De 10 minder goede karaktertrekjes van jouw sterrenbeeld

We hebben allemaal onze minder leuke trekjes. 😉 Gelukkig maar, want wie is er nu perfect?! Er zijn veel factoren die van invloed zijn op ons temperament, zoals sociale omgeving, leefomgeving en levenservaring. Volgens de astrologie hebben de sterren en planeten ook invloed op ons leven. Elk sterrenbeeld heeft bepaalde kenmerken, goed en slecht. En slecht hoeft niet meteen iets negatiefs te zijn. Laten we eens kijken naar jouw “minder goede” kant met een korte uitleg 😉

RAM

ram-ogen-header
1. ONGEDULDIG: Van alle sterrenbeelden zijn Rammen het ongeduldigst. Hun motto is ‘nu, nu, nu’! Omdat ze zo gehaast zijn, kunnen ze wel eens beslissingen nemen waar ze achteraf spijt van hebben.
2. DOMINANT: Rammen vinden het moeilijk te accepteren als dingen niet gaan zoals zij het willen. Het is moeilijk om ze te beheersen. Als geboren leiders haten ze het om op anderen te wachten. Zo nu en dan kunnen ze egoïstisch zijn.
3. KINDERLIJK: Regels volgen is niet het sterkste punt van een Ram, ze willen dingen op hun manier gedaan hebben ( net als koppige kinderen 🙂 ). Hierdoor kunnen ze onvolwassen overkomen.
4. KORT LONTJE: Hun vurige gepassioneerde persoonlijkheid zorgt ervoor dat Rammen snel boos worden en impulsief zijn.
5. JALOERS: Hun sterke, soms dominante karakter kan veranderen in bezitterigheid. Ze kunnen jaloerse gedachten krijgen op het gebied van de liefde, maar ook op wat betreft werk.
6. TÉ AMBITIEUS: Rammen zijn doorzetters, dat is een van hun grootste kwaliteiten. Maar door hun ambitie kunnen ze soms teveel druk op zichzelf leggen.
7. HAASTIG: Door hun vurige temperament en zoals al aangegeven hun ongeduldigheid, kan een Ram te haastig zijn om dingen te doen.
8. ONVOORSPELBAAR: Rammen kunnen onvoorspelbaar zijn net als vuur (wat ook hun teken is). Ze vinden het moeilijk om met kritiek om te gaan en worden niet graag geconfronteerd met obstakels. Hierdoor kunnen ze dan onvoorspelbaar reageren.
9. ONGECOMPLICEERD: Rammen benaderen het leven zeer rechttoe rechtaan, wat egocentrisch kan overkomen. Dit uit zich ook op het gebied van de liefde: ze zijn trouw en verraad nemen ze niet licht op!
10. KOPPIG: Hun koppige  persoonlijkheid is vaak de sleutel tot hun succes, maar kan ook een obstakel zijn. Ze kunnen inflexibel zijn en niet openstaan voor suggesties, ze doen meestal wat zíj denken dat goed is!

STIER

stier-header
1. BEZITTERIG:
Stieren kunnen bezitterig en jaloers zijn. Ze hebben rust en stabiliteit nodig in hun relaties dus wanneer ze een lange relatie hebben is dit vaak niet meer aan de orde. Maar met hun positieve hart kunnen ze hier wel overheen komen.
2. MATERIALISTISCH: Stieren houden van materiele dingen, shoppen, eten en andere bezittingen. Ook comfort en verwennerij staan hoog op hun lijstje en ze kunnen hier soms in doorslaan.
3. KOPPIG: Stieren kunnen net als Rammen pijnlijk koppig zijn! Dit is een van hun zwakste punten. Wanneer ze eenmaal iets in hun hoofd hebben is het heel moeilijk om ze van gedachten te laten veranderen.
4. LUI: Een stier kan behoorlijk lui worden als ze de regels moeten volgen of wanneer iemand ze beveelt iets te doen. Ze zullen geen spier bewegen totdat ze gemotiveerd zijn om iets te gaan doen.
5. VERANDERINGEN: Stieren houden absoluut niet van veranderingen! Het maakt ze bezorgd en nerveus. Ze kunnen ook verlegen zijn bij vreemden.
6. GENOTZUCHTIG: Stieren kunnen soms moeite hebben met emoties van anderen. Ze hebben de neiging om in hun eigen rijk van gevoelens en emoties te leven.
7. GEVOELIG: Stieren lijken schijnbaar afgesloten en beschermend, maar ze zijn heel gevoelig. Als er verkeerde dingen worden gezegd, kunnen ze snel van slag raken. Hierdoor hebben ze de neiging om hun gevoelige kant te verbergen en niet over emoties te praten.
8. TÉ VOORZICHTIG: Stieren zullen niet snel onnodig risico’s nemen, heel begrijpelijk want het zijn aarde tekens 😉 ze staan liever met beide benen stevig op de grond. Veiligheid en stabiliteit is van cruciaal belang voor een Stier.
9. TRAGE BESLISSERS: Door hun voorzichtige houding en praktische denkkracht duurt het lang voor Stieren een beslissing nemen.
10. TE PRAKTISCH: Door hun bovengenoemde eigenschappen zijn Stieren te praktisch, en dit kan soms teveel voor ze worden. Af en toe ontsnappen aan de werkelijkheid is niet erg.

