5 dingen die er met je lichaam gebeuren na je 25e

 

intro-Gift-Avenue

 

1. LANGZAMERE STOFWISSELING
Zucht…die goede oude tijd dat je nog een pak koeken ( of 2 ) kon wegwerken zonder ook maar één grammetje aan te komen. De meeste mensen merken dat hun stofwisseling langzamer wordt naarmate ze ouder worden. Er is meer werk nodig om in shape te blijven dan toen je jonger was. Dit komt onder meer door hormonale verschuivingen en het feit dat je spiermassa verliest met het ouder worden. Genetica en levensstijl spelen natuurlijk ook een hele grote rol! Kijk eens naar je voedingspatroon en begin nu met het vervangen van bewerkt eten voor meer gezondere varianten. Ook speelt hoe lichamelijk actief je bent een rol.

2. HEVIGE KATERS

kater-Gift-Avenue
Drinken na je 21e….lastig 😉 De katers worden na die leeftijd steeds heftiger! Wat zeg ik, de hoofdpijn begint al terwijl happy hour niet eens afgelopen is =) En nee dat betekent niet dat je saai wordt, studies hebben aangetoond dat je lever minder in staat is om de gifstoffen in alcohol af te breken naarmate je ouder wordt. Plus je immuunsysteem verzwakt en heeft meer moeite om ‘vreemde’ dingen uit je lijf te verwijderen.

3. MINDER ENERGIE
Weg zijn de dagen dat je vanuit je werk meteen door ging naar de sportschool en daarna naar de kroeg en de volgende ochtend ook weer voor dag en dauw moest opstaan? Je energie neemt af na een bepaalde leeftijd. Je hebt gewoon meer rust nodig en moet ook goed luisteren naar je lichaam en deze rust nemen.

4. RIMPELS EN DROGE HUID
Het is heel normaal dat je rond je 25e al tekenen begint te zien van veroudering, dit komt ook een groot deel door zonbeschadiging door de jaren heen. Yup de zon is de grote boosdoener voor rimpels, zo’n 90% van de huidveroudering komt door de zon. De andere 10% is genetica en spierbeweging. Rimpels in je voorhoofd worden vaak veroorzaakt door spierbeweging. Als je heel expressief bent kun je deze al vroeg beginnen te zien. Betekent dat nu dat je geen gezichtsuitdrukking meer moet hebben? Natuurlijk niet, maar vergeet niet om dagelijks zonnebrand te smeren en verzorg je huid goed.

 

huid-Gift-Avenue

5. JE HAAR WORDT DUNNER
Je merkt nu waarschijnlijk dat je steeds meer haar in het doucheputje vindt na het douchen? Ongeveer een derde van de vrouwen ondervindt één of andere vorm van haaruitval, hetzij licht of vrij ernstig. Een aantal dingen kunnen hieraan bijdragen zoals medicijnen, medische condities en stress. En slik je geen medicijnen en ben je gezond? Dan ligt het dus aan stress en dat is niet zo gek rond je 25e. Dit is een mijlpijl omdat je rond deze leeftijd geld, carrière, relaties en algemeen persoonlijk welzijn aan het ervaren bent. Hierdoor ondervind je natuurlijk stress want de druk van de samenleving trek jij je misschien nog iets te veel aan, als je niet in ‘het plaatje’ past.

-X- Mariëlle

test