Kies hier je sterrenbeeld om je VIP maandhoroscoop te lezen:

RamStierTweelingenKreeftLeeuwMaagdWeegschaal SchorpioenBoogschutterSteenbokWatermanVissen


Ram

Je bent jarig tussen 22 maart en 20 april.

Tijdens de eerste week van december 2017 bevindt Mars zich – heerser van Ram – in je huis van koppels. Hierdoor richt jij je aandacht op de liefde of huwelijk, en wordt je uitgedaagd om veel actie te ondernemen of een standpunt in te nemen.

Venus – de planeet van liefde en heerser van Ram’s liefdeshuis – verplaatst zich door Boogschutter, en verbindt daardoor het liefdesleven met studies, intellectuele of cultureel-spirituele bezigheden, afstanden en reizen.

De samenkomst tussen Venus en Mercurius versterkt dit en zou het onderwerp waarmee jij je in het voorjaar bezighield opnieuw in beeld kunnen brengen.

Rond de feestdagen, veranderen dingen van toon – naar één die meer verantwoordelijk of volwassen is.

Je zou van heel ver, heel goed nieuws kunnen ontvangen.

 

Loopbaan en Geld

December 2017 brengt Rammen een belangrijk professioneel gebeuren: Saturnus komt het huis van de loopbaancarrière binnen, waar het ongeveer drie jaar zal blijven. We hebben het over belangrijke jaren waarin je – als je een duidelijk doel, goede strategie en vasthoudendheid hebt – een solide en duurzame sociale status kunt opbouwen.

Mercurius – heerser over Ram’s huis van werk – loopt retrograde (heen en terug) en de samenkomst tussen Mercurius en Saturnus bevoordeelt de manier waarop je belangrijkste doelen in overeenstemming zijn met de omstandigheden en werkmethoden, én inspireert maatregelen om deze dingen op elkaar af te stemmen.

Gedurende de hele maand december brengen studie, contacten met de hogere leer- en culturele omgeving, reizen en lange-afstands-samenwerkingen de Rammen prestaties en geld.

Initiatieven op geldgebied worden levendiger gedurende de tweede helft van de maand.

 

Gezondheid

De gunstige verbinding (een driehoek) die wordt gevormd door de Zon en nog drie andere planeten in het teken Ram, is een bewijs van evenwicht en uithoudingsvermogen, vooral tijdens de eerste helft van december 2017.

 

Aan de andere kant is Mars – heerser van Ram – niet echt op zijn best, en speelt de heerser van het huis van ziekten deze maand op.

 

Dus in december hangt je gezondheid af van de manier waarop je je energiehuishouding beheert. Je moet je richten op prioriteiten, ontspanning en goed voor jezelf zorgen.

naar boven


astro_vip_sterrenbeeld_stierStier

Je bent jarig tussen 21 april en 21 mei.

Voor het liefdesleven van de Stieren wordt december 2017 een actieve, passievolle en soms zelfs stormachtige maand.

Met Mars en Jupiter in het relatiehuis, heb je intense en gepassioneerde reacties, licht je temperament gemakkelijk op, en wil je alles en nu. De verwachtingen zijn groot en hier en daar zelfs te groot.

Als je een gepassioneerde natuur hebt, is het beter om dingen wat te laten sudderen, geen overhaaste beslissingen te nemen, je jaloezie of bezittelijke uitbarstingen in bedwang te houden, niet je wil aan anderen op te dringen en niet degene te verstikken die je zintuigen verlicht.

Als jouw aard van meer serieuze aard is, verlegen of introvert, werken Mars en Jupiter in jouw voordeel: ze geven je moed, helpen je om jezelf te uiten en nemen het initiatief om de dingen in de richting te sturen die jij wilt.
Loopbaan en Geld

December stimuleert twee belangrijke interesses van jou: geld en samenwerking of teamwerk.

De Zon en Venus lopen door een van de twee geld gerelateerde huizen van de Stier, waarin Saturnus al is gevestigd, en waarin Mercurius retrograde (heen en weer) loopt. Onder deze omstandigheden ben je misschien van plan een bedrijf of een investering te starten, ontvang je een erfenis, een bruidsschat, of een geschenk. Je kunt ook te maken krijgen met instellingen zoals banken en verzekeringen, geld of activa delen met iemand, of iemands welwillendheid winnen. Al deze situaties hebben gecompliceerde of onverwachte verwikkelingen, maar zitten vol lessen.

