Zo knip je thuis je pony

Het is niet nodig om naar de kapper te gaan tussen 2 knipbeurten door! Met deze tips kun je thuis je eigen pony bijknippen zonder dat het fout gaat.

intro-Gift-Avenue
Bron foto: Pinterest

Je hebt vast vaak te horen gekregen dat je dit niet zelf moet proberen 😉 maar wanneer je perfecte pony die tot je wenkbrauwen kwam, opeens een gordijn voor je ogen wordt moet er iets gebeuren! Dit is natuurlijk wanneer je al een pony hebt, het is niet aan te raden om zelf een pony te knippen als je er nog geen hebt (dat is toch wel even een grotere klus). Dus zodra je al een pony hebt met een model wat door een professional is geknipt kun je het zelf bijhouden want het model zit er al in. Een pony moet je wel ongeveer elke 3 weken bijknippen en de meeste mensen hebben natuurlijk geen tijd, zin of geld om elke 3 weken bij de kapper te zitten.
Voordat je begint moet je wel zorgen dat je alle juiste spullen bij de hand hebt. Je hebt een kam, een paar grote haarklemmen en een scherpe schaar nodig. Een goede schaar wel te verstaan, de schaar die je gebruikt om papier o.i.d. mee te knippen of een nagelschaar gaat niet werken. Veel drogisten hebben kappersscharen te koop die prima zijn voor thuisgebruik.
Gun jezelf minstens een half uurtje om je pony te knippen zodat je rustig en zorgvuldig kan werken. Het is nooit een goed idee om je pony te knippen als je haast hebt.

1. DROOG JE PONY EERST EN BRENG HET IN MODEL
Aangezien nat haar ‘krimpt’ als het droogt heb je kans dat je pony te kort is wanneer je het knipt met nat haar. Dus föhn je haar droog en breng je pony in model zoals je normaal zou doen (zonder producten erin te doen). De vorm van je pony en de lijnen die oorspronkelijk waren geknipt zijn een duidelijke richtlijn om te volgen als je gaat knippen. Scheidt nu de pony van de rest van je haar en breng met klemmen de rest van je haar weg van je gezicht ( en uit de buurt van je schaar 😉 ). De zijkanten van de pony zijn vaak ook wat langer aan elke kant en deze vallen niet over je ogen dus deze mag je ook eventueel met een klem weghalen uit je gezicht.

2. MAAK JE PONY KLAAR
Strijk je pony op zijn plek met je kam (in het model waarop je het meestal doet). Plaats de kam omlaag en plaats je pony tussen je middel en wijsvinger van je hand waar je niet mee knipt. Schuif je vingers naar je wenkbrauwen en laat ze daar rusten om je pony op zijn plaats te houden (trek het haar niet naar beneden want dan kan je pony te kort worden). Je vingers zijn hier de richtlijn in plaats van je kam en de breedte van je vingers beschermt je gezicht ook tegen de schaar.

schaar-Gift-Avenue
Bron foto: Pinterest

3. KNIP DE LENGTE
Houdt de schaar horizontaal in je andere hand en knip de haren die onder je vingers uitkomen. Knip dit alsof je een stuk papier knipt, in 2 of 3 knippen. Knip voor de zekerheid altijd minder eraf dan je denkt dat nodig is, zorg dat ze niet boven je wenkbrauwen komen 😉 Je kunt altijd nog een stukje eraf knippen als het toch te lang is. Net op of onder de wenkbrauw is het mooiste.

4. INKNIPPEN
Nu je de juiste lengte hebt, pak je opnieuw je pony met twee vingers en hou je de schaar verticaal. Knip hele kleine V vormpjes in de punten van je pony. Overdrijf hier ook niet, het hoeft echt maar amper op te vallen. Het geeft je pony een beetje textuur en het verzacht de lijnen van je pony.

-X- Mariëlle

This entry was posted in Geen categorie.
test