Januari 2016

Hoe staan de sterren? Wordt januari een gunstige maand voor jouw sterrenbeeld en in welk opzicht? Staan de planeten in de juiste baan? Lees hier in deze horoscoop wat januari astrologisch voor jou in petto heeft.

Kies hier uw sterrenbeeld om uw maandhoroscoop te lezen:

RamStierTweelingenKreeftLeeuwMaagdWeegschaal SchorpioenBoogschutterSteenbokWatermanVissen


Gift Avenue horoscoop Steenbok

Steenbok (23 december t/m 20 januari)

Januari 2016 Steenbok

Liefde en Relaties
Januari is niet de meest gevoelige maand van 2016. Je lijkt andere prioriteiten hebben. Mocht je toch prioriteiten stellen aan je liefdesleven of je partner, dan zal het waarschijnlijk niet zo lekker lopen en wordt je in je verwachting teleurgesteld. Tot 23 januari 2016 staat namelijk Venus, de planeet van de liefde, in je 12de huis. Een huis dat niet echt welwillend staat tegenover Venus. Wanneer Venus zich in deze positie bevindt, begunstigt zij verborgen en schemer relaties! De werkelijkheid is dan vaak anders dan de verwachting. Ook zou je eventueel een verloren liefde kunnen tegenkomen of een affaire kunnen beginnen, die maar beter niet in het daglicht kan treden.
Deze invloed kan ook zorgen dat je aandacht wordt gegrepen door andere gebieden van belang en dat je relaties simpelweg niet al te actief zijn. Het gebrek aan activiteit heeft namelijk ook betrekking op het 12e huis. But don’t worry, na 23 januari maak je het allemaal weer goed!

Carrière en Financiën
Met de Zon in Steenbok gedurende de eerste 3 weken van januari 2016, is dit een gunstige tijd voor een succesvolle carrière. De Zon geeft je kracht en prestige, helpt je jezelf te laten gelden, begunstigt je vorderingen, wint respect en waardering.
Je werkt meer en je beroep wordt prioriteit omdat Mercurius, heerser van je huis van arbeid en dienstverlening, ook in Steenbok staat. Het zal je niet ontbreken aan intellectuele inspanning, communicatie of zelfs zakenreisjes die bijdragen aan stevige zakenpartners en projecten. Wel zal je geduld worden getest want Mercurius loopt retrograde van 05 t/m 25 januari 2016. Het kan je een periode van obstakels, vertraging of uitstel brengen.
Uiteindelijk zal je deze maand slagen door doorzettingsvermogen en zal je grootste beloning tegen het einde van de maand komen.

Moreel en Vitaliteit
Met de Zon in Steenbok, tijdens de eerste 3 weken van januari 2016, kun je genieten van veel energie en vitaliteit. Het vervelende is dat Mercurius retrograde staat in Steenbok, wat je wat problemen kan opleveren op het gebied van je aandacht erbij houden, maar ook vooral op gebied van communicatie en handel. Je oordeelt misschien overhaast waardoor er fouten gemaakt kunnen worden, maar die zijn na deze periode vaak wel weer op te lossen.
Een verwaarloosde verkoudheid zou zomaar weer de kop op kunnen steken, dus houd je weerstand in de gaten.

Astrologisch advies voor de Steenbok in januari 2016:
Probeer dingen uit meer perspectieven te bekijken en goed te luisteren naar elkaars meningen!

Ga naar de horoscoop startpagina voor meer horoscopen!

naar bovenGift Avenue Waterman

Waterman (21 januari t/m 18 februari)

Januari 2016 Waterman

Liefde en Relaties
In januari 2016 staan de heersers van beide huizen die over je relatie gaan, in een inefficiënte positie: namelijk in je 12e huis, die je in je vrijheid beperkt en die soms zelfs wordt gezien als een ongunstige stand. Tijdens zo’n periode, is het ‘t beste om geen illusies te hebben en de dingen te nemen zoals ze komen, wachtend op betere tijden.
Hoe dan ook, het lijkt erop dat in de loop van januari 2016 (en de komende maanden) je afleidingen in het publieke leven liggen. Dus meer op het professionele en sociale gebied, dan op je privéleven!
Venus is voorstander van het socialiseren en deelnemen aan collectieve activiteiten samen met je betere helft: voor nu, heb je alle reden om tevreden te zijn.