Samenwerkingen zijn in december 2017 productief, maar ze moeten op een diplomatieke manier worden benaderd.
Gezondheid

In december maak je je druk over anderen en heb je de neiging jezelf te verwaarlozen. Je kunt ook last hebben van een aantal problemen, bang zijn voor iets, of dingen overmatig analyseren.

Je hebt balans en ontspanning nodig. De aanwezigheid van optimistische mensen is goed voor je, maar ook het gezelschap van iemand met wie je kunt bespreken wat je dwars zit.

Conflicten en excessen kunnen je gezondheid beïnvloeden.

De laatste december van december 2017 brengt Stieren een verbetering als het gaat om de algemene stemming.

naar boven


astro_vip_sterrenbeeld_tweelingTweeling

Je bent jarig tussen 22 mei en 21 juni.

Het huis van relaties van de Tweelingen is erg actief in december 2017, dus je kunt er zeker op rekenen dat een aantal relevante gebeurtenissen plaatsvinden.

Mercurius – heerser van Tweelingen – is erg betrokken omdat het zich in je huis van relaties bevindt, waar het een samenkomst heeft met Saturnus en met Venus, in de periode waarin Mercurius retrograde (heen en weer) loopt van 3 t/m 23 december.

Deze samenkomst benadrukt het belang van liefde of huwelijk in je leven en spreekt van omstandigheden die kunnen leiden tot reflecteren, analyseren en beslissingen nemen met betrekking tot verantwoordelijkheden en potentiële problemen van je betere helft. Bovendien brengen ze het belang naar voren van welwillendheid, vertrouwen en communicatie voor het geluk als koppel.

De sfeer wordt na de 20e minder gespannen en het einde van het jaar ontvouwt zich in een harmonieuze atmosfeer.
Loopbaan en Geld

December 2017 zit vol dynamiek als het gaat om je professionele leven.

Jupiter – gesitueerd in Tweeling’s werkhuis – is vanaf medio december verbonden met de actieve Mars. Motoren gaan op volle kracht vooruit, jouw efficiëntie is op zijn best en resultaten zijn om te laten zien.

Maar wees niet verbaasd als er zich ook incidenten voordoen: Mars komt met veel energie, maar zoekt uitdagingen en is een beetje oorlogszuchtig.

Partnerschappen, samenwerking, contracten en je klantenkring zijn bepalende punten voor het pad van de Tweelingen in december. Het is een gebied van constante verandering, op zoek naar de beste oplossingen en nuttige informatie. Daarom moet de communicatie met anderen en condities voor interactie zo duidelijk mogelijk zijn.

Gezondheid

Je energie is humeurig en je lichaam moet een zeker evenwicht bewaren om aan je normen te blijven voldoen. Stress, je neiging om het te overdrijven en achteloosheid zijn de belangrijkste vijanden van Tweelingen in december.

Het goede is dat het een uitstekende tijd is voor medische bezigheden, en als je een aantal problemen hebt, kun je nu eenvoudiger oplossingen vinden.

naar boven


astro_vip_sterrenbeeld_kreeftKreeft

Je bent jarig tussen 22 juni en 23 juli.

In december 2017 wordt het liefdesleven van Kreeften gekenmerkt door verantwoordelijkheden of kruist het je professionele pad.

Misschien nemen jij en je betere helft een gemeenschappelijke verantwoordelijkheid, iets dat niet gemakkelijk is om te doen, maar dat je op de lange termijn bevrediging kan bieden. Of je hebt een relatie met iemand die je via het professionele leven ontmoet.

Deze tendensen zijn te wijten aan het feit dat Venus – planeet van liefde – zich in Kreeft’s huis van werk bevindt, terwijl de heerser van het huis van werk in het liefdeshuis van Kreeft is.

