10 tekenen dat je hoog empathisch bent

Empathie is het vermogen van een persoon om op een hoog niveau emoties te ervaren. Dit betekent echter niet alleen persoonlijke emotie, maar ook de emoties en gevoelens van anderen! Als jij een empathisch persoon bent, betekent dit dat je een speciale verbinding hebt met de wereld en de mensen om je heen. Empathische mensen zijn meestal creatief, meelevend en spiritueel. Dat spirituele hoeft overigens niet persé gelovig te zijn, het betekent gewoon dat je open staat voor krachten en energieën die je om je heen voelt! Wil je weten of je ook empathisch bent, kijk dan eens naar deze 10 tekenen.

intro-Gift-Avenue

1. JE ZOEKT BALANS IN PLAATS VAN SUCCES
Dit is een belangrijk teken dat je empathisch bent, omdat balans en comfort belangrijker voor jou zijn dan succes! Jij zal echt niet alles doen wat nodig is om de top te bereiken, jij doet simpelweg wat nodig is om in balans te zijn met jouw omgeving.

2. JE GENIET VAN EMOTIONELE VERBINDINGEN
emoties-Gift-AvenueVoor jou is het creëren van een emotionele band met iemand een waardevolle ervaring. Niet iedereen houdt ervan om 1 op 1 connecties te maken met de mensen om hen heen, maar jij wel! Dat kan een teken zijn dat je empathisch bent.

3. TIJD ALLEEN DOORBRENGEN IS HÉÉL BELANGRIJK VOOR JE
Empathische mensen hebben tijd voor zichzelf nodig om zich te ontspannen èn op te laden! Tijd doorbrengen met anderen is iets wat je graag doet, maar het kan je ook ontzettend uitputten omdat je de emoties van anderen zo sterk oppikt.

4. JE VERMIJDT DRUKKE MENIGTEN
Een grote menigte zorgt ervoor dat je ontzettend veel energie oppikt. Daarom kun je niet al te lang in een grote menigte zijn zonder dat het jou helemaal uitput.

5. JE HOUDT NIET VAN DRUKKE STEDEN
Net zoals grote menigten, kunnen grote steden jou mentaal en emotioneel helemaal uitputten! Jouw ideale huis zal in een rustige omgeving staan waar je genoeg tijd hebt om je op te laden.

6. JE MOET JOUW CREATIVITEIT UITTEN
creatief-Gift-AvenueWàt jouw creatieve uitlaatklep ook is, je moet het wel uiten! Het maakt niet uit wat het is, maar je hebt een actieve behoefte om jezelf te uiten op een creatieve manier.

7. DE NATUUR WERKT GENEZEND
Wanneer je buiten in de natuur bent, aan het wandelen, kamperen, of wat dan ook, dan voel jij een sterke genezende aanwezigheid. De natuur heeft de kracht om jou te genezen en om je weer terug naar de aarde te brengen.

8. INFORMELE GESPREKKEN BETEKENEN NIETS VOOR JOU
Voor een empathisch persoon voelt praten over koetjes en kalfjes als pure tijdverspilling. Hoewel het beleefd kan zijn als je iemand voor het eerst ontmoet, heb jij niet zo’n grote behoefte om over het weer te praten. Je wilt het hebben over dingen die er echt toe doen!

9. JE BENT EMOTIONEEL OVERWELDIGD
Empathische mensen kunnen zich gemakkelijk overweldigd voelen door hun emoties. Als jij emoties van anderen kunt oppikken, betekent dat die van jezelf nóg sterker zijn!

10. JE VERMIJDT CONFRONTATIES
confrontaties-Gift-AvenueConfrontaties kunnen jou ontzettend uitputten! Vooral als het onder je vrienden en geliefden is. Je worstelt met het feit dat je een kant moet kiezen, en daarom meng jij je er liever niet in.

Herken jij jezelf hierin?

-X- Mariëlle


test