Horoscoop december 2016

Hoe staan de sterren? Wordt december een gunstige maand voor jouw sterrenbeeld en in welk opzicht? Staan de planeten in de juiste baan? Lees hier wat december astrologisch voor jou in petto heeft.

Kies hier uw sterrenbeeld om uw horoscoop te lezen:

RamStierTweelingenKreeftLeeuwMaagdWeegschaal SchorpioenBoogschutterSteenbokWatermanVissen
ram-ogen-klein

Ram (20 maart t/m 20 april)

December 2016

December 2016 oogt aangenaam voor de Ram met betrekking tot hartaangelegenheden.
Venus, de planeet van de liefde en heerser van Ram’s huis van koppels loopt het grootste deel van december in een gelukkig huis en staat in een harmonieuze relatie tot Jupiter – de Grote Weldoener – gelegen in Ram’s huis van koppels. Bottom line: je kunt aangename gebeurtenissen verwachten, pret, gezamenlijke projecten die hun doel bereiken en, in grote lijnen, een bloeiende periode.

Carrière en Financiën
In december 2016 zal het de Rammen niet ontbreken aan mogelijkheden als het gaat om het professionele leven.
Venus, de Kleine Weldoener, brengt de eerste week door in Ram’s huis van carrière, en de rest van december in Ram’s huis van supporters en vriendschappen. Saturnus, heerser van Ram’s huis van carrière zal op zijn beurt belicht worden door zijn ontmoeting met de Zon. Je bent daarnaast ook in het bezit van een gelukkige invloed van de driehoek tussen Mars – heerser van Ram – en Jupiter – de Grote Weldoener.

Gezondheid
Ram’s gezondheid ziet er in de basis goed uit in december, maar er is ook een hoop stress. Overbelasting, spanning, en excessen kunnen tot onaangenaamheden leiden. Sommige oudere ziektes zouden kunnen opduiken.

Ga naar de horoscoop startpagina voor meer horoscopen!

naar boven


stier-klein

Stier (21 april t/m 21 mei)

December 2016

De relaties van de Stier krijgen te maken met het thema carrière in december 2016. Zowel Venus – de planeet van gezelschap – als Mars – heerser van Stier’s huis van koppels – zijn in Stier’s huis van carrière.
Professionele beslissingen worden nu beïnvloed door gevoelens, je partner helpt je vooruit of heeft sociaal-professioneel succes dat zijn weerslag heeft op jou, of je raakt betrokken bij iemand waarmee je een professionele verbinding hebt.

Carrière en Financiën
December 2016 is een uitstekende maand voor het krijgen van promotie en succes.
Venus, de heerser van de Stier, staat in Stier’s huis van carrière, waar ook Mars staat – planeet van initiatief, ambitie, en actie. Het is duidelijk dat je iets te zeggen hebt en dat je het middelpunt van de aandacht bent of een podium krijgt. Temeer omdat Venus en Mars een driehoek met Jupiter vormen, de Grote Weldoener, die op zijn beurt gelegen is in Stier’s huis van werk en verantwoordelijkheden!

Gezondheid
Het uithoudingsvermogen van de Stieren is goed tijdens deze periode, evenals het moreel dus er zouden geen gezondheidsproblemen mogen zijn. Maar wees terughoudend, want teveel doen doet je gezondheid geen goed.

Ga naar de horoscoop startpagina voor meer horoscopen!

naar boven


tweelingen-klein

Tweelingen (22 mei t/m 22 juni)

December 2016

Onder invloed van een Zon-Saturnus samengaan in Tweeling’s huis van koppels, beloofd december 2016 een belangrijke maand te worden voor de Tweeling op het gebied van relaties. Het zou een belangrijke gebeurtenis, ervaring of beslissing kunnen brengen.
Het meest waarschijnlijk is dat het iets met een lange-termijn effect te maken heeft en dat dit je leven als koppel zal stabiliseren of normaliseren, in harmonie met je authentieke behoeften.
Kortom, december 2016 is gunstig voor Tweeling’s liefdesleven; het is bedoeld om dingen ten goede te veranderen.

Carrière en Financiën
De astrale configuratie van de november 2016 – januari 2017 periode nodigt je uit om onderwerpen te onderzoeken zoals het bedrijfsleven, investeringen, kredieten, belastingen, de toegang tot middelen, geld van samenwerkingen, partnerschap en eigendom van geld en goederen.

Gezondheid
Met Mercurius, heerser van Tweeling, in een kritieke situatie, moet je in december 2016 je gezondheid nauwlettend blijven volgen.