TWEELINGEN

tweelingen-header
1. TWEEVOUDIG:
De ene dag voelt een Tweeling zich super sociaal en de andere dag in zichzelf gekeerd. Die dualiteit zie je ook in hun gedrag terug, gekenmerkt door wisselvalligheid.
2. ONVOORSPELBAAR: Het kan soms moeilijk inschatten zijn hoe een Tweeling gaat reageren. Dit ligt echt aan hun stemming. Ze zitten vaak te twijfelen tussen emotie en intellect.
3. VERWARD: De complexe persoonlijkheid van de Tweeling laat ze vaak haat en liefde tegelijk voelen. En ze vinden het ook moeilijk om hier onderscheid in te maken.
4. RUSTELOOS: De grootste vijand van de Tweeling is verveling! Daarom zijn ze altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen. Ze zitten vol energie en hebben de neiging om uitblinkers te zijn. Dit kan echter tot angstgevoelens lijden en maakt ze onrustig.
5. NIET VOLHARDEND: Tweelingen kunnen zich moeilijk focussen op slechts één project. Ze verliezen snel hun interesse in iets. Door hun nieuwsgierige geest kunnen ze een gebrek hebben aan doorzettingsvermogen.
6. OPPERVLAKKIG: Tweelingen zijn een luchtteken, en net als de lucht constant in beweging. Doordat ze zich snel vervelen en altijd op zoek zijn naar iets nieuws kunnen ze oppervlakkig overkomen.
7. WANTROUWEND: Tweelingen kunnen wantrouwend en soms jaloers zijn. Deze minder leuke eigenschap kunnen ze zelfs bij de mensen die dicht bij ze staan laten zien. Als ze een situatie verkeerd interpreteren, maken ze van een vriend zo een vijand om er later achter te komen dat ze fout zaten.
8. VERANDERLIJK: Als luchtteken heeft de Tweeling een veranderlijk karakter. Ze zijn een van de meest veelzijdige en multi-getalenteerde mensen. Daarom kunnen ze ook in no-time wisselen van carrière. Soms is dat moeilijk te begrijpen voor de mensen om hen heen.
9. FLIRTERIG: Een volledig toegewijde Tweeling is niet zo makkelijk te vinden, door hun nieuwsgierige persoonlijkheid willen ze immers altijd wat nieuws. Ze houden ervan om te flirten en hun oppervlakkige kant geniet daar enorm van.
10. EMOTIONEEL AFSTANDELIJK: Alle luchttekens hebben de neiging om onbereikbaar en onafhankelijk te zijn. Tweelingen in het bijzonder zullen niet snel laten zien dat ze een rotdag hebben, ze willen altijd dat mensen denken dat ze gelukkig zijn en dat alles goed gaat. Alleen naaste familieleden of vrienden zien of er iets aan de hand is.