Carrière en Financiën
Mars gaat je carrièrehuis in op 3 januari 2016. Het is een belangrijke gebeurtenis, want in 2016 zal Mars bijna 9 maanden retrograde staan en als gevolg daarvan wisselt hij af tussen 2 huizen (lees thema’s)! Hij besteedt zijn tijd en energie tussen je carrière en je social life. Veel van de dingen die je doet, zullen dus verband houden tussen deze 2 thema’s. Misschien dat je hobby betrokken wordt bij je werk of andersom… Beslissingen die je nu neemt zijn voel- en zichtbaar tot zeker het najaar.
Voor nu is Mars gericht op ke social-professionele omgeving. Het helpt, want het geeft je moed, initiatief, ambitie, en concurrentievermogen. Mars staat bekend om zijn agressie, dus wees alert in risico’s die je neemt, want impulsiviteit kan de boventoon voeren!
Gelukkig staat Mars in je carrièrehuis positief als het gaat om de financiën.

Ga naar de horoscoop startpagina voor meer horoscopen!

naar boven


Gift Avenue - VissenVissen (19 februari t/m 20 maart)

Januari 2016 Vissen

Liefde en Relaties
In je relatiehuis bouwt Jupiter – de geluksbrenger – harmonieuze verbindingen naar Mars, de Zon, en Mercurius. Deze verbindingen geven kracht en helpen mee om aan de beloftes van Jupiter te voldoen.
Dingen kunnen evolueren in onverwachte en ongewone situaties, omdat Mercurius, heerser van je relatiehuis, retrograde staat tussen 5 en 25 januari 2016. Tijdens deze interval kan een ouder onderwerp misschien terug aan de oppervlakte komen of een relatie/partner gerelateerde kwestie die niet werd opgelost of wie weet, misschien een oude liefde.
Groep/verenigingsactiviteiten hebben grote invloed op je relaties in heel januari 2016. Je zou betrokken kunnen worden bij een collectief/gezamenlijk project met je partner of iemand ontmoeten tijdens een evenement dat veel mensen herenigt: een show, conferentie, club, feestje met vrienden, enzovoort.

Carrière en Financiën
Venus – de planeet van de liefde en affectie staat in je carrièrehuis tot 23 januari 2016 en vervolgens in je social huis. Je persoonlijke charme, sociale verbanden en diplomatie dragen royaal bij aan je succes.
Besteed serieus aandacht aan degene waar je mee geassocieerd wilt worden. Trek wanneer nodig mensen na en probeer een zo doorzichtig en duidelijk mogelijk beeld van iemand te hebben. Laat contracten toch nog even nakijken, want illusies en deceptie liggen op de loer!
Mars meldt zich op 3 januari 2016 in je carrièrehuis en markeert het begin van een periode van ongeveer 9 maanden waarin je carrière zich zwaar zal mengen met studies, culturele en spirituele bezigheden, misschien met het werken op lange afstand, in het buitenland of op reis.
Het geld rolt, maar je moet aandacht besteden aan je administratie…. Een Vis kan nogal chaotisch zijn, zonder daar zelf last van te hebben, maar de omgeving stelt een ordelijke administratie op prijs!

Ga naar de horoscoop startpagina voor meer horoscopen!

naar bovenGift Avenue horoscoop - Ram

Ram (21 maart t/m 20 april)

Januari 2016 Ram

 

Liefde en Relaties
Januari belooft al gelijk een groot avontuur vol provocatie te worden, met Venus, de planeet van liefde en tevens heerser van je relatiehuis, in je 9e huis! Routine wordt moeilijk om te verdragen, je wilt iets bijzonders en uitdagends!
Een relatie waar een breder perspectief in zit, zal je meer betoveren als een relatie die saai en voorspelbaar is. Je verlangt naar iets nieuws, je kennis wil zich uitdiepen en je spiritualiteit vraagt om ruimte. Verre oorden of gewoon een trip naar het buitenland kan je nu echt bekoren, maar ook contact met iemand uit het buitenland. Alles om maar uit de sleur te komen en jezelf verder te ontwikkelen.
Je kunt genieten van alles wat met je geliefde te maken heeft of worden aangetrokken tot iemand die zulke ervaringen belooft.
Je komt voor een keuze te staan die te maken heeft met principes en waardes!