Aan de andere kant versterken Mars en Jupiter je seksuele drift, geven je een vurig soort romantiek en verlichten ze het pad naar passie of een escalatie van je erotische leven. Dus je kunt een opwindende decembermaand verwachten.
Loopbaan en Geld

Het is een intense maand, vol met allerlei dingen vanuit een professioneel standpunt.

In december 2017 doorkruist de Zon het werkhuis van Kreeft, waar ook al Saturnus, Venus en Mercurius één voor één komen, en Mercurius is ook retrograde (heen en weer) tijdens de periode van 3-23 december. Je hebt dus veel te doen, complexe problemen op te lossen en misschien heb je soms het gevoel dat dingen langzaam gaan; maar er zijn ook genoegens, momenten van glorie of geluk.

Je doorloopt verschillende situaties die in feite bedoeld zijn om je te laten beseffen waar je staat, wat je kunt doen en wat je wilt doen, en dan kun je conclusies trekken en beslissingen nemen.

Je kunt dus uitkijken naar een interessant einde van het jaar die jouw status op een gunstige manier zou kunnen veranderen.

Wat betreft geld, komt dit voornamelijk via het werk, maar het komt eraan!
Gezondheid

Het gezondheidsgebied van de Kreeft wordt extra benadrukt in december 2017. Sommige onaangenaamheden kunnen op je pad komen, maar het kan net zo goed zijn dat je erg geïnteresseerd bent in behandelingen, diëten of je fysieke vorm.

Het zou een goed moment zijn om je levensstijl aan te passen of om te zorgen voor oudere problemen die je hebt verwaarloosd.

Mars en Jupiter geven je een teveel aan energie die je actief moet gebruiken.

naar boven


astro_vip_sterrenbeeld_leeuwLeeuw

Je bent jarig tussen 24 juli en 23 augustus.

De heerser van Leeuw, de Zon, is in je huis van liefde en seksualiteit voor de eerste helft van december 2017, duidelijk wijzend op het feit dat dit de prioriteiten voor deze periode zijn. Venus passeert hetzelfde huis tot de 25e, en Mercurius eert het ook met zijn aanwezigheid – en bovendien, met een retrograde (heen en weer) beweging, die duurt tussen 3 en 23 december.

Dus in het plaatje van december passen zowel intense gevoelens als de behoefte aan nieuwe ervaringen, maar ook besluiteloosheid, verwarring en tegenstellingen.

Je pogingen om situaties te analyseren via logica zullen sommige dingen ophelderen tijdens de laatste helft. Maar tot die tijd, geniet van de beste en mooie kanten van deze gepassioneerde weken, vol verrassingen en avonturen!

 

Loopbaan en Geld

Creativiteit is de beste troef van Leeuwen in december 2017.

Je kunt nu je talenten, uitdrukkingskracht, bekwaamheid om te vertegenwoordigen en te promoten ontwikkelen, tonen en benutten. De gebieden die het meeste potentieel hebben zijn kunst, entertainment, de game-productie-industrie, reclame, sport en hobby’s, maar kansen kunnen ook uit andere gebieden komen.

Interesses met betrekking tot je huis, eigendommen en alles wat te maken heeft met onroerend goed en huiselijk comfort worden ook gestimuleerd, wat leidt tot energieke initiatieven en acties.

Wat geld betreft, zou je inkomen kunnen groeien door geluk of vernuft, maar speculatie, gokken en koopjes kunnen verlies veroorzaken.
Gezondheid

Tijdens de eerste helft van december 2017 ben je in goede vorm en is je moraal uitbundig.

Je hebt misschien flitsen van filosofische gedachten of serieuze interesses tijdens de periode van 21-22 december en tijdens de laatste dagen van de maand kun je een mindere stemming ervaren.

Dus je moet het niet overdrijven tijdens de feestdagen en jezelf niet vervelen. Het is het beste om iemand te vinden die je kan helpen met de takenlijst van het seizoen (het is veel prettiger om iemand in de buurt te hebben) of een minivakantie te nemen.

naar boven


astro_vip_sterrenbeeld_maagdMaagd

Je bent jarig tussen 24 augustus en 23 september.

In december 2017 staat Mercurius, heerser van de Maagd, rond Venus – planeet van liefde. Dus je bent inschikkelijker dan normaal, en ontvankelijker voor tekenen van genegenheid.