Ga naar de horoscoop startpagina voor meer horoscopen!

naar boven


kreeft-ogen-klein

Kreeft (23 juni t/m 22 juli)

December 2016

December kan een ingewikkelde maand worden voor de Kreeft met betrekking tot het liefdesleven, omdat Mercurius retrograde loopt in het huis van het koppels.
Je zou problemen kunnen hebben in de communicatie, gebrek aan synchronisatie, tegenstrijdige situaties, veranderingen van de geest, etc. Sommige van deze kunnen dienen om je te helpen bewust van een aantal dingen te worden. Zodat deze leiden in de richting van aanpassing van je liefdesleven.

Carrière en Financiën
De sextiel gevormd door Saturnus – gelegen in Kreeft’s huis van het werk – met Jupiter, heerser van dit huis – voorspelt een vruchtbare december 2016 met betrekking tot je beroep.
Je bent efficiënt, het organiseren van zaken gaat je goed af en je schittert op het vervullen van taken met de grootste verantwoordelijkheid, wat de basis kan vormen voor een aantal langlopende projecten. Ook kan een stichting een bepaalde rol spelen.

Gezondheid
De Zon-Saturnus samenkomst is betrokken bij goede aspecten in Kreeft’s huis van ziektes. Dit bewijst dat december 2016 een maand kan zijn waarin je oplossingen kunt vinden voor gezondheidsproblemen of je kunt de puntjes op de “i” zetten met betrekking tot de zorg voor jezelf, je uiterlijk en je levensstijl.

Ga naar de horoscoop startpagina voor meer horoscopen!

naar boven


leeuw-ogen-klein

Leeuw (23 juli t/m 22 augustus)

December 2016

December 2016 is een maand vol passie voor de Leeuwen. De Zon, heerser van de Leeuw, staat in Leeuw’s huis van liefde en erotiek en de sensuele Venus en vurige Mars lopen door Leeuw’s huis van relaties.
Je seksualiteit is uitbundig, je hebt veel te geven, en tegelijkertijd heb je een enorme dorst naar genegenheid. Je reageert op elke uitdaging of stimuli op een onmiddellijke en intense manier, je hebt onstuimige, brandende emoties en adrenaline door je aderen lopen.
In december 2016 ervaren Leeuwen gepassioneerde weken, waarin de liefde bij elke beurt kan ontbranden.

Carrière en Financiën
Prestaties hangen in december 2016 af van hoe je omgaat met mensen: contracten, samenwerkingen, teamwork en dergelijke.
Venus, de heerser van Leeuw’s huis van carrière, staat in Leeuw’s relatiehuis. Maar daar is ook Mars, wat betekent dat je anderen kunt mobiliseren om gemeenschappelijke doelen te bereiken, of anderen jou kunnen mobiliseren. Er is deze maand ook kans op concurrentie, rivaliteit en zelfs verdeeldheid op zijn tijd.

Gezondheid
In december 2016, loopt Mercurius retrograde in Leeuw’s geldhuis en maakt het gespannen aspecten met Pluto, Uranus en Jupiter. Dit is geen goede zaak, dus wees voorzichtig en laat niets aan het toeval over!

.Ga naar de horoscoop startpagina voor meer horoscopen!

naar boven

 


maagd-ogen-klein

Maagd (23 augustus t/m 22 september)

December 2016

In december 2016 zijn Maagd’s relaties gekenmerkt door de zorg voor geld en verantwoordelijkheden.
Voor de meeste Maagden kunnen zorgen gedeeld worden en zijn ze alledaags van soort, zoals: “hoe kunnen we meer geld verdienen”, “laten we profiteren van dit koopje” of ”breng het kind naar de opvang, want ik ben aan het opruimen”.
Voor andere Maagden zijn geld, werk en verplichtingen dé motivatie, de vonk die het vuur aansteekt, de zuurstof die het aan houdt. Zo kun je je aangetrokken voelen tot iemand die financiële troost biedt, kan je vallen voor een collega, voor degene die jij bewondert om zijn/haar serieuze en professionele aanpak en ga zo maar door.

Carrière en Financiën
December 2016 is druk. Je hebt veel op je bord, maar het vreemdste van alles is, in het algemeen geniet je ervan en ben je energiek en efficiënt.
Werk geeft je financiële en emotionele bevrediging, want Venus en Mars staan in Maagd’s werkhuis.

Gezondheid
December 2016 is een actieve maand, waarin Maagden bijzondere belangstelling tonen voor hun lichamelijke conditie en gezondheid.

Ga naar de horoscoop startpagina voor meer horoscopen!

naar boven

 weegschaal-ogen-klein

Weegschaal (23 september t/m 22 oktober)

December 2016

Voor Weegschalen is december 2016 een maand vol sensualiteit. Dit kan ook niet anders met Venus – de planeet van de liefde – en Mars – planeet van de lust – tegelijkertijd in Weegschaal’s huis van de liefde.
De aanwezigheid van de Venus-Mars tandem in jouw huis van liefde beweegt je seksuele impulsen, stimuleert romantiek en de geest van avontuur biedt gunstige amoureuze omstandigheden in de richting van verliefd worden. Het is een geweldige tijd voor het herontdekken van je seksualiteit, nieuwe erotische experimenten en herlancering van je huidige relatie door middel van seks.

