5 gezonde voedingsmiddelen die helemaal niet zo gezond zijn
1. SUSHI
sushi-gift-avenueSushi wordt vooral gemaakt van rijst, vis en groenten. Dus koolhydraten zijn zeker aanwezig. Het regelmatig eten van een California roll bijvoorbeeld, kun je vergelijken met het eten van 4 boterhammen met tonijn en mayonaise!
2. VRUCHTENSAP
vruchtensap-gift-avenueJe weet dat fabrikanten niet altijd helemaal eerlijk zijn over hun producten, dus de kreten ‘100% puur’ en ‘geen suiker’ moet je zeer zeker niet altijd geloven. Oh.. het sap is zeer zeker vers geperst, maar het wordt ook voor een lange tijd opgeslagen voordat het verpakt wordt. Hierdoor verliest het zijn smaak en worden er suikers aan toegevoegd. Ook bevatten ze geen vezels.
3. AMANDEL MELK
amandel-melk-gift-avenueHet eten van rauwe amandelen is heel gezond. Ze zijn een goede bron van eiwitten, gezonde vetten en antioxidanten. Hierdoor denk je misschien dat amandelmelk net zo gezond is. Jammer genoeg zijn de commerciële varianten niet zo gezond. Het percentage amandelen hierin is namelijk maar 2% en bestaat het vooral uit zoetstof en water. Het is ook niet slecht hoor, maar eigenlijk veel te duur voor iets wat eigenlijk niet veel meer dan water is.
4. VEGETARISCHE SOJA BURGER
vegaburger-gift-avenueHuh.. dat is toch super gezond zul je denken?! En inderdaad staat op het etiket ‘soja eiwit’, maar het blijkt hier niet om een natuurlijke soja eiwit te gaan maar genetisch gemodificeerde soja. Hierin is vaak hexaan verwerkt. Hexaan is een neurotoxisch oplosmiddel dat op petroleum is gebaseerd.
5. ZALM
zalm-gift-avenueZalm is natuurlijk een hardstikke gezonde vis om te eten. En omdat het dus als superfood wordt gelabeld is de vraag naar zalm groot. En daar gaat het fout! De hoeveelheid wild gevangen zalm neemt behoorlijk af, waardoor men zalm gaat kweken. En gekweekte zalm krijgt vaak voer van slechte kwaliteit te eten. Hierdoor krijg je vis vol met omega 6 vetzuren, wat o.a. ontstekingen verhoogt, in plaats van omega 3 vetzuren. En ook wordt de zalm soms roze gemaakt met een chemische stof die kankerverwekkend kan zijn. Dus ga alleen voor wild gevangen zalm!

BEKIJK OOK:

test