De sfeer is ontspannen, intiem. Gezamenlijke interesses draaien om thuis, familie en eigendommen. Het kan betekenen dat je iets voor de lange termijn koopt, wat ruimte inruimt of iets dat je nest mooier en comfortabeler maakt.

Communicatie en reizen zijn spannend en kunnen amoureus potentieel hebben.

De sfeer wordt gepassioneerd en provocerend tijdens de laatste dagen van december, wanneer Venus het huis van erotiek van Maagd binnengaat en Mars dichter bij de heerser van je huis van koppels komt, Jupiter.
Loopbaan en Geld

De retrograde (heen en weer) beweging van Mercurius – als heerser van de Maagd en Maagd’s carrièrehuis – zorgt in december 2017 voor wat professionele beweging, temeer omdat Mercurius de Zon ontmoet – een traditioneel symbool van status en prestige – en Saturnus – dat je werkhuis regeert. En deze ontmoet ook Venus, de kleine Weldoener – dus veel geluk!

Met andere woorden, je bent in voor een aanzienlijke maand: druk, doorspekt met obstakels en kansen, stress maar ook prestaties. Je zou ook kunnen omgaan met iets dat te maken heeft met onroerend goed, een waardevol voorwerp, of investeringen.

Samenwerking is belangrijk voor Maagden in december, zowel op professioneel als op geld gerelateerd niveau.
Gezondheid

December 2017 is een complexe maand die je wat gedoe kan bezorgen. Het gaat meer om irritaties en onbehagen, ongeduld en stress.

Mercurius is retrograde terwijl het een gespannen verbinding vormt met de inheemse Zon van de Maagd, en de onstuimige Mars doorkruist Maagd’s huis van de geest. In een dergelijke astrologische context is het belangrijkste om je te ontspannen, een plan van aanpak te maken en de dingen methodisch te benaderen.

Je moet snelheid en onvoorzichtigheid vermijden, vooral wanneer je onderweg bent.

naar boven


astro_vip_sterrenbeeld_weegschaalWeegschaal

Je bent jarig tussen 24 september en 23 oktober.

Het eerste deel van december 2017 zou de Weegschalen een aantal onverwachte veranderingen in hun liefdesleven kunnen brengen, als gevolg van de tegenstelling tussen Mars (heerser van Weegschaal’s huis van koppels) en Uranus. Op 9 december komt Mars binnen in Schorpioen – een teken waarin het erg sterk is en waar het tot januari samen zal blijven met Jupiter, de Grotere Weldoener. De invloed van Jupiter is gunstig voor je liefdesleven dat intenser en uitbundiger wordt. Jupiter staat bekend om de kansen die het biedt, dus je moet goed opletten en het meeste uit zijn vrijgevigheid halen.

Venus – planeet van liefde – bevindt zich in het huis van communicatie en reizen van de Weegschaal, dus er kunnen enkele verklaringen van liefde zijn, maar ook ‘diplomatieke’ discussies die bijna alles zouden kunnen oplossen.
Loopbaan en Geld

December 2017 is een maand met veel potentieel voor winst voor de Weegschalen.

Jupiter staat in Weegschaal’s huis van geld en op 9 december wordt deze door Mars – heerser van dit huis vergezeld. Je wordt dus meer gedurfd en neemt initiatief, met de duidelijke bedoeling om je inkomen te verbeteren en met de beste kansen om te bereiken wat je wilt.

Gedurende de hele maand, en vooral tijdens de eerste helft, is er een verhoogde interesse in informatie, intellectuele bezigheden, schrijven, studeren, werken op de pc, toespraken, enzovoort; dus voor alles met betrekking tot geest en communicatie, en met een grote impact op je carrière.

Je kunt ook enkele uitstapjes maken die verband houden met je professionele leven of op lange afstand werken of met iemand van ver weg.
Gezondheid

In december 2017 is er extra belangstelling voor gezondheid en kan dat in de eerste plaats gebaseerd zijn op je wens om nu bepaalde regelmatige controles uit te voeren of oudere problemen op te lossen.