Carrière en Financiën
In januari 2016 staat de Zon in je huis van status en carrière en vormt een driehoek met Jupiter, in je huis van het werk. Dus succes komt voor de Rammen door het enthousiasme waarmee ze werken. Goede resultaten worden behaald bij het vervullen van je verantwoordelijkheden. Je wordt gerespecteerd en je verdiensten worden erkend en je maakt kans op een promotie of je bereikt een ambitieuze doelstelling.
Mercurius in retrograde beweging in je carrièrehuis zal het belang van de intellectuele handeling, communicatie en reizen benadrukken. Maar het kan ook een signaal zijn van moeizame onderhandelingen, contractuele voorwaarden of de comeback van oudere projecten.
Financieel, denk na over je inspanningen en beslissingen, vooral in de eerste helft van de maand.

Ga naar de horoscoop startpagina voor meer horoscopen!

naar bovenMaandhoroscoop Gift Avenue - Stier - thumbnail afbeelding

Stier (21 april t/m 21 mei)

Januari 2016 Stier

Liefde en Relaties
Mars, de heerser van je relatiehuis, komt in dit zelfde huis op 3 januari 2016. Zo begint een periode van 9 maanden waarin je relaties in de schijnwerpers staan en op de één of andere manier verbonden zijn met ofwel geld (business, erfenissen, investeringen, en dergelijke) of met gebeurtenissen die zorg, angsten of zelfs crisis veroorzaken.
Mars retrograde, zal zich heen en weer bewegen in je relatiehuis (in januari en februari 2016), dan in je huis van geld en angsten (maart, april en mei), dan weer in je huis van relaties (in juni en juli), en opnieuw in je huis van geld (in augustus en september). Het is belangrijk dat je vanaf het begin van deze cyclus je aandacht besteed aan de betekenis van relatie-gerelateerde onderwerpen en het voorkomen van moeilijke situaties of conflicten.

Carrière en Financiën
Studies en reizen kunnen bevrediging brengen in januari 2016, maar kunnen ook veeleisend en stressvol zijn. Lange afstand samenwerkingen en import-export activiteiten staan ook op die lijst.
In januari worden de Stieren gestimuleerd om hun kennis te verbreiden, te schrijven of documenten te publiceren, culturele, educatieve, of juridische inspanningen te beginnen, of gewoon hun specialisatie verder te bestuderen.
Teamwork en werk of zakelijke partnerschappen worden benadrukt, maar vereisen een kalme en voorzichtige aanpak.
Met betrekking tot je financiën, kan Venus enige verlichting bieden omdat die door je 8e huis loopt. Het 8e huis genereert vaak middelen via derden, dus voorzichtigheid is wel geboden, daar we ook met een retrograde Mercurius te maken hebben.

Ga naar de horoscoop startpagina voor meer horoscopen!

naar boven


Maandhoroscoop Gift Avenue - Tweelingen - thumbnail afbeelding

Tweelingen (22 mei t/m 21 juni)

Januari 2016 Tweelingen

Liefde en Relaties
Venus staat in je relatiehuis tot 23 januari 2016. Venus is de planeet van de liefde, kansen en harmonie en in theorie, moet het je gelukkige tijden en vervulling brengen. Het potentieel is er, de rest is aan jezelf!
Tegelijkertijd, vormt Venus een aspect met Saturnus, Jupiter en Neptunus. Deze configuratie kan een dubbel effect hebben. Aan de ene kant wordt je behoefte aan liefde en tederheid benadrukt, zoals het belang van relaties. Aan de andere kant, heb je misschien momenten van verwarring of overdrijving, blokkades, frustraties of gebeurtenissen die je kunnen dwingen om een ongepaste situatie te erkennen en een aantal beslissingen opnieuw te herzien! De dingen vergen een sobere, heldere en praktische aanpak.

