Editorial Sport till you drop

Sporten is er in de loop van de tijd bij mij een beetje ingeschoten. Alle cliché excuses hiervoor heb ik al uit de kast getrokken. Wat blijft is het heilige voornemen om, na deze grote klus voor het werk, na de vakantie, na al die hectische sociale verplichtingen, na whatever andere bezigheden het binnenkort echt weer serieus op te gaan pakken. “Yeah right”, hoor ik dat plichtsbesefte stemmetje in mijn hoofd zeggen. Als je met denken over sporten in shape zou blijven, dan had ik een killerbody 😉

Sh'bam cover2

Maar desalniettemin blijf ik één ding op sportgebied redelijk volhouden. Mijn wekelijkse Sh’bam les. Ook dit had ik de afgelopen maanden wat verzaakt overigens. Echter omdat ik weet dat ik hier een absolute energy boost van krijg en omdat het anders wel echt helemaal zonde is om de maandelijkse contributie voor het sport-zoveel-als-je-wilt-abonnement (ahum) te blijven betalen, ben ik toch weer begonnen. Dansen is altijd mijn passie geweest en mijn oorspronkelijke ambitie was om hier ooit mijn werk van te maken. Helaas dat is niet gelukt, zoals we weten inmiddels. Ik heb op latere leeftijd zelfs nog een poging gedaan om er in ieder geval een kleine bijverdienste van te maken, door een opleiding tot aerobic-instructrice te volgen. Ook volledig out-of-the-question bleek later. Het probleem hierbij was dat ik er dat naast mijn meer dan fulltime job probeerde bij te doen. Met de optimistische gedachte van mijn eigen gouden formule: 1 x energie in sporten = 2 x energie erbij. Waar ik even geen rekening mee had gehouden, was de bijkomende prestatiedruk. Voor ik aan de opleiding begon, waren sporten en dansen ontspanning. Hier kon ik mijn hoofd leeg maken en even gewoon mezelf zijn. Door de opleiding en de bijkomende verplichte stage – nota bene in mijn eigen sportschool – moest ik hier ineens ook gaan presteren. Dag ontspanning, dag anoniem een beetje hupsefrutsen in mijn vrije tijd. Geen succes dus. Vanaf toen heb ik besloten dat dansen voor mij vooral een hobby moest blijven.

Shbam-keep-calm-and-feel-sexy-sh-bam

En zo sta ik dus iedere week op maandagavond heerlijk uit mijn dak te gaan op opzwepende muziek. En na afloop denk ik aan de prachtige frase uit dé dansfilm van vroeger Fame : “Mannen zweten, vrouwen transpireren, maar dansers gloeien”. Hell no, dan ben ik een vent! Want het gutst zo ongeveer uit iedere porie die ik heb. Maar ik voel me wel helemaal voldaan en neem me voor: dit ga ik vaker dan 1x per week doen. Dan werp ik een blik op mijn tanktop met de tekst: Shopping is my Cardio en denk, oh ja das waar ook, dat doe ik er ook nog bij J. Dus misschien volstaat 1x per week in dit geval dan toch? We’ll see.

_MG_5130

So sport  till you drop, or at least keep thinking of it!

This entry was posted in Geen categorie.
test