3 recepten met ananas in de hoofdrol

Het liefst willen we natuurlijk meteen een tropische get-a-way inplannen en lekker de hele dag met piña coladas op het strand liggen! Maar we hebben te maken met het ‘volwassen’ leven waarin dat niet zomaar gaat 😉 Dus moeten we het maar doen met heerlijke tropische zomerrecepten!

ANANAS SMOOTHIE BOWL

ananas-smoothie-bowl

Ingrediënten voor de bowl

  • 60ml amandelmelk
  • 1 rijpe banaan
  • 250 gram bevroren ananasstukjes
  • 1 tot 2 theelepels honing naar smaak

Ingrediënten voor de topping

  • Gesneden banaan
  • Gesneden ananas
  • Gesneden kokosnoot
  • Chia zaden
  • Honing

 

Bereiding
Doe in een blender de amandelmelk, banaan, ananasstukjes en honing in deze volgorde. Blend op lage snelheid tot het mengsel dik en romig is. Giet het in een schaal en zet het even in de vriezer terwijl je je topping voorbereidt. Serveer het met de gesneden banaan, ananas, kokosnoot, chia zaden en een lekker scheut honing.

 

ANANAS SALSA

ananas-salsa-Gift-Avenue

  • 50 gram verse ananas in stukjes gesneden
  • 50 gram rode paprika in stukjes gesneden
  • 1 jalapeno gesneden
  • 75 gram rode ui gesneden
  • 40 gram verse koriander gesneden
  • 1 limoen uitgeperst
  • Snufje zout

 

Bereiding
Heel simpel….doe alles in een kom en mix het door elkaar! Vul de uitgeholde helft van een ananas en serveer.

ANANAS GARNALEN EN GEBAKKEN RIJST

ananas-garnalen-Gift-Avenue

Ingrediënten

  • 250 gram bruine rijst
  • 1 theelepel olie
  • 500 gram garnalen
  • 250 gram verse ananas in kleine stukjes gesneden
  • 5 grote sjalotten gesneden
  • 3 teentjes knoflook gesneden
  • 1 verse chili peper of jalapeno fijn gesneden
  • 2 theelepels sojasaus ( of meer naar smaak )
  • 1 eetlepel vissaus
  • Koriander voor garnituur

Bereiding
Kook de bruine rijst volgens de verpakking en zet het apart om af te koelen. Snijd een ananas over de helt en hol ze beide uit om zo twee kommetjes te maken. Snij een stukje van de onderkant van de ananashelften zodat het een platte kant heeft om neer te leggen. Snij de ananas in stukjes. Verhit een wok op hoog vuur, wanneer deze warm is voeg je de olie toe. Voeg de garnalen toe en wok deze een paar minuten totdat ze bijna gaar zijn. Doe nu de sjalotten, chili en knoflook in de wok. Bak dit een minuutje en voeg dan de rijst en ananas toe en roer een paar keer. Voeg de sojasaus en de vissaus toe roer goed door elkaar en bak dit samen nog zo’n halve minuut. Doe alles nu in de uitgeholde ananassen en garneer met de koriander!

Smakelijk!

-X- Mariëlle

 

test