Wat is de stress trigger voor jouw sterrenbeeld en hoe moet je ermee omgaan

 

intro-stress-triggers-Gift-Avenue

 

RAM
Jij rekent op je dynamische Ram energie om je de dag door te helpen en voelt je kwetsbaar wanneer deze energie op is. Vooral wanneer je down of ziek bent voel je je overweldigd en raak je gestrest over alle taken die je niet kunt volbrengen. Je bent gewend om superman/woman te spelen en vergeet om eens een keer vrij te nemen en helemaal niets te doen! Je moet echt leren om minstens 1 volle dag in de week tijd voor jezelf te nemen om lekker te luieren of dingen te doen die je echt leuk vindt. Het leven gaat heus wel door zonder jou.
STIER
Meer dan wat dan ook Stier, wil je gezien worden als competent. Dat is waarom jij de tijd neemt om de dingen goed te doen. Wanneer er een moeilijke taak opdoemt vrees je dat je niet genoeg tijd hebt om het goed te doen en misschien verprutst. Als vredestichter raak je ook in de stress wanneer je iemand hebt gekwetst of een geschil niet kunt oplossen. Val terug op je feilbare instincten en vertrouw erop dat je ware aard en eerlijkheid uiteindelijk zullen zegevieren.
TWEELINGEN
Jij kan niet omgaan met ‘sukkels` Tweelingen. Wanneer iemand in het verkeer een stomme move maakt schiet jouw stress level flink omhoog. Ook kleine dingen zoals woorden die verkeerd gespeld zijn of verkeerd worden uitgesproken raken je enorm. Ook langzame of eigenzinnige mensen waarbij je het gevoel hebt dat je tegen de muur praat zorgen ervoor dat je uit je slof schiet. Je hebt regelmatige activiteit nodig om je overactieve geest te kalmeren. Zoiets als yoga 😉
KREEFT
Je onveilig voelen is zeker een stress factor voor jou Kreeft. Je bouwt dan een muur om je heen waardoor je moeilijker bereikbaar lijkt dan je bent, hierdoor merken anderen niet hoezeer je beïnvloed wordt door kritiek, harde woorden of wanneer iemand je negeert. Je slikt vaak je gevoelens in, maar het is van belang dat je mensen laat weten wat je nodig hebt in plaats van in je schulp te kruipen met kans op een stress gerelateerde maagzweer als gevolg. Adem met je buik, je ware zekerheid ligt daar verborgen.
LEEUW
Elke situatie waarin je geen controle hebt en niet weet wat je moet doen is een stress trigger voor jou Leeuw. Een computer die uitvalt kan je in mum van tijd laten uitbarsten in stress. Niet in staat zijn iets te vinden wat je kwijt bent… hetzelfde verhaal. Zelfs verliefd worden kan je vullen met razende hormonen en kwetsbaarheden die je Koninklijke zelf in een kind laat veranderen. Laat los en accepteer wat is; je zal veel gelukkiger zijn.

break-stress-trigger-Gift-Avenue

 

 

MAAGD
Je denkt teveel Maagd, wat voor jou het grootste risico op stress is. Alleen al de gedachte om iets nieuws en onbekends te proberen kan ervoor zorgen dat je in de stress schiet. Het maken van lijstjes kan je helpen. Ook stress je wanneer iemand van wie je houdt worstelt of pijn heeft. In plaats van te proberen dingen voor anderen op te lossen, gebruik je krachtige visualisatievaardigheden om een positief resultaat voor te stellen en er dan op vertrouwen dat alles goed gaat.
WEEGSCHAAL
Niet eerlijk behandeld worden is heel stressvol voor jou Weegschaal. Je zult uren besteden aan het afwegen van de voor- en nadelen om iemand te confronteren, het kan je zelfs ziek maken! In plaats van in stilte ziedend of verdedigend te reageren zou je rustig in het moment moeten reageren. Houd het kort en aardig en vermijdt langdradige beschuldigingen of speeches. Je krijgt betere resultaten zodra mensen weten waar jij staat. Een overzichtelijke, schone omgeving zal er ook voor zorgen dat je sereen wordt.
SCHORPIOEN
Anderen beseffen niet hoe gevoelig je bent Schorpioen, omdat je het goed verbergt. Jij bent een stille kracht dus luid geschreeuw en geluiden in het algemeen kunnen je snel een gevoel van stress geven. Je voelt je ook gespannen en nerveus wanneer je niet genoeg privacy hebt. Deadlines zijn een andere bron van stress voor jou, je neemt liever de tijd dan in haast je dingen af te maken. Zorg ervoor dat mensen je behoeftes en grenzen kennen zodat je kunt onderhandelen wat voor iedereen werkt.
BOOGSCHUTTER
Alles draait bij jou om beweging Boogschutter, dus vastzitten in het verkeer is voor jou een persoonlijke hel. Je bent ook niet dol op formele evenementen of zakelijke bijeenkomsten waar je goed moet handelen en je moet gedragen volgens de bedrijfscultuur. Elke situatie waarbij je in toom wordt gehouden zoals een partner die je onder druk zet of een baas die eist dat je op uur en tijd aanwezig bent kan stress veroorzaken. Zorg ervoor dat je genoeg tijd buitenshuis hebt om je rusteloze geest te voeden zodat je je niet zo beperkt voelt.
STEENBOK
Je vraagt veel van jezelf Steenbok. En je voelt je gestrest wanneer je niet aan je hoge verwachtingen kunt voldoen. Je gaat dan bij alles vragen ‘wat als` en stelt jezelf vragen die niet beantwoord kunnen worden of hebt verlangens waar je niets mee kunt. De remedie is om te leven in het moment, de enige plaats waar vreugde te vinden is. En zorg ervoor dat er voldoende tijd is om te ontspannen in je hectische dag.
WATERMAN
Hoewel ‘leven en laten leven’ jouw motto is Waterman, wil je wel altijd je zin hebben. Je raakt gefrustreerd als je niet kunt rechtvaardigen wat je wilt zonder een goede reden. Ook kun je geen mensen verdragen die proberen hun wil aan je op te leggen. Je bent altijd wel iets of wat gespannen maar wanneer je merkt dat er een tijdsdruk is raak je echt gestrest. Maar ironisch genoeg door het wat rustiger aan te doen krijg je eigenlijk meer gedaan en voel je je meer ontspannen.
VISSEN
Je bent een heel privé persoon Vissen, dus spreken in het openbaar of andere situaties waarin jij je blootgesteld voelt kunnen stressvol zijn. Subtiliteit is je vriend, jij voelt je zenuwachtig door luide muziek en grove mensen. Ook kun je in de stress schieten wanneer je weet dat er heel veel bezoek zal komen (feestjes etc.). Adopteer de houding ‘ook dit zal overgaan` en zorg ervoor dat je voldoende tijd hebt voor jezelf om al je emoties te verwerken.
-X- Mariëlle

This entry was posted in Geen categorie.
test