Carrière en Financiën
Mars meldt zich in je huis van het werk en dienstverlening op 3 januari 2016 en markeert het een begin van een zeer drukke en stressvolle periode.
Van januari tot september 2016 kan je carrière worden gekoppeld aan je relatie. De contracten en samenwerkingen kunnen je positief stimuleren maar ook voor verwarrende momenten zorgen. Maak je klaar voor een grote werklast als gevolg van noodgevallen of een crisis door relatie, waardoor er misschien een inkomen verkleint of wegvalt. Werk je samen met je partner dan kan zich daar iets voordoen, of je maakt juist de keus om er samen hard voor te gaan werken.
Je geniet van de energie die er vrij komt en je drive zal bijdragen aan een grotere efficiëntie, het oplossen van problemen en zelfs het bereiken van professionele goals die te maken hebben met een ideaal of een talent.
Januari 2016 is financieel zeer actief, maar je moet veel aandacht besteden aan de manier waarop je geld beheert.

Ga naar de horoscoop startpagina voor meer horoscopen!

naar boven


Maandhoroscoop Gift Avenue - Kreeft - thumbnail afbeelding

Kreeft (23 juni t/m 22 juli)

Januari 2016 Kreeft

Liefde en Relaties
Afgezien van Pluto in je relatiehuis zijn ook de Zon en Mercurius paraat in januari 2016.
De Zon is bedoeld om te benadrukken en je op je geliefde te wijzen; deze staat centraal in je gedachten en acties.
Mercurius accentueert het belang van het uitwisselen van meningen en ideeën van het gesprek, correspondentie, reizen en vergaderingen. Maar omdat hij retrograde draait, kan Mercurius je problemen opleveren als het gaat om communicatie, discussies brengen, delicate onderwerpen of het aanwakkeren van oudere liefdes. Dit speelt vooral van 05-25 januari.
Op 3 januari 2016 begint Mars (planeet van initiatief, actie en passie) zijn reis door het huis van liefde en kinderen. Alles wordt intenser, dynamischer, risicovoller.

Carrière en Financiën
In januari staat Venus (planeet van kansen, samenwerking en plezier) in je huis van werk, samen met Saturnus. De werksfeer is meer ontspannen, meer comfortabel, taken worden makkelijker of kunnen gemakkelijker te doen zijn. Kleine kansen doen zich voor en die trekken een positieve verandering aan in je professionele leven.
Mars, de heerser van je carrièrehuis, staat in een gunstige positie voor nu, toont zich voorstander van talenten en bekwaamheden, promo of vertegenwoordiging activiteiten, initiatieven die te maken hebben met kunst, creativiteit, entertainment, onderwijs en sport.
Geld kan eenvoudig komen als je deel uitmaakt van een samenwerking of een team. Maar partnerschappen en contracten moeten worden gebaseerd op duidelijke en stevige overeenkomsten.

Ga naar de horoscoop startpagina voor meer horoscopen!

naar bovenMaandhoroscoop Gift Avenue - Leeuw - thumbnail afbeelding

Leeuw (23 juli t/m 22 augustus)

Januari 2016 Leeuw

Liefde en Relaties
Januari 2016 heeft een groot romantische potentieel voor de Leeuw, want Venus, de planeet van de liefde, staat in je huis van passie en seksualiteit, samen met Saturnus, heerser van het relatiehuis.
Complex en vol van kracht, stimuleert dit astrologische “pakket” je amoureuze uitbundigheid en daagt je uit om gekke dingen te doen. De sfeer is belast met sensualiteit en je kunt zelf de omstandigheden regelen om inhoudelijk de liefde te bevorderen.
Buiten dat alles, moet je je wel veilig voelen om jezelf te manifesteren. Je trotseert de zeeën als je een goede boot en veilige haven hebt om in het geval van een storm te schuilen!
In een ander licht, zou je als koppel zeer afgeleid kunnen zijn met kinderen: de zorg voor hen, hun opleiding of zelfs aan uitbreiden kunnen denken.

Carrière en Financiën
Op carrière gebied is januari 2016 geen gemakkelijke maand voor de Leeuw.
Mercurius retrograde in je huis van het werk, kan leiden tot verschillende kwesties: communicatie problemen, ruzies om documenten, telefoons, computers of andere kantoor voorwerpen, het risico van het maken van verkeerde evaluaties of worden geconfronteerd met vertragingen. Soms zou je erop kunnen aandringen om bepaalde stappen te heroverwegen.
De Saturnus-Venus (heerser van je carrièrehuis) combinatie spreekt van problemen, van de noodzaak om dichterbij te kijken en misschien, om een aantal moeilijke beslissingen te maken.
Buiten deze ongemakken kan januari je vooruit brengen en jezelf bevestigen. Je geniet van bepaalde voordelen en privileges.
Ook voor de Leeuwen geldt dat ze hun geld beter moeten beheren, mede door de vele uitgaven die er zijn gedaan, en gebrek aan overzicht.

