Zó maak je jouw eigen BB crème
Foundations, BB-crème, CC-crème, getinte dagcrème.. er is zoveel te krijgen. Persoonlijk vind ik een BB-crème een beetje ‘overrated’ en meer een marketing dingetje dan een musthave product. Oh.. ik hou ervan hoor daar niet van, maar het is eigenlijk niet meer dan een getinte moisturizer met een beetje extra.. en dat kunnen we heel goed zelf maken! En de producten die daarvoor nodig zijn heb je waarschijnlijk al in huis.

intro-gift-avenue

DIT HEB JE NODIG

  • Een gezicht crème met spf
  • Een gepigmenteerde vloeibare of crème concealer
  • Een vloeibare highlighter
  • Een meng paletje (optioneel, het kan ook gemengd worden op je hand) of bakje
HOE MAAK JE HET
Knijp een klein beetje spf crème uit de tube (ter grote van een stuiver) op je mengpaletje of in een bakje. Dit zorgt voor het hydraterende ingrediënt. Voor de glowing uitstraling voeg je een halve theelepel van de vloeibare highlighter toe, het liefst een champagne kleurige. Uiteraard kun je experimenteren met een meer peachy, gouden of roze kleur. Kies er in ieder geval een die het beste bij je huidtint past.
Voeg nu ongeveer een kwart theelepel vloeibare concealer toe aan het mengsel. Dit is puur voor de dekking, maar omdat het dus vermengd wordt met de spf crème en de highlighter zal het er niet uitzien als een dikke plak, maar heel natuurlijk ogen.
Meng nu alles goed door elkaar en breng het aan op je gezicht met je vingers of een kwast. Je kunt er een transpartante poeder licht overheen aanbrengen zodat het de hele dag goed blijft zitten.

bbcream-gift-avenue

EEN PAAR DINGEN OM REKENING MEE TE HOUDEN
Is je huid aan de vette kant, probeer dan een matterende moisturizer toe te voegen in plaats van een highlighter, of gebruik half moisturizer half primer in stap 2.
Voor een beetje meer kleur kun je een vloeibare bronzer toevoegen in plaats van een highlighter die dichtbij de kleur van je huid ligt.
Ook kun je een beetje zelfbruiner toevoegen aan je mix!

-X- Mariëlle

BEKIJK OOK:

This entry was posted in Geen categorie.
test