Waarom vitaminen zo belangrijk zijn voor haargroei

intro-vitaminen-haar-Gift-Avenue

Mooi, glanzend en gezond haar is iets wat we allemaal graag willen. En daarom is het belangrijk om goed voor je haar te zorgen. De meest voorkomende haarproblemen voor zowel mannen als vrouwen zijn haaruitval, roos, pluizig en breekbaar haar, gespleten punten en een vette hoofdhuid.
En hoewel er meer dan genoeg haarverzorgingsproducten op de markt zijn moet je hierin wel de juiste zien te vinden voor jouw ‘probleem`. Je moet nooit zomaar een product nemen omdat de reclame op tv je zo aanspreekt, kijk eerst heel goed naar de ingrediënten en lees reviews van mensen die het al hebben gebruikt.
Als aanvulling op deze producten kun je naast een gezond dieet ook supplementen toevoegen aan je dagelijkse voedingspatroon. Vitamines zijn een hele goede oplossing voor je haarproblemen. Haarverlies bij vrouwen bijvoorbeeld is vaak te wijten aan hormonale problemen. Vitamine B is een heel goed voorbeeld van een vitamine die je haargroei ondersteunt.
En ook onderstaande factoren kunnen bijdragen, naast het gebruik van vitamines, aan het bestrijden van je haarproblemen.

1. CHEMICALIEN ZIJN SCHADELIJK VOOR JE HAAR
Vaak hebben we de neiging om shampoo en conditioner te kopen zonder dat we weten wat de ingrediënten zijn. Er zijn heel veel haarproducten die chemicaliën bevatten die schadelijk zijn voor je haar. Ook zijn ze mogelijk niet geschikt voor je haartype. Het is essentieel om je haartype te achterhalen, zo kun je gerichter voor je haar zorgen. Omdat verschillende producten bedoeld zijn voor verschillende haartypen moet je dus weten welke bij jouw haar past. Gebruik nooit anti-roos shampoos of conditioners die alcohol bevatten omdat het niet alleen je haar en hoofdhuid beschadigt, maar het maakt ze ook extreem droog en het kan schimmel en bacteriële infecties veroorzaken.

 

 
2. CHECK DE INGREDIENTEN VAN JE HAARPRODUCTEN
Zoals hierboven al vermeld zijn chemicaliën zeer schadelijk voor je haar, zorg ervoor dat je de ingrediënten van je producten controleert. Het moet bijvoorbeeld de minste hoeveelheid oppervlakte actieve stoffen bevatten, wat een schuimvormende chemische stof is. Dit is vooral belangrijk voor mensen met een vette hoofdhuid, zij kunnen beter een shampoo nemen die zo min mogelijk schuimt. Haarproducten met natriumlaureaat en laurierzwavelzuur kunnen ook je haar beschadigen. SLS is een chemische stof die bekend staat voor het vormen van flink wat schuim wat ook gebruikt wordt in industriële reinigingsmiddelen.

break-vitaminen-haar-Gift-Avenue

3. KIES DE JUISTE HAAROLIE
Regelmatig haarolie gebruiken is belangrijk om je haarzakjes te versterken waardoor je haargroei stimuleert. Merk je dat je ondanks regelmatig olie gebruik nog steeds last hebt van haarproblemen dan is het tijd om van olie te switchen. Zorg ervoor dat je de juiste kiest voor jouw haartype. Natuurlijke haarproducten (waaronder dus ook oliën) bevatten echte voedingsstoffen. Bijvoorbeeld arganolie of kokosolie zijn een gezonde optie om te gebruiken voor je haar. Het werkt niet alleen als een natuurlijke conditioner, het geeft je haar ook geen vette olie ‘look` die sommige oliën wel geven. Ook kun je tea tree olie gebruiken om je hoofdhuid bacterie en schimmelvrij te houden. Ook helpt deze olie heel goed tegen roos. Soms is een mengsel van olijfolie, amandelolie en kokosolie een zeer goed middel tegen algemene haarproblemen.

Deze tips in combinatie met vitaminen zorgt ervoor dat je het beste uit je haar haalt!

-X- Mariëlle

This entry was posted in Geen categorie.
test