KREEFT

kreeft-ogen-header
1. GEVOELIG:
De Kreeft is een van de meest gevoelige tekens uit de dierenriem. Kreeften zijn snel gekwetst en kunnen niet tegen afwijzing en mislukking.
2. TE VOORZICHTIG: Kreeften kunnen zo voorzichtig en timide zijn dat het moeilijk is om ze uit hun comfort zone te halen. Ze haten veranderingen en hebben emotionele stabiliteit nodig.
3. HUMEURIG: Het humeur van een Kreeft kan afhangen van hun locatie tot aan mensen om hun heen. Ze hebben onvoorspelbare stemmingswisselingen, wat moeilijk te hanteren is voor de mensen om hen heen.
4. OVEREMOTIONEEL: Kreeften hebben steeds wisselende emoties. Ze laten zich makkelijk meeslepen met negatieve gevoelens en kunnen daardoor snel depressief raken. Je ziet ze vaak in verschillende stemmingen op één dag.
5. ONVOORSPELBAAR: Door die wisselende stemmingen en hoge gevoeligheid zijn Kreeften ook onvoorspelbaar. Zelfs al ken je ze al een lange tijd dan nog is het moeilijk om hun gedrag te voorspellen.
6. SENTIMENTEEL: Kreeften hebben vaak moeite met loslaten. Ze bewaren heel lang souvenirs, bladeren door oude agenda’s en kunnen uren oude foto’s bekijken.
7. ANGSTIG: Kreeften hebben de neiging om zich over van alles en nog wat zorgen te maken. Dit wordt veroorzaakt door hun gevoeligheid en onzekerheid.
8. PESSIMISTISCH: Kreeften kunnen soms om niets pessimistisch zijn! Door hun gevoelige aard kunnen ze makkelijk afgeleid worden en soms gezien worden als klagers. Ze hebben vaak moeite om mensen te vertrouwen.
9. TE STERK HECHTEN: Een typische Kreeft heeft altijd steun en aanmoediging nodig en het gevoel dat ze nodig zijn. Ze kunnen behoeftig zijn, omdat ze vaak een sterk emotioneel persoon nodig hebben voor steun. Op dezelfde manier kunnen ze gehecht raken aan spullen en willen ze deze niet delen met anderen.
10. GERESERVEERD: Kreeften verbergen vaak hun ware bedoelingen en het kan lang duren voordat ze hun gevoelens kunnen beschrijven. Ze hebben vaak moeite met het delen van hun diepste emoties.

LEEUW

leeuw-ogen-header
1. DOMINANT:
Leeuwen hebben een dominant en sterk karakter. Ze weten wat ze willen in het leven en zullen dit ook krijgen met alle middelen. Leeuwen willen de controle hebben over een situatie en verwachten ook dat mensen ze volgen.
2. EGOCENTRISCH: Door hun opvallende karakter vinden ze het heerlijk om in het middelpunt van de belangstelling te staan. Dit kan een probleem worden, als ze egocentrisch worden. Leeuwen kunnen hard zijn en dingen zeggen zonder er rekening mee te houden dat het iemand kan kwetsen.
3. BEZITTERIG: Leeuwen zijn warmhartige en liefdevolle mensen en houden alles wat hun lief is heel dichtbij. Daarom hebben ze de neiging om bezitterig te worden. Delen is niet de grootste kracht van een Leeuw.
4. EXTREEM TROTS: Leeuwen bewonderen luxe en glorie en presenteren zich vaak groter dan ze zijn. Leeuwen hunkeren naar liefde en gekoesterd worden, ze zijn meestal vergevingsgezind, maar hun extreme trots kan ze langer wrok laten voelen dan nodig is.
5. ARROGANT: Leeuwen hebben de neiging om arrogant en hoogmoedig te zijn, in het bijzonder met hun mening of manier van doen.
6. HALSSTARRIG: Leeuwen staan bekend om hun sterke mening en dat ze er volhardend in zijn. Het kost veel overtuigingskracht om hen van gedachten te laten veranderen.
7. ZELFVOLDAAN: Leeuwen lijken altijd trots met zich mee te dragen, ongeacht wat ze doen of waar ze heengaan. Deze eigenschap maakt ze anders dan anderen en vaak wordt gedacht dat het hun ego is.
8. GEVOELIG VOOR KRITIEK: Leeuwen zijn niet bepaald aardig wanneer ze bekritiseerd worden. Maar wees gerust ze zullen het ook weer heel snel naast zich neerleggen 😉
9. ONGEDULDIG: Geregeerd door de Zon en een vuurteken zijn betekent dat Leeuwen zeer energiek en succes gedreven zijn. Ze willen doelen bereiken en accepteren nooit een nederlaag. Dit is natuurlijk een goed ding, maar ze hebben de neiging om hierdoor ook ongeduldig te zijn. Door hun ongeduld kan het zijn dat ze angstig worden en fouten gaan maken.
10. BOOSHEID: Het vuurteken geeft ook felle persoonlijkheden! Leeuwen zijn agressief en soms is hun agressie moeilijk te handelen! Als geboren leiders nemen ze geen instructies aan van anderen. Leeuw-mannen in het bijzonder zijn gevoelig voor aanvallen van diepe woede, vaker dan Leeuw-vrouwen.