Carrière en Financiën
Dit is een uitstekende maand voor het bevorderen van je talenten, je imago of de producten/diensten die je aanbiedt. In december 2016 staan Venus en Mars niet alleen aan jouw kant op het gebied van liefde, maar ook als het gaat om het aantrekken van professionele mogelijkheden.
Goed geplaatst in een harmonieus aspect met Jupiter (heerser van Weegschaal’s huis van werk), helpen Venus en Mars je jezelf te presenteren op de beste manier, je kwaliteiten zo aantrekkelijk mogelijk tentoon te stellen, en je acties op het gebied van lancering, presentatie, etc. te ondersteunen. Ze stimuleren ook je artistieke creativiteit en expressiviteit, en zelfs sport gerelateerde activiteiten.

Gezondheid
Tijdens het eerste deel van december 2016 ben je in grote vorm en is je energie op zijn best.
Het laatste deel zou echter met verrassingen kunnen komen: op 19 december komt Mars in Weegschaal’s huis van ziektes en wordt je vatbaar voor infecties, ontstekingen, bloedingen, en acute verwondingen als gevolg van haast of onvoorzichtigheid.

 

Ga naar de horoscoop startpagina voor meer horoscopen!

naar bovenschorpioen-ogen-klein

Schorpioen (23 oktober t/m 22 november)

December 2016

In Schorpioens liefdesleven, is december 2016 een maand waarin de behoefte aan intimiteit dominant is.
Als je zou kunnen, zou je je partner meenemen en ergens warm en comfortabel in een schuilplaats nestelen, waar je zou kunnen genieten van jullie geluk. Zo niet, dan is thuis ook goed, zodat je naasten dan deel kunnen uitmaken van dit plaatje.
Een ander scenario is dat waarin de relatie-gerelateerde interesses van de Schorpioen op het gebied van huis (versieren, huishoudelijke taken, het verwerven van huishoudelijke artikelen) of familie-evenementen liggen.

Carrière en Financiën
Tijdens december 2016 is de Zon in Schorpioen’s huis van geld. Dus probeer je je inkomen te verbeteren, je ondernemende zintuigen te scherpen, je maakt budget gerelateerde beslissingen m.b.t. je familie of van de onderneming (als je die hebt), en je bent geneigd om allerlei dingen te kopen.

Gezondheid
December 2016 brengt Schorpioenen aanzienlijke nerveuze spanningen en leunt in de richting van onrust en stress. Indien mogelijk, moet je intellectuele overbelasting vermijden en tijd maken om te rusten en te ontspannen.

 

Ga naar de horoscoop startpagina voor meer horoscopen!

naar boven


boogschutter-klein

Boogschutter (23 november t/m 22 december)

December 2016

Tijdens december 2016 lijkt Boogschutters liefdesleven op de een of andere manier te worden bepaald door geld, of misschien worden financiële beslissingen gemotiveerd door liefde.
Hoe dan ook, het is duidelijk dat er een verband is tussen geld en relaties, en het is geen gelukkige. Mercurius, heerser van Boogschutter’s huis van koppels, loopt in Boogschutter’s huis van geld – maar is in een retrograde beweging en in een gespannen relatie met Uranus, gelegen in Boogschutter’s huis van liefde. En niet alleen met Uranus. Dit kenmerkt een periode van extra kans op stress op deze gebieden.

Carrière en Financiën
December 2016 is een belangrijke maand voor de financiën van Boogschutters. Het is tijd om dingen toe te voegen, om te analyseren wat er goed ging en wat niet, en conclusies te trekken. Het is tijd om je administratie op orde te brengen, om je schulden te betalen, etc.
Het is geen gunstige periode voor professionele beslissingen, omdat Mercurius in een retrograde cyclus loopt. Nu is het tijd voor analyse, en besluiten die -indien niet urgent- beter kunnen worden gemaakt na 8 januari, wanneer de retrograde Mercurius cyclus eindigt.

Gezondheid
In december 2016 is je fysieke conditie op gemiddeld niveau, maar je moreel is goed, je bent zelfverzekerd en hebt meer gevoel voor humor.

 

Ga naar de horoscoop startpagina voor meer horoscopen!

naar boven


steenbok-klein-2

Steenbok (23 december t/m 21 januari)

December 2016

Tijdens de eerste week van december 2016 ben je nog steeds badend in Venus’ sensuele instroom. Je bent aantrekkelijk, je bent gelukkig in de liefde en geniet van de harmonie als stel.
Op 7 december 2016 verlaat Venus het teken Steenbok, en loop je de kans dat er een nogal saaie periode voor je aanbreekt. Je liefdesleven en voorkeuren luisteren naar de stem van de rede en voordelen. Of je hebt gewoon prioriteiten van veel te praktische aard om je nog romantisch te voelen.

