Horoscoop oktober 2016

Hoe staan de sterren? Wordt oktober een gunstige maand voor jouw sterrenbeeld en in welk opzicht? Staan de planeten in de juiste baan? Lees hier wat oktober astrologisch voor jou in petto heeft.

Kies hier uw sterrenbeeld om uw horoscoop te lezen:

RamStierTweelingenKreeftLeeuwMaagdWeegschaal SchorpioenBoogschutterSteenbokWatermanVissenweegschaal-ogen-klein

Weegschaal (23 september t/m 22 oktober)

Oktober 2016

Liefde en Relaties
Romantiek is niet de boventoon van Weegschaal ’s liefdesleven in oktober 2016. Omdat Mercurius in Weegschaal staat is het de logica die de lakens uitdeelt. Daarnaast staat Venus, de planeet van de liefde, in Weegschaal’s huis van geld waardoor gevoelens het onderspit zouden kunnen delven voor praktische bezigheden.
Maar oktober 2016 heeft een vrij grote potentieel van totaal geluk en een deel daarvan kan evengoed worden gericht op je liefdesleven. Niet te veel, want Mars, heerser van Weegschaal’s huis van koppels komt samen met Pluto en er een gespannen relatie met Uranus, allemaal precies in Weegschaal’s huis van koppels. Dat is een intense combinatie, waarbij het juist goed is om de logica te laten triomferen en te focussen op de praktische aspecten van je huis, familie, financiën en ga zo maar door. Dit helpt om conflicten te vermijden, die anders goed kunnen oplopen met deze hele combi.

Carrière en Financiën
Met de briljante combinatie van de Zon en Jupiter (de Grote Weldoener), gelegen in Weegschaal, is oktober 2016 een maand vol van prestaties en succes voor de Weegschaal.
Je profiteert van gunstige gelegenheden, valt makkelijk op en je hebt de mogelijkheid om je professionele situatie op een uitstekende manier te beheren. Temeer omdat de Zon je gezag geeft en Jupiter de heerser is van Weegschaal’s huis van werk.
Mercurius die ook gelegen is in Weegschaal, helpt je met verstandelijke activiteiten, communicatie, berekeningen, strategieën, en onderhandelingen. De periode kan ook een wel uitdagingen markeren die hoogstwaarschijnlijk te maken hebben met rivaliteit, concurrentie, samenwerkingen of contracten.
Financieel doe je het heel goed, maar zal je veel aandacht moeten besteden aan alles wat te maken heeft met je huis, het hoofdkantoor, en bezittingen.

Gezondheid
Je bent in goede vorm: je hebt veel energie en je moreel is ook goed. Maar er is een neiging tot excessen waardoor je het risico loopt op een paar pondjes extra en wat je vatbaar maakt voor onzorgvuldigheid inzake je gezondheid. Dit kan gepaard gaan met een medisch probleem of je blootstellen aan andere fysieke risico’s.
Gezien een paar krachtige planeetstanden deze maand, is het belangrijk om jezelf goed in acht te nemen en jezelf in toom te houden, ook al kost dit wat inspanning.

Ga naar de horoscoop startpagina voor meer horoscopen!

naar bovenschorpioen-ogen-klein

Schorpioen (23 oktober t/m 22 november)

Oktober 2016

Liefde en Relaties
Tot 18 oktober staat Venus, de planeet van de liefde en heerser van Schorpioen’s huis van koppels, in Schorpioen. Het is een gelukkige tijd, waarbij je je sexy voelt en je volop complimenten krijgt. Je staat emotioneel meer open en er komen gunstige gelegenheden voor het vervullen van je amoureuze verlangens. Als je al in een relatie zit dan is de sfeer warm, vrolijk en sensueel.

 

Carrière en Financiën
Na 18 oktober zal Venus Saturnus ontmoeten, wat een wat delicatere tijd markeert. Het kan zijn dan je je alleen voelt, onbegrepen, geblokkeerd of gefrustreerd bent. Als koppel kan je privé te maken krijgen met wat financiële problemen of er ontstaan misverstanden over geld. Deze positie duurt echter maar kort en professioneel zal dit een periode zijn waarin je juist succesvoller bent.