Ga naar de horoscoop startpagina voor meer horoscopen!

naar bovenMaandhoroscoop_Maagd_klein(150px)

Maagd (22 augustus t/m 22 september)

Januari 2016 Maagd

Liefde en Relaties
Januari 2016 is een dynamische en gepassioneerde maand voor Maagden, maar ook de verrassingen blijven niet uit.
Je huis van liefde en erotiek staat wederom in brand. Pluto leeft er al jaren, wiens passies diep branden en alleen maar wachten voor het kleinste teken om over te koken. In januari 2016 ontvangt Pluto back-up: de Zon, de bron van energie, en Mercurius, heerser van Maagd, in retrograde beweging.
Ze sturen zichtbaar aan op complicaties en overdrijvingen! Saturnus (heerser van je erotische huis) en Jupiter (heerser van je relatiehuis) staan in een moeilijke relatie met Neptunus, de verwarrende, gelegen in je relatiehuis. Nu is het voor de Maagd misschien niet zo verkeerd om eens in verwarring gebracht te worden….

Carrière en Financiën
Januari 2016 is de maand van de intellectuele en creatieve inspanningen.
Mercurius (heerser van de Maagd en van je carrièrehuis) en de Zon, staan in je inspiratie, expressie en talentenhuis, terwijl Mars in beweging komt in je huis van intellect en communicatie. Zowel het verblijf van Mars en Mercurius dringen in die gebieden meer dan normaal aan, ze weerspiegelen zich in je professionele leven.
Je zou een belangrijk document te schrijven hebben of toespraken moeten houden, iets vertalen, berekenen, lezen, leren of met veel meer informatie omgaan dan je gewoonlijk doet.
Reizen, verkennen, beweging en sport worden nu ook extra gestimuleerd.
Januari ziet er intens en druk uit, maar brengt naar alle waarschijnlijkheid ook financiële bevrediging.

Ga naar de horoscoop startpagina voor meer horoscopen!

naar bovenGift Avenue horoscoop weegschaal

Weegschaal (23 september t/m 23 oktober)

Januari 2016 Weegschaal

Liefde en Relaties
Met Mars, de heerser van je relatiehuis, door het teken Schorpioen, ga je een meer complexe periode tegemoet, die je bezig houdt tot de herfst van 2016. Deze periode verbindt, op één of andere manier, je liefdes leven aan materiële zorgen, acties die te maken hebben met goederen, onroerend goed en reizen. Dit zal uiteindelijk leiden tot een reorganisatie van je liefdes leven! Passend en gebaseerd op reële behoeften.
Voor nu, brengt Mars in januari 2016, aandacht op relatie gerelateerde onderwerpen zoals de verbetering van de inkomsten en financieel initiatief (overnames, investeringen, enzovoort).
Venus, de planeet van de liefde, loopt in je 3e huis en bevordert de uitwisseling van meningen en ideeën, correspondentie, vergaderingen en-liefdes-gerelateerde reizen.

Carrière en Financiën
Op 3 januari 2016 komt Mars je huis van geld binnen, waar het 4 maanden zal spenderen van de bijna 9 maanden in zijn langdurige doorvoer door Schorpioen en Boogschutter, bepaald door de retrograde cyclus.
Wat volgt is een financieel actieve periode, waarin je na inzet beter wordt beloond! Je krijgt te maken met meer belangrijke transacties dan gewoonlijk, of je moet verschillende materiële problemen op lossen.
Communicatie, onderhandelen en reizen zijn gezamenlijke ontwikkelingen en mensen om je heen spelen een belangrijke rol: medewerkers, klanten, je betere helft, misschien zelfs concurrenten of tegenstanders.
Dus het is tijd om te beginnen met strategievorming en om meer zorgvuldig je samenwerkingen af te wegen en beslissingen te nemen met materiële resultaten.

