11 tekenen dat je niet naar jouw innerlijke waarheid luistert.. en hoe je het weer terug kunt vinden
“Hoe mensen anderen behandelen is een directe weerspiegeling van hoe ze over zichzelf denken” – Paulo Coelho

Elke relatie die we hebben kan worden gezien als een weerspiegeling van de relatie die we hebben met onszelf; en de toon inzetten om de juiste verhoudingen te krijgen kan soms behoorlijk zwaar zijn. Door te vertrouwen op onszelf, te luisteren naar onze eigen gedachten, gevoelens en emoties worden we meer authentiek en dit geeft ons de kans om compleet tevreden te worden met onszelf. Maar mocht dit niet lukken, wanneer we dus niet vertrouwd zijn met wie we zijn, dan projecteren we op anderen datgene wat we niet kunnen accepteren van onszelf!

1. WANNEER WE VEROORDELEND ZIJN
judge-Gift-AvenueVergeet niet dat elke keer wanneer je uithaalt naar iemand, of dat nu achter hun rug is of in hun gezicht, je een aspect van je eigen schaduw ontmoet. Dus neem die woorden terug, want dat zijn namelijk de woorden die je nodig hebt om zelf te genezen en jezelf te accepteren. Slecht spreken over iemand is een teken dat je zelf niet lekker in je vel zit, je bent te hard voor jezelf! Wanneer we over anderen oordelen, brengen we niet alleen een aspect van onszelf naar buiten, we kwetsen ook de ander.

2. JE ZOEKT BEVESTIGING VAN ANDEREN
We streven naar aandacht en bevestiging van anderen als er iets ontbreekt; een leegte die gevuld moet worden. En zonder het juiste gereedschap en vanwege het niet begrijpen van de oorzaak, zoeken we dus naar externe reacties. Jij bent de oorzaak en de reactie! Wat je in de wereld zoekt, zit allang binnenin je, je weet het antwoord allang omdat je de vraag hebt gesteld. Meet jezelf naar je eigen normen en waarden en leg de lat hoog.. je bent het waard!

3. JE ZET JEZELF OP DE LAATSTE PLAATS
love-Gift-AvenueDingen doen voor anderen geeft ons blijdschap en voldoening, maar je MOET ook egoïstisch zijn! Als we veel te veel van onze tijd en energie ‘weggeven’, raakt ooit de brandstof op! Misschien denk je van niet, maar iedereen moet zich opladen en heeft tijd voor zichzelf nodig. Jij ook!

4. JE DOET HERHAALDELIJK DINGEN DIE JE NIET LEUK VINDT
Of het nu gaat om een baan, levensstijl of een relatie, doorgaan met dezelfde energetische cyclus die je nergens brengt, is niet alleen ongezond, het kan zorgen voor mentale problemen zoals paniekaanvallen en depressie. Merk je dat je het gevoel hebt alsof je vast zit, dan weet je diep van binnen al dat het tijd is om eruit te stappen. Het wordt namelijk niet beter, dus vertrouw erop dat er iets veel beters op je wacht.. en dat zal dan ook gebeuren!

5. JE BENT BOOS
Woede is een teken dat er iets moet veranderen! Wat is boosheid? Waar komt het vandaan? En waarom laat het mijn bloed zo ontzettend koken? Woede kan om verschillende redenen ‘in je gaan zitten’. Woede is een teken dat je niet tevreden bent met je huidige situatie, of dat nu emotioneel of psychologisch is. Om duidelijk te zijn.. je basisbehoeften worden niet voldaan en je ego ‘ik’ laat je luid en duidelijk weten dat je beter voor jezelf moet zorgen.

Marielle

by Marielle

Marielle geeft je elke week de leukste beauty tips! Daarnaast is ze ook een vaste kracht in het Gift Avenue team.