Mars, traditionele heerser van Schorpioen, loopt in oktober 2016 door Steenbok, samen met Pluto. Je hebt uitstekende mogelijkheden om je te concentreren op doelen, initiatieven, en de wens om grootse dingen te ondernemen, die betekenis geven aan het leven. Je weet wat je wilt, hebt goed doordachte strategieën, en veel drive.
In de eerste helft van oktober 2016 kun je alvast vanuit de schaduw bouwen en de voorbereidingen maken voor het tweede deel van oktober. Deze tijd communiceer je makkelijk met anderen en kunnen nieuwe medewerkers of bondgenoten op je pad komen, die je helpen om winst te maken.

Ga naar de horoscoop startpagina voor meer horoscopen!

naar boven


boogschutter-klein

Boogschutter (23 november t/m 22 december)

Oktober 2016

Liefde en Relaties
De 5-24 oktober 2016 interval brengt Jupiter- heerser van Boogschutter – en Mercurius, heerser van Boogschutter’s huis van koppels samen in Weegschaal – het teken van eenheid! De koppeling van deze twee kan een periode markeren van belangrijke gebeurtenissen in je liefdesleven.
De Jupiter-Mercurius tandem ontvangt echter ook lastige verbindingen van Mars, Pluto en Uranus. Het is daarom ook een periode die niet alleen mooi liefdesperspectief biedt, maar ook uitdagingen, gedwongen wijzigingen of zelfs conflicten aankondigt.
Gelukkig staan Jupiter en Mercurius in een gelukkig huis, wat de kans verhoogt op een goede afloop. Ook al lopen dingen in eerste instantie slecht dan zou dit uiteindelijk toch nog in je voordeel kunnen eindigen.

 

Carrière en Financiën
Op professioneel gebied ga je door een periode van geluk en populariteit.
Jupiter, de heerser van Boogschutter, staat samen met de Zon – heerser van Boogschutter’s huis van carrière, in je 11e Zonnehuis. Een dergelijke configuratie betekent dat je hoofd vol zit met grootse projecten en dat je het geluk vindt om steun te krijgen zodat deze ook gerealiseerd kunnen worden.
Met Saturnus in Boogschutter, zullen dingen niet zonder wat inspanning op je pad komen, dat is zeker. Maar als je hard werkt, zullen anderen des te blijer zijn om je te ondersteunen, en zal je in staat zijn om stappen in de gewenste richting te maken.
Gedurende oktober 2016 is geld is een sterke bron van motivatie, maar ook één van stress. Je moet voorzichtig zijn in je financiële bezigheden!

Ga naar de horoscoop startpagina voor meer horoscopen!

naar boven


steenbok-klein-2

Steenbok (23 december t/m 21 januari)

Oktober 2016

Liefde en Relaties
Je bent in voor een intense en gepassioneerde maand.
Mars, de planeet van het verlangen, sluit zich in Steenbok aan bij Pluto, de planeet van de diepte. Seksuele behoeftes zijn intens en aantrekking is sterk. Je reageert instinctief, en als je passie je meevoert zal je niet makkelijk nee als antwoord nemen of vertragingen accepteren.
Het is een tijd van initiatief, van de eerste stap nemen, van veroveren door een directe aanpak. Als je een man bent, dan heeft deze stijl alle kansen om je vervulling te brengen. Maar als je een vrouw bent, moet je misschien je stijl wat verfijnen.
Als je al in een relatie zit dan zal je mogelijk je autoritaire drive, jaloezie of bezitterigheid wat moeten temperen, en proberen om potentiële conflicten tactvol op te lossen.

Carrière en Financiën
Wat je professionele leven betreft ben je in oktober 2016 met Mars en Pluto in Steenbok, een echte natuurkracht. Niets kan je stoppen en niemand kan in de weg staan als je geest is ingesteld op iets. Je hebt drive, ambitie, macht. De ondernemersgeest is op zijn best, zodat je nieuwe wegen kunt openen, en nieuwe acties kunt initiëren.
De kans op succes is op zijn hoogst want in Steenbok’s huis van carrière zijn zowel Jupiter, de Grote Weldoener als de Zon aanwezig. Je verdient makkelijk respect en waardering, het versterkt je reputatie en is goed voor je imago. Zelfs als je inkomen niet geweldig is, toont deze tijd de tekenen van verbetering of weer op het juiste spoor komen.

