Met dit 4-ingrediënten-middeltje kan je slapen en detoxen tegelijk

Insomnia (slapeloosheid) is een veelvoorkomende slaapstoornis die voorkomt bij alle leeftijden, maar vooral bij ouderen. Er zijn veel oorzaken van slapeloosheid, maar de grootste zijn gebrek aan beweging, bepaalde medicijnen, angst/depressie, chronische ziekte en slechte slaapgewoontes! Sommige mensen grijpen naar slaapmiddelen om in slaap te komen, maar er is een natuurlijk middel dat beter werkt! Het heet ‘golden milk’ en bevat kokosmelk, zwarte peper, kurkuma, gember en honing. En naast dat het jou helpt beter in slaap te komen, is het ook nog eens heel goed voor jouw gezondheid! Waarom het zo gezond is?

VOORDELEN VAN DE ‘GOUDEN MELK’
Kurkuma is het belangrijkste gezondheid stimulerende middel in deze melk. Het actieve ingrediënt in kurkuma is curcumine, dit is een sterke antioxidant en anti-inflammatoire. Studies hebben aangetoond dat kurkuma de pijnlijke effecten van veel chronische ziektes kan verlichten, zoals reuma en migraine. Het is ook nuttig bij het behandelen van de bijeffecten van een beroerte, kanker en schildklier aandoeningen. Het is goedkoop en makkelijk te maken.

gouden-melk-Gift-Avenue

ANDERE VOORDELEN VAN KURKUMA

  • Antibacterieel
  • Kan helpen kankercellen te doden en tumorvorming te beperken
  • Zorgt voor een goede bloedsuikerspiegel
  • Controleert het cholesterolgehalte
  • Ondersteunt het cardiovasculaire systeem
  • Bevordert wondgenezing
  • Versterkt het immuunsysteem
  • Verbetert mentale helderheid
  • Orgaan detox

VOORDELEN VAN DE KOKOSMELK
Kokosmelk is erg voedzaam! Het zit vol met vitamine C, E en B-vitamines. Het bevat ook de mineralen calcium, magnesium, ijzer, selenium en fosfor. Het is lactose-vrij dus mensen met een lactose-intolerantie kunnen deze melk prima drinken zonder bijwerkingen te krijgen. Het vet in de kokosmelk behoort tot de ‘goede vetten’ die helpen jouw cholesterolgehalte laag te houden. En omdat kurkuma oplosbaar is in vet, zorgt het vet in de kokosmelk ervoor dat we de geweldige voordelen van kurkuma beter kunnen opnemen.

VOORDELEN VAN DE GEMBER
Naast dat het lekker is, heeft gember veel gezonde voordelen. Onderzoek heeft aangetoond dat gember pijn en ontstekingen vermindert, bloeddruk helpt verlagen, insuline reguleert en het spijsverteringsstelsel kalmeert.

VOORDELEN VAN HONING EN ZWARTE PEPER
Zwarte peper heeft antibacteriële eigenschappen en kan helpen om pijn op de borst te verlichten bij verkoudheid en griep, allergieën en luchtweginfecties. En honing maakt de melk niet alleen zoeter; ook dit ingrediënt heeft veel gezonde voordelen waaronder antibacterieel, antischimmel, kalmeert zweren, reguleert de bloedsuikerspiegel en helpt bij hart en vaatziekten.

HET RECEPT
2 kopjes kokosmelk
1 theelepel kurkuma
1 stukje gesneden gember
¼ theelepel zwarte peper
honing

Doe alle ingrediënten, behalve de honing, in een klein steelpannetje. Verhit dit op middelhoog vuur totdat het bijna kookt en zet het vuur dan lager en het laat het nog 5 minuten heel zachtjes doorkoken. Haal nu het stuk gember eruit en doe er honing bij.

-X- Mariëlle

test