Ga naar de horoscoop startpagina voor meer horoscopen!

naar bovenGift Avenue horoscoop Schorpioen

Schorpioen (23 oktober t/m 21 november)

Januari 2016 Schorpioen

Liefde en Relaties
Met Mars precies in Schorpioen, kan januari 2016 een gepassioneerde maand worden. En niet alleen januari!
Mars (die vele maanden in Schorpioen verblijft) stimuleert je seksualiteit en verlangen naar veroveringen, geeft je onverschrokkenheid en daagt je uit om de eerste stap te zetten. Het zet je ook aan tot impulsieve en soms agressieve acties, je hebt gewoon veel energie te verzetten dus geef het ergens een uitlaatklep!
Mars brengt veel energie en enthousiasme en indien je dat kanaliseert in de juiste richting, zal het leiden tot een intens en spannend liefdesleven, en zo niet, dan brengt het spanningen en discussies.
In januari stuurt Venus je, de heerser van je relatiehuis, wat zorgen omtrent je relatie in de richting van pragmatische, materiële aspecten van het leven.

Carrière en Financiën
Nu in Schorpioen, stimuleert Mars de ondernemende geest, moed, initiatief en het vermogen te kunnen concurreren. Maar als je wilt slagen, moeten je acties goed worden gepland en gestuurd in de richting van duidelijk, redelijk en voordelige doelstellingen.
In januari 2016 zal de Zon, de heerser van je carrièrehuis, zijn gunsten vooral inzetten voor intellectuele aangelegenheden of dingen die te maken hebben met informatie, communicatie en reizen.
Mercurius zijn retrograde beweging in je 3e huis stuurt aan in dezelfde richting, maar kunnen soms de zaken bemoeilijken, in het bijzonder tussen 5 en 25 januari.
Met betrekking tot geld, brengt Venus je kansen, extra winsten en andere voordelen, maar helpt je niet bij het houden en stabiliseren. Dat is aan jezelf!

Ga naar de horoscoop startpagina voor meer horoscopen!

naar boven


Gift Avenue horoscoop Boogschutter

Boogschutter (23 november t/m 22 december)

Januari 2016 Boogschutter

Liefde en Relaties
Relaties zijn erg belangrijk voor Boogschutters in januari 2016.
Omdat Venus, de planeet van de liefde, in Boogschutter staat, straal je sensualiteit uit en neemt je verleidelijkheid toe. Je zoekt naar tederheid en je zou graag in een symbiotische relatie en volledige harmonie met je geliefde willen leven. Helaas is het moeilijk om te krijgen wat je wilt.
In januari 2016 kan je relatie status op ingewikkeld en complex worden gezet. Mercurius, heerser van je relatiehuis, loopt retrograde tussen 5 en 25 januari en maakt ook gespannen aspecten met Uranus en Pluto.
Potentiële kwesties zouden afkomstig kunnen zijn door geld of materiële zaken, of kunnen te maken hebben met kinderen, zwangerschap of ouderschap.
Seksualiteit is een delicaat onderwerp voor Boogschutters tijdens deze periode, dat obsessies, frustraties, teleurstellingen of andere mogelijke tegenslagen zou kunnen genereren.

Carrière en Financiën
Jupiter, de geluksbrenger, staat in je carrièrehuis tot de herfst van 2016, en belooft je veel succes en mogelijkheden.
In januari ontvang je gunstige aspecten van Jupiter en de Zon en Mercurius. Ze brengen je professionele prestaties, met effecten op de social-professionele status, en financiën.
Financiële zorgen zijn sterk benadrukt: Je zoekt naar oplossingen voor het verhogen van de inkomsten, denkt na over bepaalde bedrijven, voelt de drang om te kopen of te verkopen, en zo verder.
Het zou geen goed idee zijn om risicovolle handelingen te starten tussen de 5e en 25e januari, terwijl Mercurius retrograde loopt in je huis van geld. Ongeacht wat je wilt doen met je geld, moet je er goed en herhaaldelijk over nadenken. Neem geen overhaaste beslissingen en stel ze liever uit tot februari!

Ga naar de horoscoop startpagina voor meer horoscopen!

naar boven


This entry was posted in Geen categorie.
test