Huidverzorgingsproducten die je wél zou moeten gebruiken en die je níet zou moeten gebruiken

Het vinden van de beste producten voor je huid is makkelijk wanneer je weet wat je wel en niet zou moeten gebruiken. De beste producten volgens dermatologen, schoonheidsspecialisten en andere experts kunnen je misschien verassen maar geven je een heldere en gezondere huid!

intro-Gift-Avenue

 

GEBRUIK GOEDKOPE FACE-WASH
Volgens experts hoef je echt geen dure face-wash producten te kopen! Niet dat ze niet werken, maar de ingrediënten die nuttig zijn in een face-wash kun je net zo goed vinden in goedkopere alternatieven. De prijs zit hem meer in het merk waar je voor betaald, de verpakking en onnodige ingrediënten.

GEBRUIK ZONNEBRAND CREME MET DE JUISTE ACTIEVE INGREDIËNTEN
Zoals je nu waarschijnlijk al weet is zonnebrandcrème een van de meest belangrijke huidverzoringsproducten! Het eerste waar je op moet letten als je er een gaat kopen is de SPF. Geen enkele zonnebrand biedt 100% bescherming tegen de zon, maar SPF betekend hoeveel bescherming het biedt tegen de zon. SPF 15 geeft zo’n 90% bescherming en SPF 50 ruim 98%. Ook moet je kijken of de zonnebrand waterbestendig is. Ook hier is het zo dat geen enkele zonnebrand 100% waterproof is maar als er staat ‘waterbestendig’ dan blijft het een uur na het zwemmen of extreem zweten nog zijn werk doen. Als je zonnebrand gebruikt om veroudering te voorkomen zoek er dan een met avobenzene in, een chemische stof die doordringt in de huid en helpt UVA straling op te nemen. UVA straling zorgt dat huidveroudering versnelt wordt. Ongeacht wat je zoekt, zorg er altijd voor dat je zonnebrand zinkoxide en titaandioxide bevat. Deze chemicaliën liggen op de huid en helpen UVA stralen te reflecteren in plaats van ze te absorberen.

GEBRUIK RETINOL GEBASEERDE PRODUCTEN OM ACNE TE BEHANDELEN
Retinol is een soort van multitasking product! Het helpt bij het behandelen van acne en veroudering op een effectieve manier. Een van de meest krachtige retinol producten is Retin-A wat alleen op recept verkrijgbaar is. Retin-A werkt door het versnellen van het omzettingsproces van huidcellen, hierdoor wordt de opbouw van dode huidcellen in je poriën vermindert waardoor ze open blijven en puistjes geen kans krijgen. Retin-A kan ook gebruikt worden om donkere vlekken van acne littekens te verminderen. En het werkt tegen fijne lijntjes en rimpels. Kun je geen voorschrift krijgen voor Retin-A? Geen zorgen er zijn genoeg mildere retinol producten beschikbaar (drogist, warenhuizen).

GEBRUIK LICHAAMS PRODUCTEN DIE MULTITASKEN
Lichaamsverzorging met meerdere doelen is altijd een goed idee! Deodorant die tevens hydrateert. Aftersun die tevens hydrateert zodat je niet alleen mooi bruin blijf maar je huid ook herstelt wordt. Het is namelijk heel belangrijk om ook de huid van je lichaam goed te verzorgen (wat er nogal eens bij inschiet ).

GEBRUIK EEN SILICONEN REINIGINGSBORSTEL
Siliconen reinigingsborstels kunnen heel veel verschil uitmaken in je verzorgingsroutine. De laatste tijd zijn elektrische borstels die je gezicht reinigen ontzetten populair. Zorg dan wel voor een siliconen borstel van medische kwaliteit. Deze zijn vele malen hygiënischer dan nylon borstels. Siliconen borstels zijn ook veel sneller droog en antimicrobieel. Omdat het niet poreus is zorgt het ervoor dat bacteriën zich niet kunnen opbouwen. Plus is het niet wegwerpbaar en hoef je niet om de zoveel tijd een nieuwe borstel aan te schaffen. Scheelt je op de lange termijn flink wat geld.

GEBRUIK PRIMER VOORDAT JE MAKE-UP AANBRENGT
Als je wilt dat je make-up er op zijn mooist uitziet moet je zorgen dat je begint op een goede huid. Een van de beste manieren om je make-up te behouden en de hele dag fris te blijven is door een primer te gebruiken voordat je aan de slag gaat met foundation. Primer maakt je huid glad en bereidt je huid voor op de foundation. Als je het gewoon aanbrengt op je huid ( met of zonder moisturizer ) zal het lang niet zo goed blijven zitten! Breng je primer vooral aan op de gebieden waar je snel een vette huid krijgt ( je T-zone bijvoorbeeld ).

