je zit. Breng nu je duim dichterbij en blijf gefocust op je duim. Je zoomt nu in op je duim die dus ook groter wordt naarmate je deze dichterbij brengt. Dit is één van de meest effectieve manieren om je visie te trainen.

-X- Mariëlle

 

test