MAAGD

maagd-ogen-header
1. TE KRITISCH:
Maagden staan bekend als perfectionisten dus verwachten ze veel van zichzelf maar ook van mensen om hen heen. Hun analytische geest geeft ze al een duidelijk beeld van hoe ze dingen moeten doen. Fouten kunnen ze niet negeren en soms kunnen ze veroordelend zijn.
2. PERFECTIONIST: Maagden, geboren onder het aarde teken, staan het liefst met beide benen op de grond en zijn doelmatige en georganiseerde mensen. Ze staan bekend om hun nauwgezette perfectionisme. Dit kan dus ook leiden tot kritiek (zie punt 1) naar hun naasten als die niet zo perfectionistisch zijn.
3. PESSIMIST: Maagden hebben de neiging om dingen in het algemeen negatief te benaderen. Dit kan komen door hun kritische houding. Wanneer ze zich down voelen dan lijkt het wel het einde van de wereld.
4. PIETLUTTIG: Door hun analytische aard en met een exact beeld in hun hoofd over hoe iets moet zijn, kunnen Maagden ‘verdwalen’ in details en zich daar ontzettend druk om maken. Hierdoor is het moeilijk om hun geest tot rust te krijgen.
5. ZELFKRITIEK: Zoals ze andere mensen kunnen bekritiseren, zo kunnen ze ook behoorlijk kritisch zijn op zichzelf. Ze geven zichzelf een zware tijd en dus gedijen ze op erkenning van hun kwaliteiten.
6. SCEPTISCH: Omdat ze zo zelfkritisch zijn, hebben ze iemand nodig die zegt dat dat echt niet nodig is. Ook hebben ze motivatie nodig, omdat ze gevoelig zijn voor scepsis. De ideale partner voor een Maagd is iemand met een positieve houding en een vrolijke persoonlijkheid.
7. TOBBER: Maagden kunnen zich ook veel zorgen maken over hun dierbaren, soms teveel! Ze hebben de neiging om tobbers en zeurders te zijn, vooral omdat ze bang zijn van het onbekende.
8. BAZIG: Door hun perfectionisme hebben Maagden vaak al een soort van ‘regels’ in hun hoofd over hoe iets moet lopen, ze willen dat anderen zich hier ook aan houden, waardoor ze bazig kunnen overkomen.
9. HARD: Maagden hebben een uitgesproken mening en een sterk gevoel van goed en slecht. Ze zullen niet snel iets beter laten klinken dan dat het is, ze zeggen het zoals het is! Dit kan hard overkomen.
10. CONSERVATIEF: Maagden geloven sterk in de waarden en normen waarmee ze zijn opgegroeid en vinden het moeilijk om moderne ideeën te accepteren. Ze zijn de minst avontuurlijke tekens van de dierenriem.