Maar je kunt ook te maken krijgen met onaangenaamheden als gevolg van onvoorzichtigheid, nalatigheid of een slechte levensstijl/hygiëne.

naar boven


astro_vip_sterrenbeeld_schorpioenSchorpioen

Je bent jarig tussen 24 oktober en 22 november.

Met Mars en Jupiter gesitueerd in Schorpioen, geniet je in december 2017 van een enorm uithoudingsvermogen en daarmee seksuele kracht. De astrologische configuratie van deze periode provoceert het verlangen naar verovering en avontuur, verlicht passie en maakt zich sterk voor grote gebaren, soms zelfs gekke -, in naam van de liefde. Bovendien is Venus – heerser van je huis van koppels – in Boogschutter, een teken dat dezelfde dingen inspireert.

De positie van Venus in het 2e huis van Schorpioen is een teken dat je liefdesleven of partner je beslissingen met betrekking tot geld beïnvloedt.

De samenkomst met Venus en de heerser van je 10e huis is een teken dat je liefdesleven zich vermengt met je carrière.

De samenkomst tussen Venus en Mercurius laat zien dat je liefdesleven invloed heeft op je denk- en beslissingsproces.

Uiteindelijk is het de liefde die overwint!

 

Loopbaan en Geld

December 2017 wordt zowel door geld bepaald als door relaties.

Het tweede huis van Schorpioen wordt doorkruist door de Zon, Venus, Mercurius en Saturnus en de heerser van dit huis – Jupiter, is precies in Schorpioen gesitueerd – en wordt gestimuleerd door Mars. Tegelijkertijd is de heerser van je 8e huis – Mercurius – in retrograde (heen en weer) beweging en maakt een reeks relevante verbindingen.

Financiën zijn dus een hot topic, je voelt een grote behoefte om te handelen, oplossingen te zoeken, dingen toe te voegen, te analyseren, beslissingen te nemen, van gedachten te veranderen, te dealen met obstakels of kansen te ontdekken.

De professionele evolutie van de Schorpioenen in december 2017 wordt gedicteerd door materiële redeneringen. Het is tijd om een aantal gedurfde en grootschalige projecten in gang te zetten. Succes hangt af van het correct evalueren van de relatie tussen doelen en middelen.

 

Gezondheid

Met Jupiter en Mars in december 2017 in Schorpioen, barst je van vitaliteit, zelfvertrouwen en expansiezin. Je moet echt proberen om het overschot aan energie op te gebruiken.

De combinatie Jupiter-Mars is bijzonder stimulerend, maar wees voorzichtig! Het is vatbaar voor excessen en risicovolle acties die een negatieve invloed kunnen hebben op je lichaam. Doe het rustig aan!

naar boven


astro_vip_sterrenbeeld_boogschutterBoogschutter

Je bent jarig tussen 23 november en 21 december.

Voor jou zijn relaties in december 2017 de as waar omheen het universum draait.

Venus – planeet van de liefde – is in Boogschutter, net als Mercurius – heerser van Boogschutter’s huis van koppels. Mercurius loopt ook retrograde (heen en weer) van 3-23 december, waarbij hij de aandacht vestigt op het gebied dat het beheerst. Dus dingen gebeuren op jouw manier; je hoeft ze niet te gaan opzoeken of proberen te forceren.

Er zijn bruikbare conclusies te trekken uit alles wat er in december in je liefdesleven gebeurt. Probeer de betekenis te begrijpen van alles wat er gebeurt, zoals het gebeurt, maar probeer ook dingen met elkaar te verbinden om het volledige beeld te zien!

Er is geen tekort aan bewijs van liefde of gunstige gelegenheden. Je moet gewoon weten wat je ermee moet doen.

 

Loopbaan en Geld

Sinds november is de heerser van Boogschutter’s carrièrehuis gestart met druk bezig te worden in je eigen teken; bijna alsof het ruimte wil maken voor iets belangrijks. December 2017 gaat dit door en loopt Mercurius heen en weer dat specifiek is voor de retrograde beweging, en die naar analyse dwingt, mogelijke fouten opmerkt die gecorrigeerd moeten worden of details die op orde moeten worden gemaakt zodat je je doelen kunt bereiken.