Ga naar de horoscoop startpagina voor meer horoscopen!

naar boven


waterman-klein

Waterman (22 januari t/m 20 februari)

Oktober 2016

Liefde en Relaties
De Zon – heerser van Waterman’s huis van koppels – is voor het grootste deel van oktober 2016, samen met Jupiter, de Grote Weldoener, én met de vrolijke en nieuwsgierige Mercurius. Je voelt je een jonge ziel die ruimte, avonturen en experimenten nodig heeft.
Het is een geweldige maand voor romantische reizen, spirituele reizen of om nieuwe facetten van je eigen seksualiteit te ontdekken.
Als je op zoek bent naar de liefde, zou je verliefd kunnen worden tijdens een reis, je wederhelft ontmoeten tijdens een cultureel-spirituele activiteit of middels hoger onderwijs. Het kan ook duiden op een periode die goed is voor een langeafstand relatie.

Carrière en Financiën
In je professionele leven begin je de Herfst te ruiken … en succes!
Jupiter, de Grote Weldoener, ondersteunt Saturnus, heerser van Waterman, En door Waterman’s huis van carrière passeren op hun beurt Venus, de Zon en Mercurius. Met andere woorden, er is genoeg wind in de zeilen!
Er ontstaan nieuwe kansen die mogelijk een verband hebben met het buitenland, een lange afstand samenwerking, of zaken die te maken hebben met het Internet. Je maakt winstgevende reizen, hebt geluk met examen doen en je studie of onderzoek bloesemt.
Je zou zelfs een paper kunnen publiceren of jezelf in een culturele gemeenschap bekend maken. Het is een goede tijd voor je populariteit.
Financieel doe je het ook heel goed, zolang je je boeken duidelijk, eerlijk en in het zicht houdt.

Ga naar de horoscoop startpagina voor meer horoscopen!

naar boven


vissen-ogen-kleinVissen (21 februari t/m 19 maart)

Oktober 2016

Liefde en Relaties
De eerste week van oktober 2016 gaat door op dezelfde manier als vorige maand. Het is een tijd die je de grootste kans brengt op belangrijke gebeurtenissen in je liefdesleven. De lijn wordt na de eerste week getrokken en je kunt een gevoel van een soort afsluiting van de afgelopen weken bereiken.
Na 7 oktober zullen sommige emoties settelen, en de belangen van Vissen-koppels lijken meer in de richting te gaan van het financiële. Mercurius, heerser van Vissen’s huis van relaties, staat in Vissen’s 8e huis, in hetzelfde teken als Jupiter, terwijl Venus – de planeet van de liefde – is Vissen’s 9e huis loopt. Met een dergelijke configuratie, kunnen er verbindingen ontstaan tussen liefde, spiritualiteit, psychologie, esoterische wetenschappen of cultuur. Je zou kunnen reizen voor de liefde of een affaire hebben met iemand uit de verte.

Carrière en Financiën
Geld is zeker een prioriteit in oktober 2016!
Het beroepsleven van Vissen richt zich nu op alles wat te maken heeft met winst, de boekhouding en de berekening van alle soorten business ideeën.
In de spotlight staat deze maand erfenissen, giften, niet-terugvorderbare fondsen, leningen, kredieten, restituties en geld van de partner.
Oktober markeert ook een tijd van intellectuele betrokkenheid. Misschien wel rondom het verzenden van, het werken met, op het op zoek gaan naar informatie of het ontdekken ervan. Mogelijk zelfs iets wat geheim is of moeilijker toegang heeft voor anderen.
Het is een goede tijd voor studie of om je hogere bewustzijn te gebruiken.
Het tweede deel van oktober 2016 brengt de Vissen enkele mogelijkheden in hun carrière.

Ga naar de horoscoop startpagina voor meer horoscopen!

naar bovenram-ogen-klein

Ram (20 maart t/m 20 april)

Oktober 2016

 

Liefde en Relaties
In oktober 2016 wordt Ram’s huis van koppels gekenmerkt door de aanwezigheid van Jupiter, de Grote Weldoener, en door de doorvoer van de Zon en Mercurius. Deze combinatie stimuleert de behoefte aan genegenheid en je eigen vermogen om genegenheid te bieden.
Je huwelijk, liefdesleven, en geliefde zijn het centrum van je universum. Hoop en verwachtingen zijn dermate hoog dat deze zelfs met wat extra geluk moeilijk totaal te bevredigen zijn.