WEEGSCHAAL

weegschaal-ogen-header
1. BESLUITELOOS:
De grootste zwakte van de Weegschaal is besluiteloosheid! Weegschalen willen alle feiten van iets weten voordat ze een beslissing nemen en een concreet besluit heeft tijd nodig! Maar eenmaal genomen kunt je ervan uitgaan dat het weloverwogen is.
2.TÉ ATTENT: Ze willen iedereen tevreden houden en daardoor hun eigen waarden wel eens uit het oog verliezen. Ze hebben de neiging zich meer op anderen te focussen dan op zichzelf.
3. OPPERVLAKKIG: Weegschalen zijn gefascineerd door schoonheid en kunnen zich hier makkelijk door mee laten slepen. Ze kunnen zich té druk maken om hun uiterlijk en hechten hier grote waarde aan.
4. PLOOIBAAR: Weegschalen kunnen zich makkelijk laten beïnvloeden door de opvattingen van anderen. Ze kunnen onbetrouwbaar lijken, doordat ze zich niet zo makkelijk aan beloftes kunnen houden. Weegschalen staan erom bekend telkens van gedachten te veranderen.
5. INTROVERT: Weegschalen verzamelen meestal een kleine groep mensen om zich heen waarvan zij het middelpunt zijn. Zo graag als ze intellectuele gesprekken willen, zo verlegen en stil kunnen ze soms ook zijn.
6. ONDER DRUK STAAN: Gezien het feit dat Weegschalen terughoudende karakters hebben als het gaat om besluitvorming, is het ergste wat ze kan gebeuren onder tijdsdruk staan. Ze hebben een hekel aan gehaast handelen.
7. GENOTZUCHTIG: Niet alleen zijn ze gevoelig voor schoonheid, ze aanbidden ook chique en stijlvolle dingen. Ze hebben een sterk verlangen naar materieel comfort en hebben er geen moeite mee om veel geld uit te geven aan mooie dingen, ook al zijn ze niet nodig.
8. MANIPULATIEF: Veel Weegschalen kunnen manipulatief zijn voor hun eigen bestwil. Ze zijn charmant met een aangename manier van praten en weten goed hoe ze mensen aan hun kant kunnen krijgen. Ze weten snel de zwakke punten van andere mensen te ontdekken, zodat ze hen kunnen manipuleren. Vooral Weegschaal vrouwen staan bekend om dit persoonlijkheidskenmerk 😉
9. TWEE GEZICHTEN: Zowel optimisme als pessimisme zijn prominent aanwezig bij de Weegschaal (tja alles in balans hè). Ze kunnen blij en gelukkig lijken om vervolgens compleet om te turnen naar inactief en depressief. Weegschalen kunnen vol tegenstrijdigheden zitten!
10. ONVOORSPELBAAR: Aangezien ze luchttekens zijn is het niet zo raar dat Weegschalen onvoorspelbaar zijn en snel van richting veranderen.

SCHORPIOEN

schorpioen-ogen-header
1. HAATDRAGEND:
Schorpioenen kunnen behoorlijk wraakzuchtig zijn en hun beheersing verliezen als iemand ze in de weg staat. Ze kunnen een lange tijd wrok koesteren en terug slaan wanneer ze de kans krijgen. Verraad is iets wat Schorpioenen het meeste haten.
2. KOPPIG: De Schorpioen is een van de meest vastberaden dierenriemtekens. Eenmaal iets besloten is het bijna onmogelijk om ze op andere gedachten te brengen. Dit is wat ze succesvol maakt, maar het kan ook obsessief worden! En dan staan ze hiermee zichzelf in de weg.
3. CONTROLEREN EN DOMINEREN: Schorpioenen hebben graag de controle, hierdoor voelen ze zich veilig. Ze kunnen hier veel mee bereiken, maar zijn vaak te koppig en soms zelfs manipulatief. Ze hebben het vermogen om dingen naar hun grillen te zetten.
4. BEZITTERIG: Het is niet zeldzaam om een bezitterige Schorpioen tegen te komen. In relaties kunnen ze heel jaloers zijn, het dominante gedrag komt dan naar boven.
5. JALOERS: Schorpioenen zijn vaak wantrouwend en extreem jaloers. Maar aan de andere kant kunnen ze ook heel erg trouw zijn in een relatie!
6. WANTROUWIG: Het is niet makkelijk om het vertrouwen van een Schorpioen te winnen. Ze zijn gesloten en vinden het heel moeilijk om mensen te vertrouwen. Een Schorpioen deelt niet snel zijn diepe gedachten en/of emoties.
7. VERSTOPPEN VAN EMOTIES: Als waterteken is een Schorpioen heel gevoelig en emotioneel. Ze kunnen het alleen heel erg goed verbergen. Vaak komen ze koel en emotieloos over, maar daaronder zit een  gevoelige ziel. Het is een zelfbeschermings-mechanisme voor de Schorpioen.
8. KWAADAARDIG: Schorpioenen zijn goede vrienden en trouwe liefhebbers zolang je ze niet verraadt! Ze geloven in teruggeven wat ze krijgen, vooral als het iets schadelijks is. Ze zullen zeker vergelding willen. Ze kunnen heel wraakzuchtig zijn als je ze pijn hebt gedaan.
9. BETOGEND: Schorpioenen zijn meestal intellectuele mensen die genieten van gesprekken. Ze hebben ook de neiging om het vaak niet eens te zijn met mensen of te argumenteren. Ze kunnen hard over komen als ze boos zijn, maar kunnen echt genieten van een goed ‘gevecht’.
10. OBSESSIEF: Schorpioenen kunnen heel snel obsessief worden om het even wat! Het kan beginnen als een passie om vervolgens te ontwikkelen naar fanatisme. Ze zijn niet te stoppen. Ze houden van macht en hebben een sterke wens om machtig te zijn!