Het analyseproces is welkom, omdat het je helpt precies te weten waar je staat en plannen voor 2018 op een stevigere ondergrond te bouwen.

Samenwerkingen zijn een gebied waar Boogschutters in december 2017 mee te maken krijgen en zorgvuldig moet worden onderzocht.

Wat betreft geld, moet je in december-januari enkele beslissingen nemen. Het beste is om ze in januari te maken, wanneer je een duidelijker beeld hebt van dingen.

 

Gezondheid

Je zit in het midden van een heroriënterend proces dat een aantal dingen opnieuw moet bedenken; en dat duwt je een beetje uit je mentale comfortzone. Dingen veranderen, nieuwe situaties vragen om nieuwe analyse, enzovoort.

Gedurende december 2017 moeten de voorwaarden waarop je focust worden afgewisseld met ontspanningsvoorwaarden om uitputting te voorkomen.

Je bent lichamelijk in goede vorm, maar je bent te opgewonden. Er is enig risico op ongelukken als gevolg van onvoorzichtigheid of coördinatie van slechte bewegingen.

naar boven


astro_vip_sterrenbeeld_steenbokSteenbok

Je bent jarig tussen 22 december en 20 januari.

Voor Steenbokken worden de eerste weken van december 2017 ofwel op een meer teruggetrokken manier beleefd, ofwel gekenmerkt door ontevredenheid of teleurstelling, omdat Venus – planeet van liefde en heerser van Steenbok’s huis van passie en seksualiteit – in het 12e huis loopt, een mysterieus gebied die geen goede reputatie geniet.

Je bent misschien gefrustreerd, of misschien gebeurt er niets groots of – in het beste geval – geniet je van een geheime liefde. Als dit het geval is, wees dan heel voorzichtig met hoe discreet je bent!

Op 25 december 2017 komt Venus het teken Steenbok binnen, het jaar eindigt in een sfeer vol liefde en begrip, en 2018 begint op een goede manier.

 

Loopbaan en Geld

Met Mars en Jupiter in het elfde huis van de Steenbok is december erg actief als het gaat om collectieve activiteiten. Verenigingen, stichtingen, bijeenkomsten, conferenties en openbare evenementen maken deel uit van je huidige leven. Je wordt opgeroepen voor een groepsproject en je zou zelfs de rol van de leider in die groep kunnen spelen.

Voor de eerste twee weken is er ook een andere interpretatie mogelijk: die waarin je alleen je professionele leven analyseert en je prestaties bekijkt, maar het resultaat niet zo aangenaam vindt.

De periode is echter heel goed voor het bedenken van strategieën voor de toekomst. Het laatste deel van december voel je je goed voorbereid en ben je zeker dat volgend jaar een stuk productiever zal zijn.

 

Gezondheid

Het uithoudingsvermogen van je lichaam is niet optimaal in december 2017, dus je moet beter voor jezelf zorgen en jezelf niet blootstellen aan omstandigheden die schadelijk kunnen zijn.

De ademwegen, het zenuwstelsel, coördinatie van beweging, schouders, armen en handen moeten speciale aandacht krijgen – en niet alleen hen.

Problemen die in december 2017 naar voren komen, worden meestal chronisch als ze niet worden behandeld door gespecialiseerde artsen.

naar boven


astro_vip_sterrenbeeld_watermanWaterman

Je bent jarig tussen 22 januari en 19 februari.

Venus (planeet van de liefde) en de Zon (heerser van Waterman’s huis van koppels) komen dichter bij Saturnus (traditionele heerser van je teken) maar zonder deze in te halen. Mercurius – heerser van je huis van erotiek – ontmoet zowel Venus als de Zon, maar is in retrograde (heen en weer) beweging.

Gezien de hierboven genoemde configuratie lijkt het erop dat je in december 2017 heel dicht bij het geluk komt. Maar voor nu kun je het nog niet volledig met beide handen pakken. Iets lijkt door je vingers te glippen, komt slechts gedeeltelijk tot uiting, iets moet nog compleet worden.