Carrière en Financiën
Voor Steenbokken zijn tijdens december 2016 financieel belang, transacties, berekeningen, onderhandelingen en discussies overheersend.
Je reist veel, ontmoet verschillende mensen, ontvangt en geeft veel informatie.
December zou je enkele intellectuele inspanningen kunnen opleggen (studeren, conceptueel werk, bewerken, leren, etc.), het oplossen van een ouder taak of verplichting onder je aandacht brengen, je ertoe zetten om de efficiëntie van het werk te analyseren of opnieuw je professionele doelen te evalueren.

Gezondheid
Gezondheid is een belangrijk onderwerp in december 2016, omdat Mercurius, heerser van Steenbok’s huis van ziektes, precies retrograde is in Steenbok. Deze configuratie kan je vatbaar maken voor een verzwakte weerstand, ziekte of instorting.

Ga naar de horoscoop startpagina voor meer horoscopen!

naar boven


waterman-klein

Waterman (22 januari t/m 20 februari)

December 2016

Passie, is het thema deze maand! Voor het grootste deel van december 2016 is Venus (na 7 december) – de planeet van liefde en sensualiteit – en Mars (tot 19 december) – planeet van verlangen en verovering – in het teken Waterman.
Emoties zijn sterk, romantiek wordt gestimuleerd, de behoefte aan liefde is enorm, en de kracht van aantrekking is … enorm!
Relaties zijn de ster van december 2016, temeer daar de Zon – heerser van Waterman’s huis van relaties – Saturnus ontmoet – traditionele heerser van Waterman. Een belangrijke gebeurtenis zou kunnen plaatsvinden, een beslissing zou kunnen worden gemaakt en er kan een initiatief, vonk of zelfs een vlam zijn!

Carrière en Financiën
Tot aan de vakantie ben je heel onrustig, in intense activiteit, heb je allerlei initiatieven, voel je de behoefte om de koe bij de horens te vatten of om jezelf te testen of te vechten voor het bereiken van een doel of ideaal. Dit komt omdat Mars – heerser van Waterman’s huis van de loopbaan – in Waterman is.
December belooft financieel productief te zijn, vooral als je bezigheden te maken hebben met vreemden of met buitenland, langeafstand werk, Internet, het culturele, hoger onderwijs, juridische of spirituele omgeving.

Gezondheid
Gedurende december 2016 zit je vol energie en heb je een uitstekend moreel. Maar je zou last kunnen hebben van driftbuien, of soms onzorgvuldig of gehaast zijn, en dus dingen verpesten voor jezelf.

Ga naar de horoscoop startpagina voor meer horoscopen!

naar boven


vissen-ogen-kleinVissen (21 februari t/m 19 maart)

December 2016

Met Venus in het 12e huis, is december 2016 niet de gelukkigste maand voor Vissen’s liefdesleven. Je zou het gevoel kunnen krijgen van vervreemding , teleurstelling of desillusie.
Een andere mogelijkheid zou een geheime of verboden liefde kunnen zijn. Maar dit soort liefde komt met frustraties, ongeacht je wensen op dit gebied …
Als je in een vaste relatie zit, komen er misschien een aantal gesprekken over een gezamenlijk project of komt een ouder project misschien weer in de schijnwerpers, omdat Mercurius – heerser van Vissen’s huis van koppels – retrograde in een huis loopt dat te maken heeft met de hoop en plannen voor de toekomst.

Carrière en Financiën
Tijdens december 2016 ontvangt Vissen’s professionele leven een impuls: de Zon gaat door Vissen’s  huis van carrière, en de heerser van het huis van de carrière – Jupiter – is in een goed aspect met Mars (initiatief, actie) en Venus (geluk, kans).
Iets met betrekking tot een samenwerking of een contract zou je ertoe kunnen zetten om projecten voor de toekomst te heroverwegen en een verandering te maken. Hoe dan ook, het lijkt erop dat je in de loop van december 2016 een beslissing moet nemen. Oftewel, zou je een oudere samenwerking kunnen hervatten of opnieuw overwegen, of opnieuw doelen evalueren die in het verleden zijn stopgezet of in de wacht waren gezet.

Gezondheid
Tijdens december 2016 heb je niet veel energie, dus moet je jouw inspanningen doseren en overbelasting voorkomen. Je moreel is niet geweldig, maar je probeert om de schijn op te houden.

Ga naar de horoscoop startpagina voor meer horoscopen!

naar boven


test