BOOGSCHUTTER

boogschutter-header
1. TACTLOOS:
Boogschutters staan bekend als open en eerlijk, ze uiten altijd hun mening en houden niets achter. Dit kan een goede zaak zijn als je op zoek bent naar advies, maar Boogschutters kunnen te hard en brutaal zijn tot het punt dat het anderen kwetst. Tactvol is niet iets wat in hun woordenboek voorkomt.
2. BETWETER: Boogschutters hebben een grote honger naar kennis en willen dit ook met iedereen delen. Ze kunnen een wandelende encyclopedie zijn, en hierdoor betweterig overkomen en geobsedeerd zijn door bepaalde dingen.
3. SNEL VERVEELD: Als vuurteken is de Boogschutter altijd op zoek naar avontuur en vol energie. Ze houden van verandering en het is moeilijk voor ze om ergens lange tijd hun aandacht bij te houden. Verveling is hun grootste vijand, het maakt ze humeurig en prikkelbaar.
4. GEEN TOEWIJDING: Het belangrijkste voor een Boogschutter is vrijheid. Elke vorm van beperking kan deze vrije vogels frustreren. Ze hebben ruimte nodig in een relatie.
5. ONGEDULDIG: Boogschutters worden vaak beschreven als onrustig of ongeduldig. Ze willen snel resultaat, dit is ook waarom ze meestal niet houden van projecten die lang duren. Hun rusteloosheid kan soms leiden tot agressie.
6. ONVOORSPELBAAR: Net als vuur zijn Boogschutters ook veranderlijk en onvoorspelbaar. Hun hoge energielevel zorgt ervoor dat ze de wereld willen ontdekken en altijd op zoek zijn naar actie. Hun acties zijn echter onvoorspelbaar, omdat ze deze niet van te voren plannen.
7. INCONSEQUENT: Omdat ze geïnteresseerd zijn in zoveel dingen zijn ze altijd op zoek naar iets wat nog meer stimuleert. Door deze persoonlijkheidstrek zijn ze niet zo efficiënt.
8. OVERMOEDIG: Boogschutters zijn altijd vol zelfvertrouwen, soms overmoedig tegen het arrogante aan! Ze hebben de neiging te geloven dat ze altijd gelijk hebben en daardoor maken ze fouten. Ze houden er niet van te worden bekritiseerd.
9. OPPERVLAKKIG: Uiterlijk en schoonheid betekenen veel voor de Boogschutter. Ze hebben ook niet het geduld om onder het oppervlak te kijken.
10. ZORGELOOS: Dit is de eigenschap die ze het meest voor de voeten gegooid krijgen! Boogschutters vinden het normaal dat dingen voor hun gedaan worden of dat ze dingen krijgen. Deze houding kan op vele gebieden problemen opleveren, vooral op romantisch gebied. Ze kunnen emotieloos en koud lijken, doordat ze het allemaal maar normaal vinden.