Het is ook mogelijk dat je “hard to get” speelt; een soort verstoppertje met je betere helft, waarbij je door hun vingers glijdt als ze denken dat ze je eindelijk hebben gepakt.

De dingen zijn nog niet zo duidelijk en de uitkomst komt in januari.
Loopbaan en Geld

Met Mars en Jupiter in verbinding, ga je in december 2017 fullspeed vooruit, alsof je alles wilt oplossen voor het einde van het jaar. En je lost het allemaal ook op. Of je maakt in ieder geval de eerste stap, beslist en start een actie of reeks acties met een aanzienlijke impact op je professionele leven, prestige, status.

De bruisende innovatie, die ook in januari zal doorgaan, is gericht op uitbreiden, naar een ander niveau gaan. In het vizier ligt ook een intensivering van je sociale leven, zichtbaarheid, betrokkenheid bij collectieve projecten of groepsactiviteiten.

Gedurende december 2017 verdien je goed, maar moet je voorzichtig zijn met inkomsten die voortvloeien uit partnerschappen, banden met banken, verzekeringen, geld gerelateerde omgevingen in grote lijnen.
Gezondheid

Watermannen kunnen in december verwachten dat ze in uitstekende conditie zijn tijdens de eerste twee weken van december.

Je voelt je comfortabel in je vel en hebt een grote mentale kracht. Je hebt veel zelfvertrouwen, maar dat kan je vatbaar maken voor onvoorzichtigheid. En je leunt ook op excessen, een feit dat de neiging heeft erger te worden.

Tijdens de laatste helft van de maand ben je in mindere vorm. Als je van de vakantie wilt genieten, zal je de hele maand meer beteugeling moeten tonen.

naar boven


astro_vip_sterrenbeeld_vissenVissen

Je bent jarig tussen 20 februari en 21 maart.

De heerser van Vissen’s huis van koppels loopt retrograde (heen en weer) in het 10e huis tussen 3 en 23 december, een feit dat enige inmenging suggereert tussen persoonlijke banden en carrière, of een reeks omstandigheden die je liefdesleven tot publieke kennis maken.

Je bent mogelijk betrokken bij iemand met een hogere reputatie of hebt een affaire als gevolg van een professioneel contact. Of misschien kom je vooruit dankzij de steun van je betere helft.

Dingen die te maken hebben met je liefdesleven kunnen aan het eind van het jaar ingewikkeld of onverwacht worden, maar dankzij de combinatie van Mercurius met Venus kun je ook voldoening krijgen.

De tweede helft van de maand is het meest intens op emotioneel gebied.

 

Loopbaan en Geld

In december 2017 wordt het carrièrehuis van Vissen door verschillende planeten doorkruist, waardoor het bijzonder belangrijk wordt. De Zon, Venus en Mercurius lijken erg geïnteresseerd in je professionele leven.

De Zon wil dat je in de schijnwerpers staat, op een podium of set waar je toejuichingen en staande ovaties ontvangt – hoe dan ook, in een situatie die bewondering of respect vereist. Venus effent je weg daar naartoe, brengt geluk of de juiste verbindingen.

Mercurius benadrukt op haar beurt intellect, informatie, communicatie en reizen, maar soms levert het ook complicaties op, omdat het retrograde is. Het goede ding is dat – nadat Mercurius zijn directe beweging hervat – je een veel duidelijker beeld hebt van je professionele doelen en strategieën.

Als het op geld aankomt, heb je in december meer dan nodig, en op de een of andere manier kunnen verre plekken, internet, studies en cultuur erbij betrokken zijn.

 

Gezondheid

Tijdens het eerste deel van december 2017 ben je in een bescheiden vorm, maar aan het begin van de tweede helft is je stemming veel beter. Je kunt op 21-22 december een moeilijkere tijd doormaken, maar het is niet iets dat lang duurt.

Tijdens de laatste twee weken krijg je meer energie, vanwege de nabijheid van de energetische Mars en Jupiter, maar kun je ook roekelozer, ongeduldig en opgewonden worden, en jezelf blootstellen aan risico’s en conflicten. Je moet evenwichtig en voorzichtig zijn.


Lees ook onze andere berichten voor Astra VIP leden:

This entry was posted in Geen categorie.
test