Carrière en Financiën
Tot 19 oktober 2016 heb je als Ram ook te maken met Venus, de heerser van je huis van koppels. Deze staat in Schorpioen in een wat ongemakkelijke positie, en na 18 oktober verplaatst Venus zich ook nog eens in de richting van Saturnus. Als Ram kun je dan op het gebied van relaties last hebben van frustratie of blokkades, of je kunt als koppel door een aantal problemen gaan. Deze Venus positie zorgt er ook voor dat financiële zaken een beetje meer geduld en zorg vereisen.
Op het gebied van je carrière zullen je ambities tot de max worden gestimuleerd wegens de Mars-Pluto conjunctie in Ram’s huis van carrière. Je hebt behoefte om je kracht te bewijzen, jezelf te doen gelden, extra concurrentie te zoeken, en de noodzaak om voor precieze doelen te vechten.

Ga naar de horoscoop startpagina voor meer horoscopen!

naar bovenstier-klein

Stier (21 april t/m 21 mei)

Oktober 2016

Liefde en Relaties
Venus, de planeet van de liefde, loopt tot 18 oktober 2016 door Stier’s huis van relaties. Geniet van de wind van geluk die naar je liefdesleven wordt gebracht en probeer zoveel mogelijk te halen uit de kansen die nu geboden worden om je liefdesleven te verbeteren!
Het is een goede periode voor het verbeteren van de verbinding met je partner, maar ook voor het starten van een nieuwe liefdesrelatie.
Na 18 oktober 2016, kan het klimaat somberder en meer gespannen worden. Venus gaat dan namelijk op weg naar een samenkomst met Saturnus, terwijl Mars, de heerser van Stier’s huis van koppels, een samengaan met Pluto perfectioneert.

Carrière en Financiën
Voor werkgebied is oktober 2016 een uitstekende maand voor de Stieren, veelbelovend en de wind in de wind in de zeilen in alle dingen, promoties en winst. De werkdruk is groot, maar je zult al je taken met vlag en wimpel vervullen. Inspanningen worden gewaardeerd en naar behoren beloond. Jupiter, de Zon en Mercurius zorgen hier namelijk voor omdat ze alle drie door Stier’s huis van werk reizen.
Teamwerk is een belangrijk element voor Stieren tijdens het eerste deel van oktober 2016 omdat dit extra winst zou kunnen brengen.

Ga naar de horoscoop startpagina voor meer horoscopen!

naar boven


tweelingen-klein

Tweelingen (22 mei t/m 22 juni)

Oktober 2016

Liefde en Relaties
Op 9 september stapte Jupiter, de Grote Weldoener, in het huis van liefde en seksualiteit van de Tweelingen, dat een jaar belooft van sensualiteit en passie.
In oktober 2016 is er goede kans dat je al een goede voorproef krijgt van geluk dat eraan komt op dit gebied. Afgezien van Jupiter, komt de Zon (symbool van vitaliteit en energie) dan in Tweeling’s huis van erotiek, samen met Mercurius, de eigen heerser. Met een dergelijke configuratie, zal je ziel dorstig zijn voor warme emoties en je lichaam voor zintuiglijke geneugten. Liefde kan op elk punt op je weg komen.
Als we ook nog rekening houden met het feit dat op 18 oktober 2016 Venus, de planeet van de liefde, In Tweeling’s huis van koppels komt, dan wordt het beeld van de komende tijd nog verder gekleurd met sterkere en verleidelijke kleuren.

Carrière en Financiën
Wat heb je dan nog te wensen in je professionele leven? Genoeg, want ook hier staan de sterren gunstig voor de Tweelingen. Mercurius staat in een gelukkige positie samen met de Zon en Jupiter, terwijl Venus het huis van het werk kruist. Deze combi helpt je om op de juiste plaats op het juiste moment te zijn, zodat je kunt profiteren van de beste professionele omstandigheden. Het markeert ook een tijd om je talenten volledig te benadrukken en deze in het best mogelijke licht te zetten.

Ga naar de horoscoop startpagina voor meer horoscopen!

naar boven


kreeft-ogen-klein

Kreeft (23 juni t/m 22 juli)

Oktober 2016

Liefde en Relaties
Oktober 2016 is een gepassioneerde maand voor de Kreeften, maar kan ook de nodige irritaties brengen. Venus, de planeet van de liefde, is tot 18 oktober in het huis van de liefde, seksualiteit, en verlangens. Het is een positie die gewoonlijk sensualiteit en romantiek stimuleert, en die gunstige omstandigheden voor amoureuze gebeurtenissen op je pad brengt.
De mogelijke spelbreker hierin is Mars, de planeet van de passie én die van het conflict, die in het huis van koppels loopt en een samenkomst krijgt met de intense Pluto. Deze configuratie genereert een dichte, gespannen, gefocuste sfeer op het gebied van het huis waar ze staan. Gevoelens zijn zeer intens, maar kunnen ook zeer instinctief, soms obsessief zijn, met een sterke energie van aantrekking en afstoting, en een neiging tot haat/liefde relatie. Wees voorzichtig!