STEENBOK

steenbok-header-2
1. DOMINANT:
Steenbokken hebben een sterk gevoel van goed en kwaad. Ze houden ervan dingen op hun manier te doen want ze denken dat die manier de juiste is. Ze houden er ook van om hun omgeving te domineren en hun manier van doen op te leggen.
2. KOPPIG: Steenbokken zijn ambitieus en vastberaden mensen die altijd een doel voor ogen hebben. Om dit doel te bereiken maken ze hun eigen regels en het is moeilijk om ze daar vanaf te helpen.  Het maakt ze niet uit hoe moeilijk iets is, ze zijn koppig genoeg om het doel te bereiken.
3. PESSIMISTISCH: Steenbokken hebben de neiging om snel pessimistisch te zijn. Ze zijn een beetje onzeker en denken vaak over zichzelf dat ze onder de maat presteren. Door die onzekerheid willen ze zich extra bewijzen. Stemmingswisselingen is ze niet vreemd.
4. MATERIALISTISCH: Het is belangrijk voor de Steenbok om zich te omringen met mooie materiële zaken als beloning voor hun harde werk. Ze werken vaak al hard op een jonge leeftijd om financiële zekerheid en comfort te creëren voor hun oude dag. Ze hechten veel waarde aan materiële zekerheid en hun zelfvertrouwen daalt enorm als ze financieel geen zekerheid hebben.
5. CONSERVATIEF: Steenbokken volgen de normen van goed en kwaad. Ze zijn conventioneel en vaak conservatief van aard. Hechten aan hun verleden, afkomst en herinneringen. Daar is niets mis mee natuurlijk, zolang hun conservatieve kijk op de wereld niet omslaat naar fanatisme.
6. GERESERVEERD: Steenbokken zijn vaak terughoudend en verlegen. Vooral in hun jongere jaren hebben ze de neiging om gesloten en op hun hoede te zijn. Rond hun 30e jaar verandert dat en zie je de spontane leuke kant van de Steenbok. Nog steeds neemt hij/zij de tijd om mensen te leren kennen en vrienden maakt hij/zij niet zomaar.
7. AFSTANDELIJK: Steenbokken staan erom bekend hun emoties onder controle te houden. Ze lijken vaak afstandelijke mensen , emotionele betrokkenheid is niet makkelijk voor ze.
8. ARROGANT: Steenbokken hebben een sterk verlangen naar leiderschap en naar het verwerven van macht om zo hogerop te komen in de maatschappij. Zodra ze dit bereikt hebben, kunnen ze nogal een air bij zich hebben.
9. GEBREK AAN SPONTANITEIT: Steenbokken staan altijd met beide benen op de grond (aardeteken). Ze zijn zeer praktisch en missen vaak spontaniteit. Ze geven de voorkeur aan de beproefde manier om het leven te volgen. Ze zijn zeer voorzichtig met risico’s en veranderingen.
10. EGOISTISCH: Steenbokken zijn zeer ambitieus, waardoor ze ook egoïstisch kunnen zijn in hun acties. Hun grote verlangen om hun doel te bereiken met alle middelen, kan ze behoorlijk egoïstisch maken.

WATERMAN

waterman-header
1. AFSTANDELIJK:
Watermannen zijn denkers, ze leven heel erg in hun hoofd en daardoor lijken ze vaak afstandelijk. Ze laten ook niet makkelijk iemand dicht tot hun hart komen. Ze kunnen veel mensen om zich heen hebben, maar slechts een paar mensen staan dicht bij ze!
2. KOPPIG: Watermannen leven hun leven zoals zij dat willen, ongeacht wat anderen daarvan vinden. Zij bepalen zelf wat goed is en het is onmogelijk om ze van iets anders te overtuigen. Zelfs als anderen hebben laten zien dat iets niet de juiste manier is, zullen ze toch voor die weg kiezen omdat ze dat willen.
3. EMOTIELOOS: Watermannen hebben vaak verborgen gevoelens en zijn zeker geen emotionele types. Ze kunnen soms zelfs ijskoud overkomen. De Waterman is een van de zeldzame dierenriemtekens die een relatie kan aangaan zonder er emotioneel bij betrokken te zijn.
4. EXTREMIST: Watermannen proberen altijd anders te zijn en af te wijken van hetgeen conventioneel is. Ze zijn vaak geen grote fan van tradities en kunnen heel rebels zijn. Op sommige momenten lijkt het alsof er geen middenweg is voor ze. De reden dat mensen denken dat ze extremisten zijn, is omdat het bij Watermannen alles of niets is.
5. IMPULSIEF: Watermannen denken nauwelijks na over de gevolgen van hun acties en oordelen snel. Ze luisteren altijd naar hun sterke instinct en zijn niet alleen spontaan maar ook impulsief.
6. NIEUWSGIERIG: Watermannen hebben een gedetailleerde en specifieke geest, ze proberen vaak te achterhalen hoe dingen werken. Ze kunnen behoorlijk nieuwsgierig zijn. Dit kan een irritante eigenschap zijn, omdat ze ervan houden op diep te graven met hun vragen.
7. TEGENSTRIJDIG: Watermannen zitten vol conflicten. Het is gebruikelijk dat ze naar totaal verschillende dingen tegelijk streven.
8. DROMER: Watermannen hebben een grote fantasie en hebben moeite met realistisch zijn. Ze hebben vaak grote plannen die uiteindelijk niet uitgevoerd worden. Maar het goede aan ze is, zodra ze iets beloven doen ze het ook!
9. EXCENTRIEK: Watermannen staan bekend als excentriek! Ze willen uniek zijn, afwijken van de norm. Ze vinden het totaal niet erg om mensen om hen heen zo nu en dan te shockeren.
10. OPSTANDIG: Watermannen zijn zeker geen volgers. Ze houden ervan om met nieuwe revolutionaire ideeën te komen. Een ding waar ze absoluut aan hechten boven alles is vrijheid. Hun filosofie is ‘leven en laten leven’.