 

break-Gift-Avenue

GEBRUIK GEEN PRODUCTEN DIE NIET VOOR JOUW HUIDTYPE ZIJN GEMAAKT
Net als met kleding is het met huidverzorging ook niet zo dat 1 maat iedereen past! Vaak willen we producten gebruiken waar onze vrienden enthousiast over zijn, of waar we over hebben gelezen. Maar helaas werkt het niet voor iedereen hetzelfde en kunnen de verwachtingen totaal anders zijn dan dat je verwacht had. Kies altijd producten die geschikt zijn voor jouw huidtype. Typische huidtypes zijn droog, normaal, vet , gecombineerd en gevoelig. Huidverzorgingsproducten zijn speciaal ontwikkelt om specifieke toestanden te behandelen op basis van je huidtype. De gevolgen van verkeerde huidverzorgingsproducten gebruiken die niet voor jouw huidtype zijn bedoeld kunnen zijn acne uitbarstingen, droge huid en ernstige huidirritatie. Dus zorg er eerst voor dat je weet welk huidtype je hebt.

GEBRUIK GEEN ZONNEBRANDCREME MET EEN GEUR
Wanneer een zonnebrandcrème teveel geur bevat kan dat huidirritatie tot gevolg hebben. Deel je zonnebrand ook niet met je kinderen maar geef hun een eigen flacon die kindvriendelijk is en geen irritatie veroorzaakt.

GEBRUIK GEEN BENZOYLPEROXIDE EN SALICYLZUUR TEGELIJKERTIJD
Het kan voelen alsof er niets erger is wanneer je gezicht opeens oneffenheden heeft. Er zijn tal van behandelingen voor acne maar de meest voorkomende zijn benzoylperoxide en salicylzuur. Deze producten zijn gewoon verkrijgbaar bij de apotheek en betere drogist en kunnen allebei lichte tot matige acne behandelen. En hoewel beide producten dus werken is het beste om niet helemaal overboord te gaan als je puistjes wilt behandelen. Wees voorzichtig om deze producten tegelijkertijd te gebruiken! Dit kan namelijk schilfering, roodheid en irritatie veroorzaken. Dus kies één van de twee producten!

GEBRUIK GEEN NAMAAKPRODUCTEN OF VAN DE ‘ZWARTE MARKT’
Je kent het wel, je ziet bij Ali Expres of een zwarte markt een huidverzorgingsproduct wat in de winkel veel duurder is en daar voor een spotprijsje te koop is. Vaak kopen ze bij een zwarte markt producten op van faillissement zaken o.i.d. en bij Ali Expres maken ze het na maar zonder dat de ingrediënten gekeurd zijn! Je weet in het eerste geval niet hoe deze producten bewaard zijn en of ze überhaupt nog wel goed zijn! In het tweede geval gaat het dus om ‘namaak’ en kunnen zelfs de ingrediënten gemaakt zijn van synthetische vervangers…je weet dus niet wat je op je huid smeert! Er kunnen zelfs giftige stoffen inzitten dus een koopje is niet altijd in jouw voordeel in dit geval.

GEBRUIK ZO WEINIG MOGELIJK PRODUCTEN MET PARABENEN
Experts stellen ook voor om producten met parabenen zoveel mogelijk te vermijden! Parabenen zijn conserveringsmiddelen gevonden in farmaceutische producten, cosmetica, huidverzoringsproducten en in sommige voedingsmiddelen. De meest voorkomende zijn methylparabeen, ethylparabeen, propylparabeen en butylparabeen. Hoewel ze schadelijk zijn hebben ze ook een doel, namelijk producten langer goed houden. En elk product wat parabenen bevat gebruikt een veilige hoeveelheid maar het is de combinatie van alle producten bij elkaar waardoor het gevaarlijk kan worden. Je lichaam raakt erdoor ‘overbelast’…het kan je hormoonfunctie verstoren door oestrogeen na te bootsen waardoor in sommige gevallen borstcellen getriggerd worden te groeien en daardoor ook de kans op tumoren. Hoe vermijdt je producten met parabenen? Heel simpel! Lees de etiketten om zo de aanschaf van producten te beperken die parabenen bevatten! Of ga voor organische alternatieven dan weet je zeker dat je goed zit.

Heb jij wel eens producten gebruikt die hierbij staan die je niet zou moeten gebruiken? Of gebruikte je de juiste producten op het verkeerde moment? Hoe dan ook het is belangrijk om te begrijpen dat als iets voor je werkt het waarschijnlijk een goed idee is om dit te blijven gebruiken! Immers wie kent je eigen huid beter dan jijzelf?!

-X- Mariëlle

 

This entry was posted in Geen categorie.
test