Carrière en Financiën
Ondanks dat de maand oktober 2016 voor de Kreeft vooral de aandacht richt op het privéleven i.p.v. de carrière en de schijnwerpers, is dit een periode waar je professioneel je voordeel uit kunt halen. Het is zelfs een tijd waar je enige vooruitgang kunt verwachten of vernieuwingen die gunstig blijken te zijn. In dat opzicht zou de Volle Maan vanaf midden oktober 2016 kunnen werken als een uitlokkende factor.

Ga naar de horoscoop startpagina voor meer horoscopen!

naar bovenleeuw-ogen-klein

Leeuw (23 juli t/m 22 augustus)

Oktober 2016

Liefde en Relaties
Met de Zon, de eigen heerser van het teken Leeuw, in hetzelfde teken gelegen als Jupiter (de Grote Weldoener), beloofd oktober 2016 in veel opzichten geluk voor de Leeuw, en zeker op relatie gebied.
Communicatie en reizen zijn gunstig voor het consolideren van oudere verbindingen, maar ook voor het starten van nieuwe.
Op 18 oktober 2016 stappen de Leeuwen een speciale periode in: Venus, de planeet van de liefde, komt dan Leeuw’s huis van liefde en erotiek in. De rest van oktober baad je dan in een golf van harmonie en sensualiteit, vervulling van de ziel, en geluk en prestaties in je liefdesleven.
Woorden – geschreven of gesproken – werken nu extra als een afrodisiacum voor jou en je kunt ze goed inzetten om de ander te verleiden.

Carrière en Financiën
Op het gebied van geld staan de sterren voor de Leeuw ook gunstig in oktober 2016.
Wat werk betreft kan het een intense maand worden omdat Mars en Pluto beiden in je huis van het werk staan. Je hebt ambitie, energie en initiatief, maar je moet ook een aantal uitdagingen, calamiteiten of crisissen overwinnen. Ondanks dat zal je vooruitgang boeken. De Zon-Mercurius-Pluto combi in Leeuw’s 3e huis helpt je namelijk bij het vinden van oplossingen.

Ga naar de horoscoop startpagina voor meer horoscopen!

naar boven

 


maagd-ogen-klein

Maagd (23 augustus t/m 22 september)

Oktober 2016
Liefde en Relaties
In oktober 2016 roert de Mars-Pluto conjunctie in het huis van erotiek van de Maagd en versterkt tienvoudig de kracht van je seksualiteit. En die wil je nu meer dan ooit uiten met de hoogst mogelijke intensiteit.
Op reis kan deze positie unieke momenten brengen maar ook een aantal risico’s. Probeer de golven van impulsen onder controle te houden, en filter door middel van rationaliteit en voorzichtigheid. Je kunt je extra seksuele energie ook bezweren door middel van sport of het creëren van iets, maar misschien is dat toch wel jammer voor de anders wat gereserveerde Maagd?
In grote lijnen gaan de relaties van de Maagd door een bloeiende periode tussen 7 en 24 oktober 2016, want Mercurius, heerser van Maagd, zal dan in Weegschaal (het teken van eenheid!) staan samen met Jupiter, de heerser van Maagd’s huis van koppels.

Carrière en Financiën
Professioneel gezien hebben de Maagden in oktober 2016 een maand voor de boeg die vol is van kansen op succes en met een aanzienlijke financiële aandeel.
Mercurius, heerser van Maagd, sluit zich aan bij de Zon en Jupiter. De Zon geeft je gezag en prestige, en Jupiter opent de poorten in de richting van andere horizonten en mogelijkheden. De combi belooft professionele prestaties, waarbij je makkelijk in de schijnwerpers komt.
En als we ook nog rekening houden met het feit dat Mercurius, de Zon en Jupiter elkaar ontmoeten in Maagd’s huis van geld dan is het duidelijk dat het succes aanzienlijke materiële winst zal aantrekken.
Kortom een maand waarin je kunt genieten van rijkdom op voorwaarde dat je jouw financiën verstandig en eerlijk beheerd.

Ga naar de horoscoop startpagina voor meer horoscopen!

naar boven

test