VISSEN

vissen-ogen-header
1. CONFLICTEN VERMIJDEN:
Als er iets is dat Vissen haten, is het wel conflicten en luide argumenten. Ze haten confrontaties aangezien ze geen strijdende natuur hebben. In plaats van te zeggen wat ze op hun hart hebben, houden ze het binnen, alleen maar om conflicten te vermijden.
2. BESLUITELOOS: Als waterteken gaan Vissen vaak mee met de stroom. Ze zijn vaak besluiteloos en weten niet wat ze willen. In een relatie zoeken ze vaak een dominante partner die ze geaard houden.
3. VLUCHTEN VOOR DE WERKELIJKHEID: Vissen leven in hun eigen droomwereld. Ze zijn de grootste dromers van de dierenriemtekens. Als er iets niet goed gaat, trekken ze zich heel snel terug in hun droomwereld. Ze zijn gevoeliger voor verslavingen, omdat ze vaak de waarheid niet onder ogen willen zien.
4. NEGATIEF ZELFBEELD: Ondanks alle middelen en talenten die ze bezitten, hebben Vissen de neiging om een laag zelfbeeld te hebben. Dit is een grote hindernis voor ze die ze moeten zien te overwinnen, willen ze verder komen in het leven.
5. GEEN GRENZEN: Vissen zijn genereus en hebben medeleven tot het niveau van onbaatzuchtig. Ze hebben snel medelijden met anderen en zijn soms té sympathiek. Vissen moeten leren om persoonlijke grenzen aan te geven.
6. GOED GELOVIG: Vissen bevinden zich vaak in situaties waarin ze worden ‘gebruikt’ omdat ze te genereus zijn en met iedereen goed overweg willen kunnen. Naast hun goedgelovige aard, zijn ze zeer buigzaam en kunnen ze makkelijk worden beïnvloed door anderen.
7. AFZONDEREN: Vissen kunnen zich zo richten op hun innerlijke wereld dat ze vaak als afstandelijk worden gezien. Vrede en harmonie zijn zo belangrijk voor ze, dat ze volledig naar binnen gekeerd kunnen zijn en in hun eigen wereld kunnen leven, volledig afgezonderd.
8. TIMIDE: Vissen is een van de meest rustige tekens van de dierenriem. Ze kunnen té timide zijn, wat ze slachtoffer kan maken van mishandeling, of als vanzelfsprekend zullen worden beschouwd of verraden worden. Ze zijn té tolerant en vergevingsgezind en moeten leren om voor zichzelf op te komen!
9. OVERGEVOELIG: Dit is een van de meest irritante eigenschappen van de Vissen als je het hun omgeving vraagt. Ze zijn heel snel gekwetst en ze kunnen het belang van iets triviaals overdrijven. Vanwege hun gevoelige persoonlijkheid nemen ze heel snel iets ter harte. Van alles en nog wat raakt hen diep.
10. LUI: Vissen kunnen lui zijn, maar alleen wat betreft dingen die er voor hen niet toe doen. In dat geval is hun enthousiasme van korte duur. Vissen moeten geloven in de zaak waar ze voor werken om gemotiveerd te blijven.

-X- Mariëlle

 

 

[wcm_nonmember] Meer lezen? Ja, ik wil meer lezen!

Word AstroVIP voor slechts € 1,99 per maand en lees de XL-versies van de maand- en jaarhoroscopen en krijg toegang tot tal van astrologische extra’s:

– Je eigen geboortewiel (of van je geliefden)
– VIP Specials, zoals karakterhoroscoop
– Astro uitleg (O.a. wat betekent je ascendant)
– De luisterhoroscoop

Ben je al lid? Log dan nu in.

[/wcm_nonmember]

[wcm_restrict] Jij bent al Astro VIP!

Klik hier voor je uitgebreide VIP horoscoop

[/wcm_restrict]This entry was posted in Geen categorie.
test